Ajax op bezoek bij Liverpool

Ajax op bezoek bij Liverpool

12-09-2022

Het is weer Champions League avond! En dat is iets dat de gemiddelde Ajax supporter al een paar dagen voelt aankomen. Ondanks het feit dat het enigszins twijfelachtig was of de wedstrijd doorgaan zou kunnen vinden, staan menig Ajacied en de selectie van de Amsterdammers al dagen te stuiteren. Vanavond mogen zij namelijk op Anfield Road gaan laten zien of ze echt zo goed zijn. Ze treffen een Liverpool dat niet in grootse vorm verkeerd en kunnen een belangrijke klap uitdelen als het gaat om overwintering in de Champions League

Naast de wedstrijd tussen Liverpool en Ajax staan er nog meerdere prachtige affiches op het programma. Wat te denken van het treffen tussen FC Bayern München en FC Barcelona? Naast deze twee genoemde wedstrijden kijken we ook nog even met een schuin oog naar de wedstrijd tussen Sporting Portugal en Tottenham Hotspur. Uiteraard voorzien we alle drie de wedstrijden van een wedtip. 

Liverpool - Ajax

De wedstrijd van de avond gaat uiteraard tussen Liverpool en Ajax. Althans, als je liefhebber van Ajax en het Nederlands voetbal bent. Ajax stuurde Glasgow Rangers vorige week middels een galavoorstelling met 4-0 terug naar Schotland, terwijl Liverpool met 4-1 de kuikenbak in ging tegen Napoli. Met name het gestuntel in de verdediging was niet des Liverpools, waardoor ze waarschijnlijk zonder al te veel vertrouwen aantreden in eigen huis. Ook een club als Liverpool kent namelijk immens hoge druk. Een nederlaag in eigen huis zou namelijk zomaar het einde van alle Champions League ambities kunnen betekenen. Ajax zal ongetwijfeld met haar eigen aanvallende manier van voetballen kansen ruiken en deze pakken waar mogelijk. Kan Ajax er minimaal een puntje uitslepen op Anfield? 

Dubbele kans voor Ajax

De bookmakers geloven nog altijd heilig in winst voor de thuisploeg. Dit is ook niet gek, aangezien ze op papier zwaar de favoriet zijn. Echter weten we allemaal dat Ajax al redelijk vroeg in het seizoen in vorm is en dat ze het op deze manier elke ploeg lastig kunnen maken. Wij trekken daarom de stoute schoenen aan verwachten dat Ajax vanavond niet gaat verliezen. Met een dubbele kans voor de Amsterdammers als gevolg. Dit levert je bij Jack’s een quotering van 2,55 op. 

Bij bookmaker Circus krijgen nieuwe spelers een quotering van 50,00 voor een doelpunt van Ajax tegen Liverpool. De maximale inzet is €1, maar alle winst kun je direct uitbetalen. Heb je nog geen account bij Circus, dan kun je dit niet laten liggen! Maak een account aan via deze link en profiteer nu.

FC Bayern München - FC Barcelona

De tweede wedstrijd gaat tussen twee van de grootste teams uit de voetbalgeschiedenis: FC Bayern München en FC Barcelona. Beide ploegen hebben de Champions League al meermaals gewonnen en zullen er alles aan doen hier een vervolg aan te geven. De eerste gedachte bij deze wedstrijd refereert bij veel mensen ongetwijfeld naar de 8-2 overwinning van Bayern op Barça van een aantal jaar geleden. Inmiddels lijkt het erop dat Barcelona zich flink heeft herpakt en de weg omhoog heeft ingezet. Dit is goed terug te zien aan de huidige resultaten. De man op wie vanavond het meest zal worden gelet is uiteraard Robert Lewandowski. Na Bayern München jaar in jaar uit aan talloze titels te hebben geholpen schiet de Pool momenteel met scherp in Spanje. Kan hij zijn oude werkgever nog meer pijn doen?

Minder dan 3,5 doelpunten

Wat ons betreft is Bayern nog altijd de lichte favoriet. Al moet gezegd worden dat zij het seizoen voor hen doen matig zijn begonnen, aangezien ze in de eerste 6 wedstrijden in de Bundesliga al 3 keer gelijk wisten te spelen. Daarbij moet ook worden gezegd dat de klasse waarmee ze Inter Milan vorige week versloegen weer toonaangevend was. Het lijkt erop dat de Duitsers een stuk degelijker zijn geworden, waarbij bizar hoge uitslagen de laatste potjes op een laag pitje zijn komen te staan.

Barcelona daarentegen zal er alles aan willen doen niet te gaan verliezen. Een punt bij de Rekordmeister kan namelijk zomaar een goede stap richting de knock-outfase betekenen. Daarom verwachten wij een boeiende wedstrijd, waarin niet al te veel goals vallen. Eigenlijk vergelijkbaar met die van Inter tegen Bayern. Daarom komen wij uit op minder dan 3,5 doelpunten. Dit levert je bij bet365 een quotering van 1,90 op.

Sporting Lissabon - Tottenham Hotspur

De laatste wedstrijd die we behandelen is die tussen Sporting Lissabon en Tottenham Hotspur, twee ploegen die liefhebbers van Ajax redelijk goed kennen. Beide ploegen zijn vorige week sterk van start gegaan in groep D, misschien wel de minst spectaculaire poule van dit Champions League seizoen. Sporting wist knap met 3-0 te winnen op bezoek bij Eintracht Frankfurt, terwijl de Spurs Olympique Marseille in eigen huis eenvoudig opzij zette. De bookmakers zien Tottenham Hotspur als favoriet. Dit is enigszins te verklaren, aangezien de Engelsen een goede start kennen in de Premier League, terwijl Sporting het absoluut nog niet laat zien in de Portugese competitie. Welke van de twee ploegen zet een grote stap richting overwintering?

Doelpunt Harry Kane

Uiteraard zullen ook vanavond de meeste ogen gericht zijn op topschutter Harry Kane. De Engelse spits schiet ook dit seizoen weer met scherp en wist toch alweer 5 keer te scoren in de laatste 6 wedstrijden. Daarin wil de topspits uiteraard samen met zijn ploeg bijzonder graag de volgende ronde halen, aangezien Tottenham niet bepaald bekend staat om het binnenharken van prijzen. Aangezien Sporting in 6 competitiewedstrijden al 8 tegendoelpunten kreeg, zien wij genoeg kansen voor Tottenham om vanavond tot minimaal één goal te komen. En daarbij is de kans groot dat dit gebeurd aan de hand van de The HurriKane. Een doelpunt van Harry Kane levert je bij bet365 een quotering van 2,40 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën