De Conference League finale

De Conference League finale

24-05-2022

Eindelijk! Het is woensdag en dat betekent dat na lang wachten de finale van de Conference League op het programma staat. De wedstrijd waar menig Rotterdammer al wekenlang van wakker ligt. De wedstrijd waar de hoveniers rondom het Hofplein in Rotterdam hebben gezorgd voor een fontein met fris water. En tot slot de wedstrijd die het Nederlandse voetbal nog meer op de kaart gaat zetten. Vanavond neemt Feyenoord het in de FINALE van de Conference League op tegen het AS Roma van José Mourinho. Wij blikken vooruit en voorzien jou van een aantal interessante wedtips.

De route van Feyenoord

Feyenoord heeft dit seizoen vriend en vijand verrast met een geweldige Europese campagne. Het is inmiddels 10 maanden (!) geleden dat de Rotterdammers begonnen aan hun avontuur in Drita. En dan te bedenken dat het allemaal maar net goed ging tegen de nummer 2 van Kosovo. Na deze strijd hebben heeft de ploeg van Arne Slot een geweldige reeks neergezet. Van de 18 wedstrijden in de Conference League dit jaar verloren ze er maar eentje. En dat in de nietige wedstrijd op bezoek in Elfsborg. Zeker na het knappe uitschakelen van Olympique Marseille, de nummer 2 van de Ligue 1, kunnen we concluderen dat Feyenoord het ongelooflijk goed heeft gedaan en daarmee terecht een plek in de finale heeft afgedwongen.

De route van AS Roma

AS Roma heeft zich via de voorronde geplaatst voor de Conference League door Trabzonspor, de kampioen van Turkije, eenvoudig te verslaan. Vervolgens hebben zij, op twee nederlagen tegen FK Bodø/Glimt, prima resultaten neergezet. Toch is het onzin om te stelen dat het van een leien dakje is gegaan. In de knock-out wedstrijden tegen zowel Vitesse, opnieuw Bodø/Glimt en Leicester City, ging het allemaal vrij moeizaam. Als we het op deze manier bekijken, dan heeft Feyenoord het toch een stuk overtuigender gedaan. Toch blijft een finale een finale en Mourinho Mourinho.

De wedtips voor vanavond

We gaan snel door naar de voorspellingen van OddsBeater. In principe is dat waar het om draait, toch?! Gezien de wedstrijden van Feyenoord dit seizoen, kunnen wij niets anders dan een doelpuntrijke wedstrijd voorspellen. Zo vielen er maar liefst 63 doelpunten in de afgelopen 18 Europese wedstrijden van Feyenoord. Een gemiddelde van 3,5 doelpunt per wedstrijd. Daarom lijkt het ons niet meer dan logisch dat er vanavond meer dan 2,5 doelpunten gaan vallen. De quotering hiervoor ligt bij bet365 op 1,95, op het moment van schrijven.

Een paar tackles van Senesi

Eén van de sterkhouders van Feyenoord is natuurlijk Marcos Senesi. De verdediger, die onlangs voor een interlandcarrière bij Argentinië koos, presteert dit seizoen goed en heeft zich daardoor in de kijker van verschillende internationale topclubs gespeeld. Als we kijken naar het aantal tackles van Senesi in de Eredivisie dan komen we dit seizoen op een gemiddelde van 1,8. Daarnaast had Senesi tijdens de knock-out fase in vier van de zes wedstrijden twee of meer tackles. Bij bet365 krijg je voor meer dan 1,5 tackles van Senesi een quotering van 1,80. Geen gekke gedachte, als het een gelijkwaardige finale met grote belangen betreft.

Winst voor Feyenoord

Misschien is het een wat nationalistische gedachte, maar de geschiedenis wijst uit dat Feyenoord amper finales verliest. Zo werden de eerdere drie Europese finales in 1970, 1974 en 2002 allemaal gewonnen. Dit zou toch hoop moeten bieden voor vanavond. Een overwinning van de Rotterdammers op de Romeinen levert je bij TOTO een quotering van 3,25 op.

We gaan het nog even gekker maken. Als jij, net als wij, denkt dat Feyenoord gaat winnen, dan kan je hier nog meer knaken mee verdienen. Als jij je namelijk registreert bij bookmaker Circus en vervolgens een storting doet, dan krijg je voor een overwinning van Feyenoord in de SuperOdds maar liefst een quotering van 10,00. De maximale inzet is €5.

Doelpunt Cyriel Dessers en/of Tammy Abraham

Hoe kan het ook anders dat onze Vlaamse reus, Cyriel Dessers, nog even benoemd wordt. Met 10 doelpunten is hij namelijk de topscorer van de Conference League. Genoeg reden om ook vanavond weer een goaltje van de spits te verwachten. De quotering voor een goaltje van Dessers ligt bij Circus op 3,40.

Nummer twee op de topscorerslijst van de Conference League is overigens AS Roma spits Tammy Abraham. De spits is aardig in vorm en wist afgelopen weekend tegen Torino ook weer twee keer te scoren. De quotering voor een doelpunt van de Engelse spits ligt bij Jack’s op 3,05. Denk jij overigens dat zowel Abraham en Dessers gaan scoren? Dan krijg je maar liefst een quotering van 10,00!

Kom op, Feyenoord!

Wij kunnen in ieder geval niet wachten op de wedstrijd van vanavond. Laat Feyenoord in hemelsnaam winnen en laat de supporters een geweldig feest vieren in Tirana. Goed voor de club, goed voor het Nederlands voetbal. Wat willen we nog meer?!

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën