De Champions League

De Champions League

25-10-2022

Het is weer tijd voor de Champions League. Waar er al enkele beslissingen zijn gevallen, is de kans aanwezig dat we na vanavond van nog meer ploegen zeker weten dat zij zullen overwinteren in het Miljardenbal. Vanavond zien we onder andere Chelsea, de Londense die in Oostenrijk zal moeten winnen van Red Bull Salzburg. Daarnaast zal Dortmund in eigen huis minimaal voor een puntje gaan tegen het ijzersterke Manchester City. Tot slot kijken we naar het treffen tussen Benfica en Juventus. Indien de Portugezen deze wedstrijd niet verliezen, dan blijven zij de Oude Dame hoe dan ook voor in de poule. Kortom, een aantal zeer interessante en prestigieuze potjes, waar wij al van beginnen te watertanden. En wij zouden OddsBeater niet zijn als wij hier een aantal geweldige wedtips voor hebben uitgezocht.

Red Bull Salzburg - Chelsea

We beginnen deze Preview met de wedstrijd tussen Red Bull Salzburg en Chelsea. De ploeg van Graham Potter is het Champions League seizoen dramatisch gestart, maar heeft zich in het tweeluik met AC Milan aardig weten te herstellen. Hierdoor hebben zij plaatsing voor de volgende ronde weer volledig in eigen hand. Chelsea gaat momenteel aan kop in de groep, waarbij gezegd moet worden dat alle ploegen nog kans maken op overwintering in de Champions League. Naast het feit dat Chelsea een goed resultaat moet halen, kunnen we dit uiteraard ook zeggen van naaste achtervolger Red Bull. In het geval van winst van The Blues, zijn zij zeker van een plek in de volgende ronde.

Minder dan 2,5 doelpunten

Wij zien een Chelsea dat langzamerhand weer een beetje degelijk aan het worden is. Er wordt weinig gescoord, wel worden er in de meeste gevallen 3 punten behaald. We hebben een opvallende statistiek gevonden bij de laatste 5 thuiswedstrijden van Red Bull en de laatste 5 uitwedstrijden van Chelsea. Van deze in totaal 10 wedstrijden, is er maar één wedstrijd waarin meer dan 2,5 keer wordt gescoord. Dit geeft ons dan ook aanleiding genoeg te verwachten dat er vanavond niet meer dan 2,5 doelpunten worden gescoord. Dit levert je bij LiveScore Bet een quotering van 1,90 op.

Borussia Dortmund - Manchester City

De tweede wedstrijd die we behandelen is die tussen de oude en huidige ploeg van Erling Braut Haaland, Borussia Dortmund tegen Manchester City. Manchester City is al door naar de volgende ronde, terwijl Dortmund inmiddels ook al met 1 been in de volgende ronde staat. De Duitsers kenden een goede generale door afgelopen weekend Stuttgart met 5-0 naar huis te sturen. Ook City kende een prima wedstrijd, waarin Haaland met 2 treffers maar eens bijdroeg aan een nieuwe overwinning van de Citizens. De heenwedstrijd was overigens een zeer lastige voor de ploeg van Pep Guardiola. City keek een tijd tegen een achterstand aan en wist pas vrij laat met 2-1 te winnen. Uiteraard dankzij een geweldige goal van Haaland.

Dubbele Kans Borussia Dortmund - 1X

Manchester City is bij de bookmakers uiteraard de grote favoriet. Daarbij moet gezegd worden dat ze al door zijn en dat de kans aanwezig is dat ze een aantal spelers gaan sparen. Ze hebben een overvol programma, waarbij ze over 3 dagen alweer op bezoek moeten bij Leicester City. Dortmund moet voor het mooie nog wat puntjes binnen harken. Daarbij weten we dat het kan spoken in het Signal Iduna Park. Wij gaan daarom voor een kleine verrassing, waarin Manchester City vanavond niet gaat winnen. Een dubbele kans voor Dortmund - 1X, levert je bij Jack’s een quotering van 2,48 op.

Benfica - Juventus

We hebben de laatste weken met enige regelmaat geschreven over het Portugese SL Benfica. De ploeg van Roger Schmidt doet het geweldig en wint bijna al haar wedstrijden. Daarbij werd er niet eens verloren in beide wedstrijden tegen Paris SG. Afgelopen weekend werd knap met 1-0 gewonnen op bezoek bij grootste concurrent voor de titel FC Porto, waardoor de Portugezen dit seizoen nog altijd ongeslagen zijn. Wat betreft Juve, daar is geen peil op te trekken. Afgelopen weekend werd weliswaar met 4-0 gewonnen van Empoli, verder zijn de resultaten vrij somber. Daarbij moet Juventus vanavond winnen om nog kans te maken op een plekje bij de laatste 16.

Winst Benfica

Wij zien het somber in voor Juventus. Als je al met 2-0 verliest op bezoek bij Maccabi Haifa, wat wil je dan in vredesnaam bereiken tijdens een uitwedstrijd tegen Benfica. Nota bene een ploeg die dit seizoen nog geen wedstrijd verloor en maar liefst 9 van de 10 officiële thuiswedstrijden wist te winnen. Om dit in een perspectief te plaatsen, Juventus won dit seizoen pas 1 wedstrijd op vreemde bodem. Winst voor Benfica levert je bij Unibet een quotering van 2,05 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën