Beide teams scoren in AZ - Heerenveen!

Beide teams scoren in AZ - Heerenveen!

22-05-2022

Na gisteren de halve finales om degradatie en promotie te hebben mogen aanschouwen, is het vandaag tijd voor de strijd om Europees voetbal. Na twee doelpuntrijke heenwedstrijden, iets dat zeker bij het affiche tussen Heerenveen en AZ te verwachten was, staan vandaag de returns op het programma. Daarnaast gaan we de laatste speelrondes in La Liga, de Premier League en de Serie A beleven. Worden City en Milan daadwerkelijk kampioen? En zorgt het Burnley van Wout Weghorst voor lijfsbehoud? Na vanavond weten we meer.

AZ – Heerenveen

AZ heeft afgelopen donderdag even laten zien hoe je in blessuretijd een overwinning kan laten veranderen in een nederlaag. Na lange tijd met 2-1 voor te hebben gestaan, verloren de Alkmaarders uiteindelijk met 3-2. Dit betekent dat er vandaag in het AFAS Stadion meer dan genoeg te beleven valt. Het gaat uiteindelijk toch om Europees voetbal. En dit is iets wat AZ absoluut wil bereiken. Ze schijnen namelijk ooit gezegd te hebben dat ze willen aansluiten bij de top 3.

Both Teams to Score - Yes

AZ presteert bovenmatig slecht de laatste tijd. Zo werd er geen van de laatste 5 wedstrijd gewonnen. Heerenveen daarentegen gaat door een goede fase en wist, buiten de 5-0 nederlaag in de kampioenswedstrijd van Ajax, een aantal prima resultaten te boeken. Waaronder dus de winst in de heenwedstrijd in het Abe Lenstra Stadion. Wij verwachten daarom dat beide teams vanavond het net gaan vinden. Zeker aangezien deze wedstrijden altijd bol staan van de goals. Both Teams to Score levert je bij Bet365 een quotering van 1.80 op.

Vitesse – FC Utrecht

Ietwat tegen de verwachting in was Vitesse afgelopen donderdag kansloos in en tegen Utrecht. Het lijkt er daarom op dat Utrecht net op tijd de juiste vorm weer te pakken heeft. Of is het juist Vitesse dat precies in een dip komt op het moment dat het niet moet. Het verhaal van het kip en het ei dus. Kortom, er valt nog weinig van te zeggen. Wel valt op dat Vitesse de laatste jaren de baas is over Utrecht. Wat dat betreft is dit tweeluik absoluut nog niet beslist.

Winst voor Vitesse

Ondanks de slechte prestatie in de Galgenwaard, verwachten wij dat Vitesse er weer bovenop komt. Niet voor niets wisten zij de laatste 3 onderlinge duels met Utrecht in de Gelredome in een overwinning om te zetten. Om die reden verwachten wij dat Openda het nog een keer op zijn heupen krijgt en Vitesse naar de zege schiet. Of dit genoeg is voor een plek in de finale zal later wel blijken. Een overwinning van Vitesse levert je bij TOTO een quotering van 2.22 op.

Burnley – Newcastle

De laatste wedstrijden in de grootste competities ter wereld en we komen met Burnley – Newcastle op de proppen? Dat klopt inderdaad. Als Burnley vanmiddag wint, dan zijn ze volgend jaar verzekert van een plek in de Premier League. Bij een gelijkspel zijn ze echter afhankelijk van Leeds. Wint Leeds en Burnley niet, dan degradeert Burnley naar de Championship. Iets wat een regelrechte ramp zou zijn voor de ploeg die haar thuiswedstrijden speelt op Turf Moor.

Lijfsbehoud en winst voor Burnley

Over dat Turf Moor gesproken… wij verwachten dat het hier vandaag een kolkend gebeuren gaat worden. Tegenstander Newcastle heeft niets meer om voor te spelen. Om die regen verwachten dat de ploeg van Weghorst er vandaag met de overwinning vandoor gaat en daarmee zorgt voor lijfsbehoud. Zeker gezien Burnley 3 van de laatste 4 thuiswedstrijden wist te winnen en Newcastle 4 van de 5 laatste uitwedstrijden verloor. De quotering voor een overwinning van Burnley levert je bij BetCity een quotering van 2.28 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën