De derby van Liverpool

De derby van Liverpool

13-02-2023

Het was een redelijk eenvoudig weekendje voor de Nederlandse topploegen. Zowel Feyenoord, AZ, Ajax, PSV en FC Twente wisten hun wedstrijd te winnen, waardoor er voor het eerst in lange tijd weinig veranderde in de top van de Nederlandse Eredivisie. In Engeland kwam Manchester City weer wat dichter bij Arsenal, waardoor het lijkt alsof toch gaat gebeuren wat iedereen eigenlijk al maanden weet. De Bundesliga blijft razend spannend, terwijl La Liga en de Serie A zich waarschijnlijk gaan opmaken voor een kampioenschap van FC Barcelona en Napoli.

Ook vandaag wordt er gewoon weer gevoetbald. Waar veel ploegen zich gaan opmaken voor Europees voetbal, staat op deze maandag de Merseyside Derby op het programma. Op Anfield ontvangt Liverpool stadgenoot Everton, waardoor we weer het nodige spektakel mogen verwachten. In de Keuken Kampioen Divisie zien we dat Heracles Almelo op bezoek gaat bij MVV Maastricht. We sluiten deze Maandag Preview af met de wedstrijd tussen Sampdoria en Inter Milan. Uiteraard voorzien wij alle wedstrijden van een wedtip.

MVV Maastricht - Heracles Almelo

Zoals je van ons gewend bent, beginnen we altijd met de Nederlandse wedstrijden. Er staan vandaag 3 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie op het programma, waarbij de wedstrijd tussen MVV Maastricht en Heracles Almelo het meest in het oog springt. Na een bijzonder sterk begin is MVV de laatste weken afgezakt naar de 7e positie. Ook Heracles begon denderend aan het voetbalseizoen, terwijl zij nu in een enorme dip verkeren. Er werd maar 1 van de laatste 5 wedstrijden gewonnen door de ploeg van John Lammers. Weet Heracles eindelijk weer eens te winnen in een uitwedstrijd?

Asian Handicap +0,5 - MVV Maastricht

Wij kunnen deze wedstrijd niet anders dan voorspellen dat Heracles deze wedstrijd niet gaat winnen. De ploeg uit Overijssel wist geen van de laatste 3 wedstrijden op vreemde bodem te winnen, terwijl MVV Maastricht inmiddels 13 thuiswedstrijden op rij ongeslagen is. Wij gaan ervan uit dat MVV er minimaal een gelijkspel uit haalt. Dit resulteert in een Asian Handicap +0,5 voor MVV Maastricht en levert je bij Jack’s een quotering van 2,28 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Liverpool - Everton

We gaan snel door naar Engeland. Hier staat de kraker tussen Liverpool en Everton op het programma. Beide ploegen kennen een rampzalig seizoen en staan absoluut niet op de plek waar zij naar streven. Liverpool pakte maar 1 punt uit de laatste 4 wedstrijden in de Premier League en is terug te vinden op de 10e plek. Everton wist vorige week eindelijk weer eens te winnen en is op een teleurstellende 18e positie terug te vinden. De grote vraag is dan ook welke ploeg vandaag de punten gaat pakken. Beide ploegen kunnen namelijk geen enkel puntverlies meer permitteren.

Minder dan 2,5 doelpunten

Het ontbreekt Liverpool de laatste weken aan aanvallende creativiteit. Niet voor niets wisten The Reds maar 2 keer te scoren in de laatste 5 wedstrijden. Everton is daarnaast ook niet echt de ploeg die uitblinkt in het scoren. Zij kwamen tot 4 doelpunten in de laatste 5 wedstrijden. Daarbij eindigde de eerdere ontmoeting dit jaar op Goodison Park in een 0-0 brilstand. Daarom gaan wij voor minder dan 2,5 doelpunten. Dit levert je bij Circus een quotering van 1,75 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Sampdoria - Inter Milan

We sluiten deze Maandag Preview af met de wedstrijd tussen Sampdoria en Inter Milan. Laatstgenoemde staat op een keurige 2e positie in de Serie A en verkeert in een prima vorm. Tegenstander Sampdoria kent een dramatisch seizoen en is terug te vinden op een 19e positie. Er werden 4 punten behaald in de laatste 10 wedstrijden, waardoor het zomaar kan zijn dat ‘Samp’ volgend jaar is terug te vinden in de Serie B. Inter Milan koerst af op de Champions League, aangezien de titel eigenlijk al zo goed als beslist is. Napoli heeft 13 verliespunten minder, waardoor de Napolitanen amper zijn in te halen. Weet Inter Milan voor de 3e keer op rij te winnen?

Doelpunt Lautaro Martinez

De grote man bij Inter Milan is Lautaro Martinez. De Argentijnse aanvaller verkeert in bloedvorm en schiet de ene na de andere bal tegen de touwen. Zo was hij ook vorige week tegen AC Milan de matchwinnaar door het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Al met al scoorde Martinez 7 keer in zijn laatste 8 wedstrijden. Aangezien wij een dominant Inter tegen een zwak Sampdoria verwachten, zien wij de goaltjesdief er wel eentje in prikken. Een doelpunt van Lautaro Martinez levert je bij bet365 een quotering van 2,62 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën