De Bundesliga gaat weer van start

De Bundesliga gaat weer van start

20-01-2023

Godzijdank! Het weekend staat voor de deur. Het wordt waarschijnlijk een weekendje op de bank, aangezien we niet bepaald vrolijk worden van het weer. Gelukkig zit het weekend vol topvoetbal. Wij selecteren zoals elke dag de interessantste potjes en voorzien jou van de nodige wedtips. Zo ook op deze vrijdag. Vandaag staat er één wedstrijdje in de Eredivisie op het programma, gaat de Bundesliga weer van start en kiezen we de mooiste pot uit de Keuken Kampioen Divisie uit. Klaar om jouw betslip te vullen?

Excelsior - FC Volendam

Het is even geleden, maar vanavond staat er weer een vrijdagavondwedstrijd op het programma. FC Volendam gaat op bezoek bij Excelsior, waardoor we direct kunnen spreken van een heuse degradatiekraker. De twee promovendi van vorig jaar presteren absoluut niet dramatisch, maar moeten toch zeker uitkijken niet onder de streep te belanden. FC Volendam staat hier al een tijdje, maar wist vorige week knap met 2-1 te winnen van RKC Waalwijk. Excelsior staat op een knappe 13e positie, maar gingen de laatste twee Eredivisie wedstrijden wel onderuit. Hierdoor komt de o, zo gevreesde streep dichterbij. Kan FC Volendam een sprongetje maken? Of neemt Excelsior echt even afstand van de onderste regionen?

Excelsior wint

Wij zien in Excelsior de betere ploeg. Ze hebben dit seizoen vooral in eigen huis al een aantal puike resultaten behaald. Het is dan ook niet gek dat zij vanavond bij een overwinning voor minimaal een dag stijgen naar de gedeelde 9e positie. FC Volendam is het jaar 2023 dan goed begonnen, er werd pas 1 van de 8 wedstrijden op vreemde bodem in winst omgezet. Wij gaan daarom voor een overwinning voor de thuisploeg. Ook omdat de quotering hiervoor uiterst prettig is. Een overwinning van Excelsior levert je bij Unibet een quotering van 2,35 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

PEC Zwolle - VVV Venlo

Het voelt gek om te zeggen, maar sinds vorige week is niet Heracles Almelo maar PEC Zwolle de trotse lijstaanvoerder van de Keuken Kampioen Divisie. Zwolle wist op bezoek bij Heracles met 3-0 te winnen, waardoor beide ploegen momenteel in punten gelijk staan. VVV-Venlo presteert de laatste weken ook naar behoren en pakte 14 punten uit de laatste 6 wedstrijden. Helaas voor hen werden ze vorige week uitgeschakeld in de beker door FC Emmen. Kunnen zij hun stijgende lijn blijven volhouden? En belangrijker nog, weet PEC Zwolle ook na dit weekend nog koploper te zijn?

Doelpunt Thomas van den Belt

De grote man van de laatste weken bij PEC Zwolle is Thomas van den Belt. De 21-jarige aanvaller uit Zwolle scoort er lustig op los en heeft er mede daardoor voor gezorgd dat zijn geboortestad momenteel aan kop gaat in de competitie. Hij was de laatste 3 potjes trefzeker, aangezien hij zowel tegen Heracles, Almere City en Helmond Sport wist te scoren. Wij denken dat hij het ook vandaag tegen VVV-Venlo weer gaat doen. Een doelpunt van Thomas van den Belt levert je bij TOTO een quotering van 4,20 op.

RB Leipzig - Bayern München

Vanavond gaat eigenlijk de Bundesliga weer van start. En hoe? Een van de mooiste wedstrijden van het jaar staat op het programma. We hebben het over RB Leipzig dat het in eigen huis opneemt tegen Bayern München, een wedstrijd die bijna altijd garant staat voor spektakel. Bayern staat momenteel op een niet al te verrassende 1e positie en heeft een voorsprong van 6 punten op nummer 3 Leipzig. Na een zeer matige start van de competitie en de trainerswissel heeft de ploeg uit Oost-Duitsland zich zeer sterk herpakt. Kunnen zij Der Rekordmeister dit jaar wel verrassen?

Meer dan 3,5 doelpunten

Als er iets is wat opvalt tijdens de meest recente ontmoetingen tussen beide ploegen, dan is het wel het feit dat er bijzonder veel werd gescoord. In de laatste 5 edities werd er namelijk in totaal 25 keer gescoord. Dit leidt tot een gemiddelde van 5 goals per wedstrijd. Om die reden gaan wij hier ook vanavond weer vol voor. Buiten het feit dat we natuurlijk hopen op een fraaie wedstrijd. Meer dan 3,5 doelpunten tijdens RB Leipzig en Bayern München levert je bij bet365 een quotering van 2,30 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën