Ajax ontvangt Glasgow Rangers

Ajax ontvangt Glasgow Rangers

06-09-2022

De eerste speeldag in de Champions League zit erop. Dat betekent dat het woensdag is en dat een groot deel van Nederland vanavond achter de buis of in de Johan Cruijff Arena zit om Ajax aan te moedigen. Ook voor de Amsterdammers staat het Miljarden Bal op het punt van beginnen. Zij nemen het in eigen huis op tegen de Glasgow Rangers van trainer Giovanni van Bronckhorst. Buiten deze wedstrijd komen er natuurlijk nog veel meer ploegen van wereldformaat in actie. Wij vertellen je er alles over in deze Preview en geven je een aantal tips die jij kunt toevoegen aan je wedstrookje. 

Ajax - Glasgow Rangers

Natuurlijk beginnen we deze Preview met de wedstrijd van Ajax, de enige Nederlandse club die deelneemt aan de Champions League. Dit betekent dat de penningmeester van Ajax alvast lekker achterover kan zitten. Zeker als Ajax zo presteert als in de groepsfase van vorig jaar. Toen werden alle zes de wedstrijden overtuigend gewonnen. Om weer in die flow te komen, moet er vanavond worden afgerekend met het lastig in de schatten Glasgow Rangers. Zij waren de ploeg die PSV onlangs uitschakelde in de Champions League, waarbij gezegd moet worden dat PSV dit eigenlijk gewoon had moeten winnen. Daarbij ging de Europa League finalist afgelopen weekend met 4-0 onderuit tegen grote rivaal Celtic. Van een goede vorm bij de Schotten is wat dat betreft geen sprake. Maar hoe moeilijk gaan zij het Ajax maken?

Doelpunt Steven Bergwijn

Er is dit jaar tot nu toe één speler bij Ajax waar we absoluut niet omheen kunnen: Steven Bergwijn. De recordaankoop wist in vijf wedstrijden tot nu toe zes keer te scoren in de Eredivisie. Daarbij heeft hij ook bij ons een glimlach op de mond getoverd, aangezien de quotering voor een doelpunt van de Ajacied doorgaans relatief hoog ligt. Dit is ook nu weer het geval. Wij verwachten dat Bergwijn vanavond gaat scoren. Dit levert je bij bet365 een quotering van 3,40 op. En daar zullen we niemand over horen klagen.

50 x je inzet bij winst van Ajax

Ben jij klaar voor een wel heel bizarre promotie? Als jij denkt dat Ajax wint, dan krijg je bij Circus maar liefst 50 x je inzet terug. Het enige wat jij moet doen is jezelf aanmelden als speler bij Circus en €10 euro storten. Je kunt vervolgens maximaal €1 inzetten op winst van Ajax. Indien ze Amsterdammers winnen heb je dus zomaar even €50 verdiend. Vrij eenvoudig toch? Meld je via deze link aan bij Circus en maak de wedstrijd van vanavond nog een tikkeltje spannender. 

Inter Milan - Bayern München

De wedstrijd die het meest in het oog springt vandaag is die tussen Inter Milan en Bayern München. De kampioen van Duitsland en de runner-up in Italië zijn in de poule des doods beland, aangezien zij het buiten elkaar ook met Barcelona moeten doen. En laat laatstgenoemde ploeg nu net weer een beetje de weg omhoog hebben gevonden. Van Bayern wordt elk jaar verwacht dat ze minimaal de halve finale gaan halen. 

Wat betreft het spelersmateriaal is dit ook geen gekke gedachte. Echter ontbreekt er momenteel een aanvalsleider in de vorm van Robert Lewandowski. Ondanks het sterke begin van Sadio Mané is de Pool niet iemand die je zomaar even vervangt. Ook achterin is het nog niet ‘je van het’. Het is niet zo dat de doelpunten om de oren krijgen, wel hebben ze al vier verliespunten in de eerste vijf wedstrijden van de Bundesliga.

Minder dan 2,5 doelpunten

Tot nu toe lijkt Bayern München moeite te hebben met goed voetballende ploegen. En laat Inter Milan er nu net zo eentje zijn. Zij zullen ongetwijfeld de achterhoede perfect op orde willen hebben, zodat ze deze belangrijke wedstrijd absoluut niet gaan verliezen. Daarbij valt op dat Bayern zowel tegen Gladbach als Union Berlin niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. Het is dus toch mogelijk, zolang je zorgt dat je achterin niets weggeeft. Normaal gesproken kun je dit wel overlaten aan spelers als Stefan de Vrij en Milan Skriniar. Wij verwachten daarom niet al te gek veel goals. De quotering voor minder dan 2,5 doelpunten ligt bij Jack’s op 2,75.

Napoli - Liverpool

Uiteraard blikken we ook vooruit op de andere wedstrijd uit groep van Ajax, namelijk die tussen Napoli en Liverpool. Op het eerste oog lijkt Liverpool de absolute favoriet voor groepswinst en gaan Napoli en Ajax uitmaken wie er samen met The Reds een rondje verder gaan. Wel moet worden gezegd dat Liverpool het seizoen absoluut niet vlekkeloos is gestart. De ploeg van Jürgen Klopp heeft uit de eerste 6 wedstrijden maar 9 punten behaald. Daarbij werd er in de laatste 4 uitwedstrijden niet gewonnen. Napoli daarentegen is het seizoen goed gestart en staat momenteel op een keurige tweede plek in de Serie A. Saillant detail is dat beide ploegen elkaar in het seizoen 2019-2020 ook troffen in de Champions League. Toen wist Napoli thuis met 2-0 te winnen, terwijl zij in Liverpool met 1-1 gelijk speelde. Wat dat betreft is Napoli absoluut geen eitje voor Liverpool.

Dubbele kans voor Napoli

Je hebt hierboven gelezen dat Napoli goed aan het seizoen begonnen is en dat Liverpool in de recente geschiedenis kan worden gezien als een fijne tegenstander voor de Italianen. Het klinkt misschien gek, maar wij zien Liverpool vanavond gewoon niet winnen. Want als jij niet van Crystal Palace, Manchester United en Everton kunt winnen, hoe ga je dan in hemelsnaam van Napoli winnen? Wij verwachten dat Napoli er vanavond minimaal een gelijkspel uit sleept. Dit levert je bij Jack’s een quotering van 1,8op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën