De Champions League is terug

De Champions League is terug

15-02-2022

We hebben er dik twee maanden op moeten wachten, maar vanavond is het eindelijk weer zover: de Champions League is terug! Vanavond beginnen de eerste twee achtste finales en morgen zijn er ook nog twee wedstrijden. De andere vier wedstrijden worden volgende week gespeeld. Dan staat onder andere Benfica-Ajax op het programma. We hebben weer een paar mooie wedtips voor jullie uitgezocht.

Het sterrenensemble van Parijs

In de Franse voetbalcompetitie is de kampioensstrijd eigenlijk al beslist. PSG staat maar liefst dertien punten voor en kan zich volledig richten op het winnen van de Champions League. Want daar wachten de eigenaren van de Parijse club nog altijd op. Dit seizoen moet het écht gebeuren. Met het aanvalstrio, dat bestaat uit Neymar, Mbappé en Messi, moet het goedkomen, horen we je denken. Neymar is al sinds november geblesseerd, maar hoopt zijn rentree te maken in de eerste ontmoeting tegen Real Madrid. De afwezigheid van de Braziliaan betekent wellicht dat het Nederlandse supertalent Xavi Simons zich mag opmaken voor een basisplaats in de Champions League-westrijd tegen de Madrilenen.

De Parijzenaren zijn de favoriet voor de eerste ontmoeting in eigen huis. Real Madrid staat weliswaar bovenaan in La Liga, maar overtuigt de laatste weken allerminst. Waarschijnlijk mist De Koninklijke topschutter Karim Benzema. Een overwinning van PSG levert je 2,00 keer je inzet op en we achten die kans zeer aanwezig. We zetten dit geval in op een Parijse overwinning.

Bij bookmaker bet365 kan je tijdens de Champions League ook inzetten op het aantal passes van een bepaalde speler. Idrissa Gueye, die onlangs de Afrika Cup pakte met Senegal, is terug. Deze middenvelder is het sterkst zonder bal. De inzetlijn bij bet365 is meer of minder dan 49,5 pass voor een quotering van 1,83. Dit aantal haalde hij in dit seizoen nog geen enkele keer in de Champions League. Zijn hoogste aantal passes was 48 passes. Hij kwam tot dit aantal tegen Manchester City en Club Brugge. De bookmakers verwachten 52 procent balbezit voor PSG en dus zien wij value in de under-weddenschap. Afhankelijk van het spelverloop is er ook een kans dat hij gewisseld wordt.

Sporting heeft een taaie klus

In de groep van Ajax kwalificeerde Sporting zich verrassend als tweede. De mannen uit Lissabon mogen hun opwachting maken tegen het gevreesde Manchester City. Vanzelfsprekend zijn The Citizens de grote favoriet voor het winnen van de Champions League (quotering: 3,75). De eerste wedstrijd wordt gespeeld in Lissabon, maar de bookmakers geven de Portugezen geen schijn van kans. Een overwinning van Manchester City levert je 1,36 keer je inzet op en dat is misschien alleen leuk om aan een combinatieweddenschap toe te voegen. 

Manchester City heeft het verdedigend ook goed voor elkaar dit seizoen. In de competitie kreeg het slechts 14 tegendoelpunten in 25 wedstrijden. We denken dat het verschil in klasse te groot is en dat de Engelsen een eenvoudige overwinning boeken. Wij spelen City wint en houdt de nul tegen een quotering van 2,37.

De andere topfavoriet 

Op woensdagavond speelt de andere favoriet volgens de bookmakers: Bayern München. Met een quotering van 4,50 zijn de Duitsers, na Manchester City, de favoriet voor de eindoverwinning. De eerste tegenstander die zij onderweg naar de eeuwige glorie tegenkomen is het Oostenrijkse RB Salzburg.

Bayern verloren afgelopen weekend verrassend van Bochum, maar heeft in de Bundesliga voorlopig nog een ruime voorsprong. Herstellen de Duitsers zich van deze zeperd? Doelpuntenmachine Lewandowski krijgt een quotering van 1,45 voor het scoren van een doelpunt. Bizar laag, dus daar doen we helemaal niets mee. Je kunt dan beter inzetten op het aantal schoten op doel van Lewandowski.

Ook in deze wedstrijd verwachten we een duidelijk krachtverschil. Bayern München is gewoonweg een flinke maat te groot. In dit geval spelen we de Asian handicap -1,5 en daarvoor worden we beloond met een quotering van 1,96. Let goed op dat je niet de Europese handicap pakt, want die quotering is een stuk lager: 1,88!

Liverpool als favoriet in Milaan

De laatste wedstrijd die we bespreken is Inter-Liverpool. De twee goudhaantjes van Liverpool zijn teruggekeerd van de Afrika Cup. Het team van Jürgen Klopp presteert de laatste weken zeer stabiel. In de achtste finale van de Champions League wacht hen een uitwedstrijd tegen de beste Italiaanse ploeg van het moment.

De bookmakers verwachten dat Liverpool deze wedstrijd met enige moeite gaat winnen. Voor een overwinning van The Reds krijg je 2,10 keer je inzet. Bij Inter lijkt de tijd te hebben stilgestaan, want de laatste weken zijn ze erg afhankelijk van Edin Džeko en Alexis Sanchez. We verwachten dat Liverpool een stuk sterker is dan de tegenstanders die ze gewend zijn en met een paar snelle counters de overwinning gaat pakken. Zet dus rustig in op een 2'tje!

Promoties van bookmakers

Bij verschillende bookmakers kun je profiteren van mooie promoties in deze Champions League week. Hieronder een overzichtje per bookmaker:

  • Van BetCity.nl krijgen alle spelers een €10 Free Bet. Heb je nog geen account? Die kun je aanmaken via deze link en dan krijg je een €20 Free Bet bij jouw eerste storting. 
  • Jack's geeft elke speler een 10% profit boost als je een combinatie-weddenschap van minimaal twee wedstrijden maakt. Nog geen account bij Jack's? Registreer je dan hier.
  • TOTO heeft ook een Free Bet klaarstaan voor alle spelers. De hoogte van de Free Bet is afhankelijk van jouw speelgedrag.
logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën