Bekervoetbal op dinsdag

Bekervoetbal op dinsdag

31-01-2023

De gemiddelde voetballiefhebber kan zijn of haar hart de laatste weken ophalen. We worden dag in dag uit verwend met een groot aantal voetbalwedstrijden in binnen-en buitenlandse competities en bekertoernooien. Zo ook op deze gure dinsdag. Zo zien we dat Newcastle in Engeland gaat strijden tegen Southampton voor een plekje in de finale van de League Cup. Daarnaast zien we in de Italiaanse Coppa Italia dat Atalanta Bergamo op bezoek gaat bij Inter Milan, terwijl de lijstaanvoerder van Portugal, Benfica, het goed presterende Arouca treft. Kortom, spektakel genoeg!

Newcastle United - Southampton

We beginnen deze preview van dinsdag met de return tussen Newcastle United en Southampton in de halve finale van de Engelse League Cup. Vorige week zagen we dat het zeer sterk presterende Newcastle al knap met 1-0 won van The Saints, waardoor een finale tegen Manchester United lonkt. Newcastle is het daarbij aan z’n stand verplicht Southampton uit te schakelen, aangezien het om een wedstrijd tussen de nummer 3 en 20 van de huidige Premier League gaat. Bereiken The Magpies voor het eerst in lange tijd weer eens de finale van een bekertoernooi?

Newcastle wint zonder tegendoelpunt

Als er een ding opvalt aan de prestaties van Newcastle United, dan is het wel het feit dat ze bijzonder weinig tegengoals krijgen. Zo wist de ploeg in geen van de laatste 6 wedstrijden in de Premier League een tegendoelpunt te krijgen. Het was hierin uitgerekend Southampton dat dit voor het laatst voor elkaar kreeg. Gezien de alom geroemde achterhoede van Newcastle, inclusief Sven Botman, zo denderend bezig is, verwachten wij dat de hekkensluiter vandaag geen doelpunt gaat maken en dat Newcastle ‘gewoon’ wint. Newcastle dat wint zonder tegendoelpunt levert je bij bet365 een quotering van 2,10 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Inter Milan - Atalanta Bergamo

In de kwartfinale van het Italiaanse bekertoernooi gaat het Atalanta Bergamo van Teun Koopmeiners, Hans Hateboer en Marten de Roon op bezoek bij het Inter Milan van Denzel Dumfries en Stefan de Vrij. Het betreft het treffen tussen de nummer 2 en 4 van de Italiaanse Serie A, waarbij gezegd kan worden dat beide ploegen in vorm zijn. Buiten de recente nederlaag tegen Empoli kent Inter Milan een zeer sterke reeks. Iets dat we zeker ook van Atalanta mogen zeggen. Na een zeer moeizame fase worden de overwinningen weer aan elkaar geregen. Wie van de twee ploegen plaatst zich voor de halve finale van de Coppa Italia?

Doelpunt Ademola Lookman

Als er een speler in Italië in vorm is, dan is het wel Ademola Lookman. De aanvaller van Atalanta Bergamo kent een ijzersterke reeks en schiet de ene na de andere bal tegen de touwen. De oud-aanvaller van RB Leipzig en Leicester City scoorde maar liefst 7 keer in zijn laatste 4 optredens, waardoor wij verwachten dat hij er vanavond ook weer eentje in prikt. Een doelpunt van Ademola Lookman in het San Siro in Milaan levert je bij Unibet een quotering van 4,25 op.

Arouca - Benfica

We sluiten deze Dinsdag Preview af met een wedstrijd uit een competitie die we doorgaans links laten liggen. Door het gebrek aan topploegen in Europa, gaan we ditmaal echter wel langs de Portugese Primeira Liga. Hierin gaat het Benfica van Roger Schmidt op bezoek bij nummer 6 van de competitie, Arouca. Benfica kende lang een ongeslagen reeks, maar heeft na wat moeizame resultaten rond de jaarwisseling de vorm weer stevig te pakken. Vier van de laatste vijf wedstrijden werden gewonnen, waarbij blijft dat het achterin wel goed zit bij de ploeg uit Lissabon. Vergroten zij vandaag het gaatje richting nummer 2 Sporting Braga tot 10 punten?

Benfica wint zonder tegendoelpunt

Ondanks het niet al te grote verschil in plekken op de ranglijst, is duidelijk dat Benfica de absolute favoriet is. Daarbij is goed te zien dat het achterin zeer goed op orde is bij de ploeg van de oud-trainer van PSV. Arouca wist al 3 wedstrijden op rij niet te scoren tegen Benfica, terwijl laatstgenoemde in de laatste 5 wedstrijden 4 x de ‘0’ wist te houden. Om die reden verwachten wij dat Benfica vandaag wint zonder een tegendoelpunt te hoeven incasseren. Dit levert je bij Jack's een quotering van 2,10 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën