Arsenal tegen City en de Champions League

Arsenal tegen City en de Champions League

15-02-2023

Laten we hopen dat je gisteren enigszins lief bent geweest tegen jouw partner. We snappen dat het lastig was met Paris-SG tegen Bayern München op het programma, maar soms is het belangrijk even voor jouw geliefde te kiezen. Je begrijpt dat wij gewoon lekker voetbal hebben gekeken. Iets wat we ook vandaag gaan doen, omdat er opnieuw 2 topwedstrijden in de achtste finale van de Champions League finale op het schema staan. Vanavond is het de beurt aan Borussia Dortmund dat het opneemt tegen Chelsea en Club Brugge dat Benfica ontvangt

De kraker van de Premier League

Dan dacht je waarschijnlijk dat dit het was. De aller-, allermooiste wedstrijd van de dag wordt vandaag namelijk in de Engelse Premier League gespeeld. De nummer 1 en 2, Arsenal en Manchester City, nemen het vandaag tegen elkaar op. Dit betekent dat Arsenal zou kunnen uitlopen op de Citizens, terwijl het ook kan zijn dat deze Citizens zomaar ineens weer aan kop gaan in Engeland. Wij bereiden je voor op deze 3 wedstrijden en voorzien jou van 3 wedtips.

Borussia Dortmund – Chelsea

We beginnen vanzelfsprekend met de Champions League. Vanavond neemt het Borussia Dortmund van Sebastien Haller en Donyell Malen het op tegen het Chelsea van Hakim Ziyech. Waar de Duitsers de laatste weken in een prima vorm verkeren, wil het Chelsea maar niet lukken de echte vorm te pakken. Nog altijd staan The Blues op een 10e positie, terwijl Dortmund inmiddels 7 wedstrijden op rij heeft gewonnen. Hierdoor staan zij op een 3e positie in de Bundesliga met ‘maar’ 3 punten achter koploper Bayern München. Weet Dortmund de huidige vorm door te zetten? Of weet Chelsea eindelijk weer eens een knap resultaat te boeken? 

Minder dan 2,5 doelpunten 

Wij gaan vanavond vol voor minder dan 2,5 doelpunten. Dit is een resultaat dat beide ploegen met grote regelmaat behalen. Te beginnen met Dortmund in de Champions League. In de laatste 3 wedstrijden in Europa werd namelijk niet meer dan 2 keer gescoord. Chelsea lijkt ook in een fase te zijn beland waarin weinig doelpunten vallen. In totaal vielen er in de laatste 4 wedstrijden die Chelsea speelde maar 3 doelpunten gemaakt. Minder dan 2,5 doelpunten is daarom een logische inschatting. Dit levert je bij Circus een quotering van 1,91 op.  

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Club Brugge – Benfica

We gaan door naar een wedstrijd die ook zomaar in de Europa League zou kunnen worden gespeeld. Althans, Benfica kent een ijzersterk seizoen, staat bovenaan in de Portugese Primeira Liga en is nog ongeslagen in de Champions League. Club Brugge heeft een weerzinwekkende prestatie neergezet door de achtste finale te bereiken. Echter gaat het zo absoluut niet voor de wind in de Belgische competitie Ook afgelopen weekend werd er weer niet gewonnen, waardoor de ploeg van Noa Lang op een zeer matige 4e positie staat. Kunnen zij hun vorm van in de Champions League weer vinden? Of weet Benfica ook dit varkentje te wassen? 

Winst Benfica 

Wij hebben dit jaar een aantal wedstrijden van Benfica mogen aanschouwen en kunnen concluderen dat zij van een ander niveau dan Brugge zijn. Ze wisten twee keer niet te verliezen van Paris-SG en waren hierin soms zelfs de betere. Club Brugge heeft het dit seizoen simpelweg niet. De trainerswissel heeft nog niet het gewenste effect, waardoor wij de indruk hebben dat het Benfica van Roger Schmidt er een stuk beter voor staat. Winst voor Benfica levert je bij Unibet een quotering van 1,92 op.  

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Arsenal - Manchester City

We sluiten deze Preview van de Woensdag af met de mooiste wedstrijd van de week. In de Engelse Premier League neemt koploper Arsenal op tegen nummer 2 Manchester City. Arsenal heeft de afgelopen weken kansen laten liggen om City op afstand te zetten. Echter is het gebleken dat The Gunners de druk wellicht niet helemaal aan konden, waardoor het Manchester City van Nathan Aké en Kevin de Bruyne zowaar weer koploper kan zijn in het geval van een overwinning op Arsenal. Veel voetballiefhebbers hebben dit ongetwijfeld allang aan zien komen. Is Arsenal na vanavond nog koploper? 

Meer dan 0,5 schoten – Rodri 

Manchester City bestaat zoals we allemaal weten uit een karrevracht van sterspelers. Hierin zijn de meeste ogen ongetwijfeld gericht op Erling Braut Haaland, de topscorer van de Premier League. Een andere sterkhouder van Manchester City is Rodri. Het mag dan een stille kracht zijn, hij is met grote regelmaat betrokken bij gevaarlijke situaties. De laatste 5 wedstrijden die Rodri speelde, wist hij telkens een schot te lossen. Wij verwachten dat de Spanjaard ook deze wedstrijd weer minimaal 1 schot gaat lossen. En of hij nu in het doel gaat of het stadion uit gaat, een schot is een schot. Meer dan 0,5 schoten voor Rodri tegen Arsenal levert je bij bet365 een quotering van 1,80 op. 

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën