13 tips om je wed-skills te verbeteren

13 tips om je wed-skills te verbeteren

04-11-2021

We weten dat je hier bent met één doel: geld verdienen. De eerlijkheid gebiedt ons te vertellen dat dat nog niet zo eenvoudig is. Natuurlijk, je kan de wind soms een paar weekendjes flink mee hebben, maar op lange termijn – en dan praten we over maanden of zelfs jaren – is het knap lastig om winstgevend te spelen. Om toegang te krijgen tot het exclusieve gokgezelschap (slechts 2% van alle spelers) dat winst maakt, hebben we een aantal praktische tips voor je.

1. Vergelijk de odds van verschillende bookmakers

We vallen gelijk met de deur in huis: het vergelijken van odds is verplichte kost voor iedere winnende speler. En met een ‘winnende speler’ bedoelen we uiteraard de speler die op lange termijn winstgevend spelen. Eén van hun ‘geheimen’ is het minutieus vergelijken van de quoteringen. Straks lees je hoe belangrijk het is om naar value te zoeken, en dan spreekt het voor zich dat je voor de scherpste odds moet kiezen.

Er zijn inmiddels diverse legale aanbieders en het aantal bookmakers wordt de komende tijd alleen maar groter. Hierdoor kom je ook verschillende quoteringen tegen. Hoewel de verschillen soms minimaal zijn, loont het absoluut om deze te vergelijken. Kies voor de aanbieder die jou de gunstigste odds biedt. Na verloop van tijd scheelt dit een slok op een borrel. En geloof ons, die slok wil je niet missen. Meer over alle pluspunten van het vergelijken van de odds lees je hier.

2. Focus op de lange termijn

De kans dat je zes gooit met een dobbelsteen is 16,67 procent. De kans dat je cluppie een wedstrijd wint, kan vanzelfsprekend niet zomaar berekend worden. Wel kun je een schatting maken. De kans dat PSV thuis van Feyenoord wint, is bijvoorbeeld 60 procent. Jij zet in op de Eindhovenaren. Uitslag? De Rotterdammers winnen, jij bent je geld kwijt. Later wordt deze wedstrijd herhaald. Ook nu is er 60 procent kans dat de thuisploeg wint in het Philips Stadion. Deze wedstrijd eindigt in een gelijkspel en je bent wederom van een koude kermis thuisgekomen. De wedstrijd wordt in de loop der tijd meerdere keren herhaalt en uiteindelijk wint PSV inderdaad zes van de tien wedstrijden. Met andere woorden: herhaal je een (soortgelijke) goede weddenschap vaak, dan speel je uiteindelijk winstgevend. Voorwaarde is uiteraard wel dat je op iedere wedstrijd evenveel geld inzet.

3. Ga op zoek naar value

De heilige graal van het wedden op sportwedstrijden. Als de odds hoger zijn dan deze volgens jou zouden moeten zijn, heb je value gevonden. Het vinden kan een hels karwei zijn, maar value vinden is misschien wel belangrijker dan het voorspellen van de winnaar van een wedstrijd.

Een simpel maar doeltreffend voorbeeld is het eeuwenoude spelletje kop of munt. Er zijn twee uitkomsten mogelijk: het muntje valt op de ene of andere zijde. Er is sprake van 50 procent kans op de ene, en 50 procent kans op de andere uitkomst. Plak je hier odds op, dan kom je op 2,00 voor kop en 2,00 voor munt (100/50). Na 1000 keer spelen moet het muntje theoretisch gezien 500 keer met de kop en 500 keer met de munt naar boven zijn gevallen.

Als er een bookmaker is die een hogere quotering dan 2,00 aanbiedt, is er sprake van value. Stel dat de odds als volgt zijn: 2,15 (munt) en 1,85 (kop). Als je 1000 keer €1 op munt inzet, win je theoretisch gezien 500 keer. Dus: 2,15 * 500 = €1075. Omdat je totaal €1000 hebt ingezet, bedraagt je winst €75. Wat valt op? Je wint slecht de helft van je weddenschappen, maar omdat er veel value is, is deze héél aantrekkelijk.

4. Schakel emoties uit

Voor veel dingen in het leven geldt dat je je hart moet volgen. De spiritueel ingestelde medemens – we kijken even naar jou, Nathan Rutjes – die deze boodschap graag verkondigt, heeft ook zeker een punt. Als je hart ingeeft dat je ’s ochtends beter havermelk dan sojamelk in je cappuccino kan doen, doe dat dan lekker. Maar als het over inzetten op sportwedstrijden gaat, hebben wij een glasheldere boodschap voor je: volg nóóit je hart als het om sportweddenschappen gaat. Dit kan op korte termijn hartstikke lekker uitpakken, maar op lange termijn doet het je de spreekwoordelijke das om en vraag je je vloekend af wat je in godsnaam hebt gedaan. En vooral: waaróm?!

5. Genotsmiddelen zijn gevaarlijk

Voortbordurend op het bovenstaande: zet niet in als je onder invloed bent van één of andere substantie die je hersencapaciteit (tijdelijk) vermindert en je emoties heviger maakt. Plaats je bets vóór je de derde helft speelt in de kantine van de plaatselijke FC.

6. Bankroll management is de sleutel

Een bankroll die op gezonde wijze beheerd wordt, is een essentieel onderdeel van een winstgevende langetermijnstrategie. We schreven daarom al eerder een artikel over bankroll management en legden uit dat je je bankroll in zogeheten units kan verdelen. Doorgaans vormt een unit 0,2 procent van al het geld dat op je account staat. Heb je €1000, dan staat één unit dus gelijk aan €2. Wij zetten nooit meer dan tien units (€20) in. Als je een weekend flink de mist in gaat, zijn de gevolgen prima te overzien. Zit het de hele maand flink tegen? Ook dan hoef je je nier niet te verkopen op de zwarte markt, want je bent €80 of €100 lichter.

7. Pak die welkomstbonus!

Een inkoppertje, maar o zo belangrijk. Het geld ligt, bijvoorbeeld bij bet365, gewoon voor het oprapen. Meld je aan via deze link en ontvang een welkomstbonus van 100 procent (maximaal €100). De komende tijd komen er zeker meer legale aanbieders bij en ook deze bookmakers zullen je een aantrekkelijk aanbod doen. Maak er gebruik van.

8. Focus op één competitie of een niche

Jongleren met twee ballen is voor de meeste mensen met een motoriek wel te doen. Geven we je nog twee ballen, dan zijn we benieuwd of je ze allemaal in de lucht houdt. Ons punt? Als je je volledig focust op één competitie of niche, speel je beter. Je kan de Bundesliga, Keuken Kampioen Divisie, Championship, Serie B, Ligue 1 en de Beker van België volgen en ook inzetten op de wedstrijden in deze competities, maar de kans dat je álles weet is klein. Kijk daarom liever naar één competitie of niche en ga helemaal los.

9. Zet in op singles

Van een mooie combinatie op z’n tijd zijn we niet vies, maar ons advies is eenvoudig: focus op singles. De odds van enkele weddenschappen zijn inderdaad minder aantrekkelijk, maar het risico op verlies is ook aanzienlijk kleiner, zeker op lange termijn. Dit risico wil je vermijden.

10. Laat de cash out-functie links liggen

Gebruik de cash out-mogelijkheid – waarover wij eerder schreven – niet, of in ieder geval zo min mogelijk. Soms krijg je een offer you can’t refuse. Althans, bookmakers willen graag dat je dat gelooft. Jij weet beter, toch? In ongeveer alle gevallen ben je – ja, hier komt ‘ie weer: op lange termijn – een dief van je eigen portemonnee als je op de beruchte knop drukt. De bookmakers pakken namelijk een flinke marge op deze cash out functie.

11. Overschat data niet

Data is geweldig en vormt één van de belangrijkste factoren bij de totstandkoming van odds. Maar vergis je niet: de data die jij hebt, hebben de bookies ook gewoon tot hun beschikking en deze data is al verwerkt in de quotering. Staar je daarom niet altijd blind op al deze informatie.

12. Volg het nieuws

Zorg dat je niets mist, maar zorg er bovenal voor dat je het al eerste weet. Volg de nodige accounts op Instagram en Twitter, ververs je favoriete nieuwsbronnen en schakel notificaties in. Als er een basisspeler geblesseerd raakt op een training, heeft dit invloed op de winkansen en dus de odds. Voor opstellingen geldt precies hetzelfde. De aanbieders zijn niet altijd in staat om deze cruciale informatie snel te verwerken en de quoteringen hier direct op aan te passen. Maak daar dankbaar gebruik van. Door het nieuws op de voet te volgen, kan je de bookmakers een stap voor blijven. Hier ligt erg veel value.

13. Sla soms een dagje over

Soms is het ook verstandig om even niet in te zetten. Less is more. Je zoekt altijd naar wedstrijden met goede winkansen én aantrekkelijke odds. Soms zijn die er niet, zo eenvoudig is het. In dat geval is het niet erg om je bet te laten schieten. Wij verkiezen een kwalitatief goede inzet te allen tijde boven het aantal bets.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën