Nieuwe slogan voor kansspelaanbieders

Nieuwe slogan voor kansspelaanbieders

12-11-2021

De meeste spelers kennen de waarschuwingstekst ‘’Speel bewust, 18+’’ wel. Op 1 oktober 2021 is de nieuwe wet Kansspelen op Afstand in gegaan en de beleidsmakers zijn van mening dat er een nieuwe waarschuwende tekst bij wervings- en reclameactiviteiten moet worden getoond door kansspelaanbieders. De tekst ‘’Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+’’ is gekozen na een moeizaam proces.

Veel politiek gesteggel over een nieuwe tekst

Zoals met veel politieke zaken rondom de huidige wetgeving ging ook deze wijziging niet zonder slag of stoot. Vorige week maakten de verschillende branche organisaties vanuit de kansspelsector als geheel bekend dat de slogan ‘’Voorkom Spijt, Stop op Tijd. 18+’’ de voorkeur had. Een mooi politiek spelletje om de eigen mening er doorheen te drukken, maar hier was de verslavingszorg het niet mee eens. Andere suggesties waren:

  • Iedereen kan verliezen. Ook jij. 18+
  • De kans is groot dat je verliest. 18+
  • Gokken kost geld. Waar leg jij de grens? 18+

Het Trimbos-instituut was ingeschakeld door Minister Dekker om het proces in gang te zetten tot vaststelling van een nieuwe tekst. Een gedragswetenschappelijk bureau is vervolgens ingeschakeld om verschillende teksten te ontwikkelen en deze te toetsen.

De vertegenwoordigers van de kansspelsector en de vertegenwoordigers van de verslavingszorg kwamen gezamenlijk niet tot een overeenstemming waarna een escalatiecommissie de zaken heeft overgenomen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Uiteindelijk is er dus gekozen voor de bovenstaande tekst. De vergunde Nederlandse kansspelaanbieders zoals bet365, BetCity.nl en TOTO moeten de gekozen tekst vermelden in elke werving- en reclameactiviteit. Wanneer dit exact ingaat is nog niet bekend.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën