De Champions League Preview

De Champions League Preview

05-09-2022

Het grootste clubtoernooi ter wereld staat weer op het punt van beginnen. Vanaf dinsdag 6 september gaat het weer los op de Europese velden en beginnen we met de Champions League van het seizoen 2022-2023. Aangezien het WK in Qatar eind november gaat beginnen, wordt de groepsfase in relatief korte tijd afgewerkt. Hierdoor weten we in november al wie er na het WK door spelen in de knock-outfase. Helaas voor PSV is het dit jaar opnieuw alleen Ajax dat Nederland vertegenwoordigt in het ‘Miljarden Bal’. Wij gaan je in dit artikel voorbereiden over het aankomende toernooi. Daarbij zijn er uiteraard talloze vragen die we onszelf kunnen stellen. Verdedigt Real Madrid de titel? Overleeft Ajax de groepsfase? En wie gaat er dit jaar vandoor met de titel van topscorer? Wij vertellen je er alles over in deze Preview en geven je op voorhand een aantal wedtips voor het Champions League seizoen.

De groepsfase

Net zoals elk jaar is er eind augustus geloot voor de groepsfase van de Champions League. 32 ploegen verdeeld over 8 poules, waarbij je normaal gesproken bij het gros van de poules nu al weet wie er doorgaan. Echter is dat dit seizoen enigszins anders. Natuurlijk heeft elke groep een favoriet. Maar bij waarschijnlijk 7 van de 8 poules is het nog gissen wie zich samen met de groepswinnaar gaat plaatsen voor de volgende ronde. Alleen in groep E weet je allang dat AC Milan en Chelsea doorgaan ten koste van Dinamo Zagreb en Red Bull Salzburg. Wat dat betreft is het enigszins anders dan de afgelopen jaren, waarin je de groepsfase eigenlijk gewoon zou kunnen overslaan.

De groep van Ajax

Eén van de poules waar het ongetwijfeld spannend gaat worden is Groep A. Dit is de groep van Ajax. Zij nemen het op tegen Liverpool, Napoli en Glasgow Rangers. De kans is aannemelijk dat Liverpool er vandoor gaat met de groepswinst. Maar ploegen als Ajax en Napoli zijn erg aan elkaar gewaagd, terwijl de Rangers het waarschijnlijk erg lastig gaan krijgen. Als Ajax zo’n groepsfase als vorig jaar op de mat weet te leggen, dan is de kans groot dat ze het gewoon gaan redden. We weten echter allemaal dat het momenteel nog lastig te peilen is hoe de Amsterdammers ervoor staan gezien de vele transfers. Wij denken echter dat Ajax in Europa altijd net een beetje meer dan en dat gasten als Tadic en Berghuis juist in de Champions League zullen opstaan. Dit gaat er volgens ons toe leiden dat de Amsterdammers doorgaan naar de volgende ronde. Dit levert je bij bet365 een quotering van 2,00 op. 

Ajax tot de 1/8 finale

Wij verwachten dat Ajax er net als afgelopen jaren in slaagt de volgende ronde te bereiken. Echter hebben wij nog niet de indruk dat de Amsterdammers sterker zijn dan vorig jaar. Dit leidt tot de voorspelling dat de ploeg van Alfred Schreuder de laatste 16 als eindstation gaat hebben. Op zich geen gekke prestatie voor Ajax. Het eindstation in de 1/8 finale levert je bij Circus een quotering van 2,30 op. 

De favorieten voor de titel

Als we de bookmakers mogen geloven is Manchester City dit jaar de grote favoriet om de Champions League te winnen. Vrij logisch, aangezien de ploeg van Guardiola geweldig spelersmateriaal tot z’n beschikking heeft. Echter is de start in de Premier League niet vlekkeloos en wisten The Citizens het toernooi nog nooit te winnen. Opvallend is dat er niet wordt verwacht dat Real Madrid de titel gaat verdedigen. Ondanks de geweldige prestatie van de Madrilenen van vorig jaar, staan ze bij bookmakers als BetCity en Jack’s pas op de vijfde plek als potentiële winnaar. De quotering ligt bij Jack’s zelfs op 10,00. Deze top 5 wordt overigens gecompleteerd met Liverpool, Bayern München en Paris SG.

Wij hebben dit jaar bijzonder veel vertrouwen in PSG. Zij zijn het seizoen op een bizar goede manier gestart aan de hand van Neymar, Mbappe en Messi. Met een nieuwe, down-to-earth trainer gaat het ze tot nu toe voor de wind en rijgen de doelpunten zich aaneen. Met name de doelpuntendrift van Kylian Mbappe is ongekend. Eigenlijk weet je voor elke wedstrijd in de Ligue 1 al dat hij gaat scoren. Natuurlijk is dit de Ligue 1 en niet de Champions League. Toch bestaat het team van de Parijzenaren uit een flinke bak sterren. Ook de ervaring van Sergio Ramos en Marquinhos achterin zorgt ervoor dat ze dit jaar weer een van de kanshebbers zijn. Net als City zal de honger naar de titel bij PSG bijzonder groot zijn. Net als City wisten zij de titel nooit te winnen. Wij denken dat zij het dit jaar wel gaan doen. Door de ervaringen van voorgaande jaren en de aanwezigheid van de beste voorhoede ter wereld, verwachten wij dat de Champions League titel naar Parijs gaat. De quotering hiervoor ligt bij Circus op 6,00.

De topscorer van de Champions League

Iedereen die een beetje op de hoogte is, ziet dat er momenteel geen maat staat op Erling Braut Haaland. De Noorse aanwinst van Manchester City staat na zes duels in de Premier League al op tien doelpunten en is amper te stoppen. Hem kennende laat hij het ook in de Champions League weer zien. Daarbij neemt City het in de poule op tegen Dortmund, Sevilla en Kopenhagen. In al deze wedstrijden is de ploeg van Haaland ruimschoots de favoriet, waarbij dit normaal gesproken leidt tot een flink aantal doelpunten. Wij zien het dan ook zeker gebeuren dat hij al in de groepsfase een voorschot gaat nemen op de titel van Topscorer van de Champions League. Dit levert je bij bet365 een quotering van 4,00 op. 

Of toch Karim Benzema?

Vorig jaar ging deze eer naar de Franse spits Karim Benzema. De aanvaller van Real Madrid bereikte, zoals bekend, de finale en maakte in het gehele toernooi het bizarre aantal van 15 doelpunten. Ook dit seizoen is hij weer lekker bezig, waardoor we hem absoluut niet moeten onderschatten. De bookmakers geven voor hem een interessante quotering. Zo ontvang je bij Jack's een quotering van 18,00. Geen gekke gedachte als we meenemen dat Real Madrid in een poule zit met Celtic, RB Leipzig en Shakhtar Donetsk. Wellicht een interessante betje, toch?

Houd de socials en website in de gaten

Uiteraard komen wij elke speeldag in de Champions League met een uitgebreide Preview op de meest interessante wedstrijden van de dag. Te beginnen met de voorbeschouwingen op de wedstrijden van morgen en woensdag. Houd onze Instagram pagina en website in de gaten voor de meest interessante tips en wie weet wordt het Champions League seizoen 2022-2023 ook voor jou een ware kaskraker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën