Afzien op de maandagavond

Afzien op de maandagavond

16-01-2023

Het voetbalweekend zit er weer op. Feyenoord, Arsenal en Napoli zijn de grootste winnaars van het weekend, waardoor we kunnen stellen dat er in minimaal drie Europese competities een verrassende koploper aanwezig is. We gaan in rap tempo door en hebben ook deze maandag weer de nodige potjes op het programma staan. Vandaag staan er vier wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie op het programma, waaronder de wedstrijd van nummer vijf FC Eindhoven tegen FC Den Bosch. In Spanje zien we de degradatiekraker tussen nummer 19 Cadiz en hekkensluiter Elche. We sluiten de Maandag Preview af met Empoli tegen Sampdoria uit de Serie A. Uiteraard voorzien we alle drie de wedstrijden van de nodige wedtips.

FC Eindhoven - FC Den Bosch

We beginnen deze Preview met de wedstrijd uit ons eigen kikkerlandje. Op het tweede niveau van Nederland neemt FC Eindhoven het in het eigen Jan Louwers Stadion op tegen FC Den Bosch. Bij winst stoot de thuisploeg door naar de 3e plek, waarbij de ploeg van Rob Penders uiteraard goede zaken doet wat betreft de play-offs. Het lijkt erop dat zij FC Den Bosch op een zeer gunstig moment treffen, aangezien de Bosschenaren in de laatste 5 competitiewedstrijden maar 1 puntje wisten te pakken. Met name de 1-4 thuisnederlaag tegen Jong FC Utrecht was er eentje om voor te schamen. Klimt FC Eindhoven na vandaag op de ranglijst?

Minder dan 2,5 doelpunten

Als we de data erbij pakken, dan valt op dat wedstrijden tussen beide ploegen vaak niet al te doelpuntrijke potje zijn. Zo vielen er in geen van de laatste 4 edities in Eindhoven meer dan 2,5 doelpunten. Sowieso kwam het in maar 1 van de laatste 7 wedstrijden voor dat er meer dan 2,5 keer werd gescoord. Om die reden gaan wij vandaag voor een wedstrijd waarin niet meer dan 2 keer wordt gescoord. Minder dan 2,5 doelpunten levert je bij bet365 een quotering van 2,15 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Cadiz - Elche

Er zijn van die wedstrijden, waarvan je op voorhand eigenlijk al besloten hebt dat je ze niet gaat kijken. We snappen je volledig! Een voorbeeld van zo’n wedstrijd is die tussen Cadiz en Elche, de nummer 19 en 20 van de Spaanse La Liga. Met name de uitploeg lijkt op voorhand als kansloos om zich te handhaven, aangezien Cadiz maar liefst 11 punten voor staat op Elche. Dit betekent dat de bezoekers een godswonder nodig hebben om ook volgend jaar op het hoogste niveau te mogen acteren. Cadiz kan vandaag overigens goede zaken doen. Bij winst op Elche klimt de ploeg van trainer Sergio naar een knappe 14e positie. Aan spanning onderin La Liga hierdoor absoluut geen gebrek.

Winst Cadiz

Cadiz presteert na een dramatische start eigenlijk naar behoren. Geen van de laatste 5 wedstrijden in La Liga ging verloren, waarbij zelfs Atlético Madrid in eigen huis met 3-2 werd verslagen. Elche verloor de laatste 5 wedstrijden in de competitie. Gezien de belangen verwachten wij dat Cadiz vandaag daarom ook gaat winnen. Het is een grote kans om voor even afstand te nemen van de onderste regionen, terwijl Elche het absoluut lijkt te zijn verleerd met 4 punten uit 16 wedstrijden. Winst voor Cadiz levert je bij Circus een quotering van 1,97 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Empoli - Sampdoria

We sluiten de Preview af met een andere wedstrijd die je waarschijnlijk even aan je voorbij laat gaan wat betreft het live bekijken op televisie. Dit betekent uiteraard niet dat je de boel een beetje kunt ophypen door het plaatsen van een aangename weddenschap. Empoli staat momenteel op een 14e positie, terwijl Sampdoria op een 18e positie staat. Dit betekent dat ze virtueel gezien volgend jaar net als stadsgenoot Genoa in de Serie B te bewonderen vallen. Gelukkig voor hen is het seizoen nog lang. Echter is de achterstand op de veilige 17e plek momenteel 7 punten. Kan Empoli vandaag een paar plekjes stijgen? Of werkt Sampdoria zichzelf nog verder in de nesten?

Meer dan 0,5 schoten op doel - Francesco Caputo

Een van de sterkhouders van Empoli is de veteraan Francesco Caputo. De aanvaller is regelmatig betrokken bij aanvallen van Empoli en laat zich dan ook met regelmaat gelden met schoten op doel. In de twee meest recente Serie A wedstrijden, op bezoek bij Udinese en Lazio, loste Caputo in beide wedstrijden 2 schoten op doel. Dit doet ons vermoeden dat de oudgediende drastisch op zoek is naar succes. Wij verwachten daarom dat hij vandaag minimaal 1 schot op doel gaat lossen. Meer dan 0,5 schoten op doel van de 35-jarige Francesco Caputo levert je bij bet365 een quotering van 1,72 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën