Ajax en PSV in de Europa League

Ajax en PSV in de Europa League

16-02-2023

Na twee interessante Champions League avonden gaan we vandaag snel door naar de Europa- en Conference League. Vandaag is vooral het eerstgenoemde toernooi zeer interessant, aangezien zowel Ajax als PSV in actie komen. Ajax ontvangt het sterk presterende Union Berlin in de eigen Johan Cruijff Arena, terwijl het PSV van trainer Ruud van Nistelrooij op bezoek gaat bij Sevilla. Tot slot kunnen we een wedstrijd van vanavond absoluut niet links laten liggen. Na de Nederlandse clubs zien we namelijk ook dat FC Barcelona het opneemt tegen Manchester United. Wij bereiden je voor op deze 3 potjes en geven je 3 wedtips.

Pak €300 cash met een inzet van €4

De terugkeer van de Nederlandse clubs in de Europa League betekent dat de bookmakers weer aan het stunten zijn. Heb je nog niet bij elke bookmaker een account? Dan is dit je kans om flink te profiteren! In dit artikel lees je wat je moet doen om van €4 maar liefst €300 te maken!

Ajax - Union Berlin

We trappen af met het treffen tussen Ajax en Union Berlin. Het betreft hier de nummer 3 van de Eredivisie tegen de nummer 2(!) van de Duitse Bundesliga. Je leest het goed, de ploeg uit Berlijn ondergaat een waanzinnig seizoen en lijkt volgens sommige media zelfs in staat te zijn om kampioen van Duitsland te worden. Ajax lijkt uit een zeer diep dal te zijn gekropen na de aanstelling van Johnny Heitinga als trainer. Echter ging het afgelopen weekend tegen RKC Waalwijk weer erg moeizaam, waardoor menig Ajacied ongetwijfeld enige angst kent voor de Duitse opponent. Kan Ajax de Europese avondjes van weleer herleven? Of is Union Berlin momenteel een maatje te groot?

Meer dan 2,5 doelpunten

Als we kijken naar de wedstrijden van beide ploegen, dan zien we dat beide ploegen altijd wel weten te scoren. Union Berlin wist haar laatste 12 wedstrijden (inclusief een aantal oefenwedstrijden) te winnen. Wel wisten de Duitsers hierin ‘maar’ 3 x de ‘0’ te houden. Ajax is ook trefzeker in de laatste 6 wedstrijden en lijkt vooral in aanvallend opzicht weer het nodige te kunnen betekenen. Zeker door de inbreng van Dusan Tadic en Mohammed Kudus. Wel oogt het achterin nog altijd kwetsbaar, waardoor wij voor een wedstrijd gaan waarin beide teams scoren. Beide teams scoren - JA levert je bij Holland Casino een quotering van 2,15 op. 

Check de actuele Europa League quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Sevilla - PSV

Een andere wedstrijd van een Nederlandse ploeg in de tussenronde van de Europa League is die van PSV tegen Sevilla. Vandaag nemen de Eindhovenaren het in Andalusië op tegen de huidige nummer 12 van La Liga. Dit is inderdaad een zeer matige positie voor Sevilla, aangezien ze een dramatisch seizoen ondergaan. Echter is de 4e positie van PSV er ook niet eentje om over naar huis te schrijven. Wel lijken beide ploegen de vorm weer een beetje te hebben gevonden, gezien de meest recente resultaten. Kan PSV zichzelf een goede uitgangspositie verschaffen in het zuiden van Spanje?

Sevilla wint

Iedereen met een beetje voetbalverstand heeft door dat Sevilla onder zijn kunnen presteert. Dit wil niet zeggen dat de ploeg geen kwaliteit heeft. Het komt er gewoon even niet uit. Wel zijn de resultaten in eigen huis bijzonder knap te noemen, aangezien de laatste 4 potjes in het eigen stadion allemaal werden gewonnen. PSV is echter een ploeg die het voornamelijk moeilijk heeft in uitwedstrijden. Geen van de laatste 3 potjes op vreemde bodem werd gewonnen, terwijl er eerder al van ploegen als FC Groningen, FC Emmen, SC Cambuur en FC Twente werd verloren. Wij gaan daarom voor winst voor Sevilla. Zeker omdat zij een ongelooflijke staat van dienst hebben in de Europa League. Winst voor Sevilla levert je bij Jack's een quotering van 2,25 op.

Check de actuele Europa League quoteringen in onze Oddsvergelijker.

FC Barcelona - Manchester United

We sluiten deze Europa League Preview af met de meest interessante wedstrijd van de dag. Het lijkt op een Champions League affiche, terwijl FC Barcelona tegen Manchester United toch echt wordt afgewerkt in de Europa League. Dit betekent het weerzien tussen Erik ten Hag en Frenkie de Jong en twee ploegen die bijzonder goed presteren in de vaderlandse competities. Wat dat betreft is het zonde dat beide ploegen elkaar nu al treffen. FC Barcelona werd uitgeschakeld in de Champions League door Bayern München en Inter Milan, terwijl Manchester United al sinds het begin van het seizoen actief is in de Europa League. Wie trekt er vanavond aan het langste eind?

Meer dan 0,5 schoten op doel - Pedri

We hebben je de laatste weken met grote regelmaat getipt over meer dan 0,5 schoten op doel van Pedri. De jonge en extreem talentvolle middenvelder van FC Barcelona was ook afgelopen weekend weer de enige doelpuntenmaker van de wedstrijd, waardoor deze lijn met zeer prettige quotering opnieuw werd behaald. Aangezien wij een FC Barcelona verwachten dat veelvuldig de aanval gaat zoeken, zien wij het wel weer zitten: Pedri die minimaal 1x op doel schiet. Meer dan 0,5 schoten op doel levert je bij bet365 een quotering van 2,62 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën