De achtste finales van de Champions League

De achtste finales van de Champions League

14-02-2023

Het is eindelijk zover. Vanavond wordt er weer afgetrapt in de Champions League, waardoor we eindelijk weer eens kunnen genieten van een aantal internationale topwedstrijden. We trappen vanavond af met de wedstrijden tussen PSG en Bayern München en AC Milan tegen Tottenham Hotspur. Hierin begrijpen we allemaal dat vooral de eerste wedstrijd er een is tussen twee topfavorieten voor de titel. Vanavond staan de heenwedstrijden op het programma, waardoor wij jou kort meer gaan vertellen en jou daarnaast gaan voorzien van een aantal wedtips. En vandaag krijg jij niet één, maar twee tips per wedstrijd.

Pak jouw Free Bets

Voordat we beginnen met de wedtips hebben we nog een andere tip voor jou. De Champions League kun je niet beter beginnen dan met een paar gratis weddenschappen. Als je vandaag nog een account aanmaakt bij een aantal bookmakers, dan kun je profiteren van verschillende welkomstaanbiedingen. Deze Free Bets kun je dan mooi gebruiken voor de Europese wedstrijden van deze week. In dit artikel hebben we een overzicht gemaakt van de mooiste aanbiedingen!

PSG - Bayern München

Natuurlijk trappen we vandaag af met de absolute kraker in de achtste finale van de Champions League. Deze gaat tussen de beste ploegen uit Frankrijk en Duitsland, waardoor er bij de fans van beide ploegen ongetwijfeld nog net wat meer loskomt. Over de vorm van beide ploegen kunnen we eigenlijk heel kort en bondig zijn. De Parijzenaren kennen een zeer, maar dan ook zeer matige fase. Bayern München lijkt juist uit een dal te zijn gekropen en weet de laatste wedstrijden weer ouderwets eenvoudig te winnen.

Wel of geen Mbappe

‘Paris’ verloor de afgelopen twee wedstrijden van Olympique Marseille en AS Monaco, waardoor de druk op trainer Galtier maar weer eens ongekend toeneemt. Want er is maar één prijs die echt telt in Parijs: de Champions League. Hierin lijken de Fransen een spelletje te hebben gespeeld met de hele wereld, door te stellen dat de wedstrijd te vroeg zou komen voor Kylian Mbappe. De Franse wereldster lijkt echter op tijd fit te zijn, waardoor PSG plotseling een stuk kansrijker. Wat dat betreft missen ze alleen Hakimi.

Draw no bet - Bayern München

Wij zijn van mening dat een ploeg als Bayern München vaak net wat extra kan als het een vormdip achter de rug heeft. Heel even lijkt het alsof de Duitsers wankelen, waarna uit het niets weer ijzersterke resultaten worden geboekt. Daarbij valt het ons op dat PSG ook in de Ligue 1 erg wankelt. Ze worden ongetwijfeld kampioen, maar verloren dit seizoen ook al van ploegen als Lens en Rennes. Wij gaan voor een draw no bet voor Bayern München. Winst voor Bayern levert je in dit geval bij Jack’s een quotering van 1,82 op, terwijl jij jouw inzet terug krijgt bij een gelijkspel.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Meer dan 0,5 schoten op doel - Kingsley Coman

De man in vorm bij Bayern München is Kingsley Coman. De Fransman, die zijn jeugdopleiding van Paris-SG genoot, was al eens matchwinner in een Champions League finale, maar lijkt soms toch enigszins te haperen in zijn ontwikkeling. Toch is hij de laatste weken een vaste waarde bij Der Rekordmeister. Zo wist hij de laatste twee wedstrijden, tegen Wolfsburg en Bochum, in beide wedstrijden te scoren. Wij denken dat hij ook vandaag weer volop aanwezig zal zijn en minimaal 1 schot op doel gaat lossen. Dit levert je bij Circus een quotering van 1,90 op.

AC Milan - Tottenham Hotspur

De andere achtste finale van vanavond gaat tussen twee ploegen die het momenteel minder goed voor elkaar hebben. Dit uit zich voornamelijk in de recente resultaten. AC Milan, de landskampioen van Italië van vorig jaar, staat momenteel op een 5e positie en wist afgelopen weekend eindelijk weer eens te winnen na 3 nederlagen op rij. Tottenham Hotspur verloor afgelopen weekend met 4-1 van Leicester City en is momenteel ook terug te vinden op de 5e positie. Tot overmaat van ramp verloren de Spurs in Rodrigo Bentancur ook nog eens een basisspeler. De Uruguayaanse middenvelder scheurde zijn kruisband en is zo’n 6 tot 7 maanden uitgeschakeld.

De terugkeer van Zlatan?

Deze wedstrijd tussen beide ploegen lijkt niet direct de eindwinnaar van het Champions League toernooi te gaan worden. De grote vorm ontbreekt simpelweg. Al mogen we in dit geval de Italianen nooit uitsluiten, aangezien de terugkeer van een legende aanstaande is. Na een zeer lange blessure heeft Zlatan Ibrahimovic zich namelijk weer op het trainingsveld gemeld, waardoor het zomaar kan dat hij zijn langverwachte rentree tegen Tottenham gaat maken. Welke van deze twee ploegen weet zich te herpakken en het seizoen toch nog kleur te geven?

Minder dan 2,5 doelpunten

Ook al gaat het om de resultaten uit het verleden, beide ploegen lijken zeer aan elkaar gewaagd. Op zich ook niet gek als we het hebben over de nummer 5 van Italië en Engeland. Opvallend is dat er maar 4 doelpunten vielen in de 4 eerdere ontmoetingen tussen beide clubs. Daarbij zien we vaak dat er in de eerste wedstrijd vaak voorzichtig wordt gespeeld, iets dat nu niet bepaald aanleiding geeft tot een spectaculaire wedstrijd. Tot slot was ook de groepsfase van Tottenham Hotspur er eentje zonder al te veel doelpunten (behalve de laatste tegen Marseille). Om deze redenen verwachten wij dat er minder dan 2,5 doelpunten gaan vallen. Dit levert je bij Holland Casino een quotering van 1,73 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Meer dan 1,5 schoten op doel - Olivier Giroud

Stiekem zijn we allemaal een beetje fan van Olivier Giroud. De Fransman in Italiaanse dienst kent opnieuw een waanzinnig seizoen en was dit seizoen alweer meerdere malen goud waard voor de Rossoneri. Wij gaan voor opnieuw een positieve rol van Giroud aan de hand van meerdere schoten op doel. De lijn van meer dan 1,5 schoten op doel wist hij dit jaar in de Champions League al meerdere malen te halen. Ook in de afgelopen wedstrijd tegen Torino schoot hij 3 keer tussen de palen. Meer dan 1,5 schoten op doel van Olivier Giroud levert je bij bet365 een quotering van 3,50 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën