De Derby van de Lage Landen

De Derby van de Lage Landen

25-09-2022

Vanavond staat de laatste grote test voor de ploeg van Louis van Gaal op het programma. Nederland neemt het namelijk in de laatste groepswedstrijd in de Nations League op tegen België. Nederland zou in theorie de groepswinst nog kunnen mislopen. Echter zouden ze dan met wel heel ruime cijfers moeten verliezen. Naast de wedstrijd van Nederland staan er ook twee belangrijke potjes in groep 1 van League A op het programma. Hierin gaat Kroatië op bezoek bij Oostenrijk en neemt Denemarken het in eigen huis op tegen Frankrijk. Kortom, reden genoeg hier eens flink op voor te beschouwen en op zoek te gaan naar de juiste wedtips.

Nederland - België

Uiteraard beginnen we deze preview met een korte voorbeschouwing op Nederland - België. Nederland staat er momenteel goed voor en staat al met anderhalve been bij de Final Four. Alleen als ze met bijvoorbeeld 0-4 of 2-5 verliezen gaat het nog mis. Met giganten als Van Dijk, Aké en Timber achterin zien wij dit niet gebeuren. Wel moet Nederland het doen zonder sterkhouders als Memphis Depay, Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners. België wist afgelopen donderdag enigszins moeizaam met 2-1 te winnen van Wales. Het belooft hoe dan ook een interessante pot te zijn, aangezien hier altijd wel sprake van is in de derby van de Lage Landen. Gaat Nederland door naar de Final Four?

Beide Teams Scoren - JA

Onderonsjes tussen Nederland en België zijn zelden saai en staan veelal bom vol doelpunten. Hierbij was de laatste ontmoeting van begin juni een goed voorbeeld. Nederland wist namelijk met 4-1 te winnen van België. Dit was overigens niet de eerste keer dat beide ploegen tot scoren kwamen tijdens een onderlinge ontmoeting. Dit gebeurde namelijk in 7 van de 8 laatste wedstrijden. Daarom verwachten wij dat dit met 2 aanvallende ploegen ook deze keer gaat gebeuren. De quotering hiervoor ligt bij Circus op 1,61. Op naar een doelpuntrijke avond!

50x je inzet bij Circus

Net als tegen Polen kun je in de wedstrijd tegen België gebruik maken van een wel heel aanlokkelijk aanbod. Als jij een account aanmaakt bij bookmaker Circus, dan heb je de kans jouw inzet van €1 maar liefst 50x te vergroten als je inzet op deze Super Odds. Als Nederland namelijk een doelpunt maakt tegen België dan kun je zomaar even €50 verdienen. Een kans die je niet mag laten schieten. Registreer je via deze link en maak hier vandaag nog gebruik van.

Denemarken - Frankrijk

Ook in groep 1 staat de laatste speelronde van de groepsfase van de Nations League op het programma. Het meest opvallende hieraan is dat Frankrijk nu al kansloos is op een plek bij de Final Four. Ze wisten namelijk afgelopen week pas voor het eerst in 5 wedstrijden een keertje te winnen. Hierdoor kan de groepswinst alleen nog maar worden behaald door Kroatië en Denemarken. Laatstgenoemde zorgde eerder dit jaar voor een daverende verrassing door Frankrijk in eigen huis te verslaan. Na dit bijzonder goede begin van de Denen kakte het wel enigszins in en verloren zij twee keer van Kroatië. Voor de Denen zit er echter helaas niets anders op dan de wedstrijd van vanavond te winnen. En dat tegen een Frankrijk dat eindelijk de weg omhoog weer heeft ingezet.

Beide teams scoren - JA

Wij verwachten een enigszins open wedstrijd. Frankrijk heeft niets meer te verliezen en Denemarken moet winnen om kans te maken op de Final Four. Hierin is het wat ons betreft logisch dat beide ploegen het net gaan vinden. Denemarken vond in 17 van de laatste 19 wedstrijden het net, waardoor wij aannemen dat ze dit ook deze wedstrijd gaan doen. Voor Frankrijk geldt dit voor de laatste 24 van de 25 wedstrijden. Beide teams scoren - JA levert je bij Jack's een quotering van 1,84 op.

Oostenrijk - Kroatië

De laatste wedstrijd die we behandelen is die tussen Oostenrijk en Kroatië. Met name de uitploeg staat er bijzonder goed voor en is bij winst verzekerd van groepswinst. Dit hebben de Kroaten voornamelijk te maken aan de sterke reeks van 3 wedstrijden op rij die werden gewonnen. Hier zaten onder andere uitoverwinningen op Denemarken en Kroatië bij. Oostenrijk is helaas voor hen uitgespeeld en kan zich gaan richten op kwalificatie voor het aankomende EK 2024. Een opvallend iets is echter wel dat de wedstrijd eerder dit jaar in een 3-0 overwinning voor Oostenrijk eindigde. In Kroatië nota bene. Hierdoor lijken de Kroaten het vooral naar hun zin te hebben op vreemde bodem. Plaatst Kroatië zich voor de Final Four?

Winst Kroatië

Gezien de resultaten van beide landen en de belangen die nog op het spel staan, kunnen wij niet anders dan concluderen dat Kroatië deze wedstrijd moet gaan winnen. Dit komt voornamelijk door de zeer sterke uitreeks van de ploeg van bondscoach Zlatko Dalic. Want ook voor de Nations League werden de laatste 3 wedstrijden op vreemde bodem gewonnen. Wij gaan daarom voor winst voor Kroatië. Dit levert je bij TOTO een quotering van 2,58 op.​

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën