Unibet verlaat de Nederlandse markt tijdelijk

Unibet verlaat de Nederlandse markt tijdelijk

01-10-2021

De één na de ander kondigde het gisteren al aan. Eerst waren het bwin, betFIRST en LeoVegas en in de loop van de dag volgde ook Betsson en Pokerstars. Uiteindelijk kon Unibet niet achterblijven en kondigde het bedrijf gisterenavond om 23:00 uur aan dat vanaf 1 oktober er geen Nederlandse activiteit meer toegestaan is op de website. Inmiddels heeft ook 888 Sport aangekondigd dat ze sluiten voor Nederlanders.

Unibet, de meest geliefde bookmaker onder Nederlandse spelers

Al jaren zijn vele Nederlandse spelers actief bij Unibet. Met het sterke product, brede aanbod en vaak goede odds is Unibet de meeste geliefde bookmaker van Nederland geweest. Echter deed het al die jaren zonder vergunning, omdat dit niet mogelijk was vanuit de huidige wetgeving. Omdat vanaf vandaag de eerste licenties voor de nieuwe wetgeving zijn uitgereikt en Unibet geen onderdeel is van deze eerste groep, heeft het bedrijf besloten om voorlopig de Nederlandse activiteiten te stoppen. Uiteindelijk met maar één doel voor ogen: het verkrijgen van een licentie in de nabije toekomst, waarschijnlijk vanaf april 2022.

Volgens het persbericht kost dit Kindred Group (het moederbedrijf van Unibet) op maandbasis ongeveer 12 miljoen pond per maand. Een aardig verschil als je het vergelijkt met de cijfers die Betsson (2.2 miljoen pond per maand) en Bwin (5 miljoen pond per maand) eerder communiceerde.

Bij welke bookmakers kun je nog wel spelen?

Zoals wij al eerder in een artikel schreven zijn de eerste 10 licenties uitgereikt. Bij 6 van deze bedrijven kun je in de nabije toekomst gaan wedden op sport. De verwachting is dat Holland Casino, BetCity en TOTO vandaag online komen. Bet365 zal naar verwachting pas over een week of twee online zijn. Wanneer Bingoal en LiveScore Bet online komen is nog onbekend.

Wanneer deze bookmakers live zijn, zullen wij een uitgebreide en onafhankelijke review op onze website plaatsen.

Populaire artikelen
Categorieën