De eerste oefenwedstrijden richting het EK

De eerste oefenwedstrijden richting het EK

03-06-2024

Het is eindelijk zover. Alle beslissingen in Europa zijn gevallen, waardoor we ons voor de volle 100% kunnen gaan focussen op het EK 2024. Vanaf vandaag staan de eerste oefenwedstrijden van de deelnemende landen op het programma, waarbij de mooiste wedstrijden gaan tussen Engeland en Bosnië-Herzegovina, Duitsland en Oekraïne en tot slot Kroatië en Noord-Macedonië. Wij bereiden je ook voor op de aanloop van het EK en strooien met wedtips. 

Duitsland - Oekraïne

We trappen af met de gastheer van Euro 2024. Buurland Duitsland is namelijk gekozen tot host van het EK en heeft vanzelfsprekend enorm hoge verwachtingen van het toernooi. Volgende week vrijdag trappen de Duitsers het toernooi af met de wedstrijd tegen Schotland, waarna men het in de groepsfase ook opneemt tegen Hongarije en Zwitserland. Kortom, een poule waarin de Duitsers favoriet zijn, maar geen enkele tegenstander mogen onderschatten. Hoe vergaat het de ploeg van Julian Nagelsmann vandaag in de oefenwedstrijd tegen Oekraïne?

Asian Handicap +0,5 - Oekraïne

Net als veel andere landen is ook Duitsland nog niet compleet. Zo stonden spelers als Toni Kroos, Antonio Rüdiger en Niclas Füllkrug een paar dagen geleden nog in de finale van de Champions League. Deze spelers worden over het algemeen gezien als sterkhouders van die Mannschaft. Ondanks het feit dat er nog genoeg sterspelers aanwezig zullen zijn, verwachten wij dat Duitsland niet wint van Oekraïne. Al is het alleen maar omdat Oekraïne maar 1 van de laatste 10 duels verloor. Een Asian Handicap +0,5 voor Oekraïne levert je bij BetMGM een quotering van 3,00 op. 

Engeland - Bosnië-Herzegovina

Voor Engeland start de aanloop naar het EK vandaag met een wedstrijd tegen een op papier eenvoudige tegenstander: Bosnië-Herzegovina. De Engelsen hebben op papier misschien wel de sterkste selectie van het gehele deelnemersveld, maar hikken al sinds 1966 aan tegen het winnen van een eindtoernooi. Bosnië-Herzegovina kende een dramatische EK-kwalificatiereeks en schittert in afwezigheid tijdens EURO 2024. Doet Engeland vandaag alvast het nodige vertrouwen op?

European Handicap -2 - Engeland

Als er één ding duidelijk is, dan is het wel dat Engeland nog lang niet op volle oorlogssterkte is. Zo ontbreken onder anderen Luke Shaw, Bukayo Saka, John Stones en Anthony Gordon. Toch verwachten wij een eenvoudige avond voor The Three Lions, waarin zij de tegenstander van de mat vegen. Niet voor niets verloren de Bosniërs 8 van de laatste 10 duels. Wij gaan voor een European Handicap -2 voor Engeland. Dit levert je bij BetMGM een quotering van 2,16 op. 

Kroatië - Noord-Macedonië

Het laatste interessante duel van deze maandag is het duel tussen Kroatië en Noord-Macedonië. De Kroaten zijn zoals altijd outsider voor de EK-titel. Al is het alleen maar vanwege de puike prestaties van de ploeg op de recente eindtoernooien. Wel moet de ploeg van Zlatko Dalic het nog even doen zonder routinier Luka Modric. De kersverse Champions League-winnaar heeft nog rust en levert zodoende geen bijdrage aan ‘zijn’ jongens. 

Minder dan 2,5 doelpunten 

Een blinde ziet nog dat Kroatië de grote favoriet is. Kroatië mist dan nog wel de nodige spelers, een tegenstander als Noord-Macedonië mag absoluut geen probleem zijn. Zeker als de Kroaten een rol willen spelen in de groep met Spanje, Italië en Albanië. Ons valt overigens op dat er in thuiswedstrijden van Kroatië weinig doelpunten vallen. Sterker nog, in 6 van de laatste 8 duels waarin Kroatië als thuisspelende ploeg in de boeken stond vielen er minder dan 3 treffers. Wij gaan daarom ook vandaag voor minder dan 2,5 doelpunten. Dit levert je bij Jacks.nl een quotering van 2,08 op. 

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën