De derby van Manchester

De derby van Manchester

13-01-2023

Het weekend is in volle gang en dat betekent dat we ook vandaag weer bomvol mooie wedstrijden zitten. In Nederland neemt Ajax het in eigen huis op tegen FC Twente. In Engeland gaan we ons opmaken voor de Manchester Derby, aangezien United het op Old Trafford opneemt tegen The Citizens van Pep Guardiola. Aangezien de Premier League nu eenmaal de meest interessante competitie op aarde is, bereiden we je ook voor op Brighton Hove & Albion tegen Liverpool. Uiteraard is elke wedstrijd voorzien van een wedtip. Ben jij er klaar voor?

Ajax - FC Twente 

Voor Ajax is het vanavond de dood of de gladiolen. Na 4 wedstrijden zonder overwinning in de Eredivisie heeft de ploeg van Alfred Schreuder absoluut een overwinning nodig om in de race te blijven voor het kampioenschap. Sterker nog, mocht FC Twente vandaag winnen, dan kan dit zomaar het doodvonnis van de Ajax trainer betekenen. Dat Ajax niet gemakkelijk gaat winnen, lijkt logisch. FC Twente presteert uitstekend en staat op een 4e plaats met maar 1 puntje minder dan de Amsterdammers. Is het lek boven bij Ajax of snoept ook FC Twente punten af van de regerend landskampioen?  

Asian Handicap +0,5 - FC Twente

Als we kijken naar de huidige vorm en de fitheid van beide ploegen, dan lijkt FC Twente vandaag een streepje voor te hebben. Ajax kwakkelt met z’n gezondheid, aangezien er de afgelopen week maar liefst 5 spelers ziek waren. En Berghuis, Bergwijn, Kudus, Alvarez en Timber vervang je niet zomaar. Wij denken dat Ajax ook vanavond niet wint en voor de 5e keer op rij puntverlies gaat leiden. Dit leidt tot een Asian Handicap +0.5 voor FC Twente en levert je bij Jack’s een quotering van 3,40 op.

​Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Manchester United - Manchester City

De wedstrijd van vandaag is de wedstrijd tussen Manchester United en Manchester City. United is de ploeg in vorm, terwijl Manchester City een beetje aan het kwakkelen is. Het is een ongekende prestatie van trainer Erik ten Hag, doordat zijn ploeg alweer 8 wedstrijden op rij gewonnen heeft. Deze resultaten zorgen ervoor dat de Tukker een van de beste presterende trainers van Manchester United is als we het hebben over de beginperiode. Maar kan hij ook regerend landskampioen Manchester City verslaan? Het zou een waanzinnige prestatie zijn!

Doelpunt Marcus Rashford 

Wij gaan gewoon lekker door waar we zijn gebleven. Alles in en rondom het Europese voetbal is momenteel onder de indruk van Marcus Rashford. De jongeling van United kent een ongekende reeks aan doelpunten, aangezien hij maar liefst 7 keer scoorde in zijn laatste 6 wedstrijden. 6 x op rij scoren is een ongekende prestatie in Engeland en wij hebben zoveel vertrouwen in Rashford dat we voor een 7e wedstrijd op rij gaan. Minimaal 1 doelpunt van Marcus Rashford tegen Manchester City levert je bij bet365 een quotering van 4,33 op. Die laat je toch niet lopen? 

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Brighton Hove & Albion – Liverpool

We sluiten deze Weekend Preview voor de zaterdag af met het treffen tussen Brighton Hove & Albion en Liverpool, de nummer 8 en 6 van de Premier League. Brighton Hove & Albion kent een geweldig seizoen, staat knap in het linkerrijtje en versloeg afgelopen week Middlesbrough met 5-1 in de FA Cup. Ook de wedstrijd daarvoor werd bijzonder knap met 4-1 gewonnen op bezoek bij Everton, waaruit blijkt dat The Seagulls in goede vorm verkeren.
Bij Liverpool is en blijft het lastig inschatten hoe de ploeg voor de dag komt.. Na een sterke reeks waren de laatste 2 wedstrijden zowaar weer zeer matig. Er werd met 3-1 verloren op bezoek bij Brentford, terwijl ze afgelopen week in de FA Cup niet verder kwamen dan een 2-2 gelijkspel op Anfield tegen the Wolves. Kan Liverpool zich weer herpakken? Of gaat Brighton Liverpool vandaag voorbij op de ranglijst?

Meer dan 0,5 schoten op doel - Kaoru Mitoma 

We hebben je eerder eens getipt voor minimaal 1 schot op doel voor de Japanner Kaoru Mitoma van Brighton Hove & Albion. Die voorspelling kwam uit, aangezien hij die wedstrijd tegen Everton zelfs scoorde. Dit betekende voor hem dat hij voor de zoveelste keer op rij een schot op doel loste. Iets dat hij ook in de midweekse wedstrijd tegen Middlesbrough weer herhaalde. Aangezien Liverpool op vreemde bodem regelmatig de grootste moeite heeft, verwachten wij dat de Japanner ook vandaag minimaal 1 schot op doel gaat lossen. Meer dan 0,5 schoten op doel voor Kaoru Mitoma levert je bij Unibet een quotering van 2,38 op.

Check de actuele quoteringen in onze oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën