Barcelona en Manchester United in actie

Barcelona en Manchester United in actie

31-01-2023

Ken jij dat gevoel alsof de tijd aan je voorbij gaat? Wij wel. Want ondanks dat de poedersuiker van de oliebollen nog in de mondhoek zit, is de maand februari vanaf vandaag officieel van start gegaan. Dat betekent doorgaans dat het Europese voetbal wordt hervat en dat de spanning in de binnen- en buitenlandse competities alleen maar toe gaat nemen.

Vandaag staat de inhaalwedstrijd tussen RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles op het programma in de Eredivisie. In Spanje zien we dat Barcelona een lastige avond lijkt te gaan beleven op bezoek bij Real Betis Sevilla. Tot slot pakken we het Manchester United van Erik ten Hag beet. Hij ontvangt Nottingham Forest op het eigen Old Trafford in de return van de halve finale van de Engelse League Cup. Een mooie voetbalavond wat ons betreft! 

RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles

Uiteraard beginnen we de Woensdag Preview met een wedstrijd uit de Eredivisie. Door het slechte weer werd de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles eerder dit jaar afgelast. Gelukkig voor hen hoeven ze niet al te lang te wachten en kunnen zij vanavond al laten zien wat ze elkaar kunnen bieden. Beide ploegen kennen een zeer goed seizoen met een respectievelijke 10e en 12e plaats. Voorafgaand zullen beide trainers hier ongetwijfeld voor hebben getekend. Weet RKC Waalwijk na vanavond het linkerrijtje te betreden? Of komen de Eagles op gelijke hoogte met de Brabanders? 

Minder dan 2,5 doelpunten

​Laten we eerlijk zijn, een wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles is er geen een waar je een avondje thuis voor blijft. Als we de laatste uitwedstrijden van de Eagles erbij pakken, dan valt op dat er niet al te gek veel wordt gescoord. Dit is iets wat overigens bijzonder vaak voorkomt in wedstrijden tussen beide ploegen. Ook tijdens de laatste 2 edities in het Mandemakers Stadion liet de bal het net niet al te vaak bollen. Wij gaan daarom vandaag, net als de 2 laatste edities in Waalwijk, voor minder dan 2,5 doelpunten. Dit levert je bij Jack's een quotering van 2,08 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Real Betis Sevilla - FC Barcelona

We gaan gauw door naar een wedstrijd waar we meer naar uitkijken. In Spanje gaat koploper FC Barcelona op bezoek bij het eveneens sterk presterende Real Betis Sevilla. De thuisploeg van vandaag bivakkeert op een 6e positie, terwijl de Catalanen na afgelopen weekend een voorsprong van 5 punten hebben op naaste achtervolger en grote rivaal Real Madrid. De ploeg van Frenkie de Jong kan vandaag opnieuw een zeer grote stap zetten naar een nieuwe titel waar de ploeg van Xavi inmiddels al jaren naar hunkert. Lukt het FC Barcelona om Los Verdi Blancos te verslaan?  

Meer dan 0,5 schoten op doel – Pedri

We zijn het er allemaal over eens dat Pedri misschien wel de meest getalenteerde voetballer van het moment is. Zo was hij in 2 van de laatste 3 wedstrijden van FC Barcelona de matchwinner in de met 1-0 gewonnen wedstrijden. Wij verwachten dat de middenvelder vandaag opnieuw aan de basis gaat staan van het nodige gevaar voor het doel van Rui Silva. Laten we daarom voorspellen dat hij net als in veel van zijn laatste wedstrijden in La Liga minimaal 1 x op doel schiet. Meer dan 0,5 schoten op doel van Pedri levert je bij bet365 een quotering van 2,50 op. 

Manchester United - Nottingham Forest 

We sluiten deze Preview af met een Engelse bekerwedstrijd. De League Cup bevindt zich in een afrondende fase, waarin de finale na vandaag bekend is. Een plek is eigenlijk al gereserveerd door Manchester United. Vorige week wisten zij de heenwedstrijd met 0-3 te winnen van The Tricky Trees, waardoor The Mancunians eigenlijk al met 1 been in de finale staan. Het is hoe dan ook een zeer knappe prestatie in het eerste seizoen onder trainer Erik ten Hag. De Tukker heeft de ploeg aardig naar zijn hand gezet en strijdt nog altijd op alle fronten mee. Bijzonder knap, wat ons betreft! 

Manchester United wint zonder tegendoelpunt

Na een zeer matig begin staat de achterhoede van Manchester United inmiddels als een huis. Kijk alleen al naar de laatste 6 thuiswedstrijden in de Premier League, waarin alleen Jack Grealish van stadsgenoot Manchester City een doelpunt wist te scoren. David de Gea wist zijn doel in de overige 5 potjes keurig de ‘0’ te houden. Wij verwachten dat deze wedstrijd eigenlijk al gespeeld is en dat Nottingham Forest dit ook wel weet. Hierdoor zullen ook zij de nodige spelers willen sparen in de strijd tegen degradatie. Wij denken daarom dat Manchester United deze wedstrijd gaat winnen zonder tegendoelpunt. Dit levert je bij Unibet een quotering van 2,33 op.  

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën