De eerste kwartfinales

De eerste kwartfinales

05-04-2022

Vanavond is het weer tijd om mee te blèren met het Champions League hymne. Ditmaal gaat het om de kwartfinales, die worden afgewerkt in Lissabon en Manchester. Het blijft nog altijd een domper voor Ajax en liefhebbers van het Nederlands voetbal, maar het is Benfica dat vanavond in de kwartfinale van het miljardenbal aantreed tegen Liverpool. Kunnen zij het The Reds net zo moeilijk maken als bij de Amsterdammers? De andere wedstrijd van vanavond is die tussen Manchester City en Atlético Madrid. De ploeg van Guardiola is erop gebrand de cup met de grote oren dit jaar wel een keer te pakken. Maar goed, we kennen de passie van Diego Simeone. En daar moet je niet mee fucken.

Benfica – Liverpool

Benfica treed vanavond in het Estadio Da Luz aan tegen Liverpool. De club die Ajax heeft uitgeschakeld, kende een slechte generale voor het treffen met de Engelsen. Zij verloren hun laatste wedstrijd namelijk met 3-2 van Sporting Braga. Liverpool daarentegen is geweldig bezig. Buiten de thuisnederlaag tegen Inter in de achtste finale hebben ze dit jaar nog geen wedstrijd verloren. Sterker nog, in de Premier League werden de laatste tien(!) wedstrijden omgezet in een overwinning voor de ploeg van Jürgen Klopp. En dan laten we de winst van de League Cup zelfs nog achterwege.

Andy Robertson

Eén van de dragende krachten van de Liverpudlians is Andy Robertson. De Schot die geroemd wordt om zijn loopvermogen en geweldige voorzet geeft assist na assist en staat bekend om zijn sterke passing. In de Premier League geeft hij gemiddeld 66,7 passes. Gezien het verwachte balbezit van vanavond - de bookmakers verwachten ongeveer 63% balbezit voor Liverpool - zal de linksback weer veel aan de bal komen. Om deze reden verwachten wij dat Andy Robertson vanavond meer dan 65,5 pass zal geven. Dit levert je bij Bet365 een quotering van 1.83 op.

De ‘0’

Dat de 10 overwinningen van Liverpool een geweldige reeks vormen, moge duidelijk zijn. Daarnaast valt op dat ze de laatste 13 wedstrijden maar liefst 10 keer de ‘0’ hebben gehouden. Uiteraard mede mogelijk gemaakt door de captain van het Nederlands Elftal, Virgil van Dijk. Een overwinning van Liverpool en het houden van de ‘0’ levert je bij Jack’s een quotering van 2.30 op.

Manchester City – Atlético Madrid

De grootste concurrent van Liverpool in de Engelse Premier League, Manchester City, neemt het vanavond op tegen het eveneens in vorm zijnde Atlético Madrid. Zo wist Atlético de laatste 6 wedstrijden in La Liga te winnen. Manchester City daarentegen won 17 van haar laatste 20 officiële wedstrijden. Wat dat betreft staat er een absoluut topaffiche op het programma, waarbij beide teams gebrand zullen zijn op een goed resultaat. Wel is het een botsing tussen twee speelstijlen. City domineert graag en wil met een hoog baltempo de tegenstanders kapot spelen. Atlético wacht af, metselt de muur dicht en wacht op dat ene momentje. Dat ze dus regelmatig weten te vinden.

D’n Kev in topvorm

De spelmaker van Manchester City is natuurlijk Kevin de Bruyne. De Belg draait een goed seizoen en is de laatste wedstrijden goed op schot. Hij scoorde vier keer in de afgelopen vier wedstrijden en loopt daardoor dit seizoen 1 op 3. De quotering voor een doelpunt van d’n Kev staat op 3,20 bij Jack’s en dit is een stuk hoger als je het vergelijkt met bet365. Bij bet365 krijg je slechts 2,60 voor een doelpunt van de Bruyne. Een mooie quotering die wij graag meepakken.

Riyad Mahrez, koning van de schoten

Voor de laatste tip van vanavond gaat we door naar onze Algerijnse vriend Riyad Mahrez. Hij zal al enigszins geprikkeld zijn door het recente verlies tegen Kameroen, waardoor hij het WK moet missen. Waarschijnlijk staat hij te popelen om zijn kwaliteiten te laten zien. Mahrez is op dit moment de ‘Koning van de Champions League’, als het gaat om het aantal schoten op doel. In 8 CL-wedstrijden schoot hij 16 keer op doel. Daarom verwachten wij dat hij ook vanavond zijn magische linkerbeen weer voldoende gaat gebruiken. Voor meer dan 1,5 schot op doel van de City-ster krijg je bij BetCity een quotering van 2.25.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën