De eerste play-off wedstrijden

De eerste play-off wedstrijden

09-05-2022

Gisterenmiddag werd maar weer eens bewezen waarom voetbal zo’n bizar leuke sport is. Een goede eerste helft van Ajax werd vervolgd door een 2e helft, waarin het leek of Sint Job in't Goor 6 speelde. En aan de andere kant hetzelfde bij Feyenoord-PSV. Om over de arbitrage nog maar te zwijgen. Of als je jezelf afvraagt of Gözübüyük deze speelronde weer een mooie wedstrijd krijgt. Hmmm, denk het niet!

Door de uitslagen in de Eredivisie kan Ajax komende woensdag kampioen worden. Onderin is het spannender dan ooit en ook de play-offs gaan vanavond weer van start. Te beginnen met De Graafschap tegen FC Eindhoven. In de Serie A krijgt Fiorentina AS Roma op bezoek. En tot slot kijken we naar de halve finale voor promotie richting de Engelse Championship.

De Graafschap – FC Eindhoven

De eerste wedstrijd in de play-offs richting de Eredivisie gaat vanavond tussen De Graafschap en FC Eindhoven. De Graafschap eindigde als 9e in de reguliere competitie, terwijl de Eindhovenaren op een keurige 3e plaats eindigen. Wat dat betreft mag het een wonder heten dat De Graafschap hier überhaupt staat. Als we kijken naar de recente vorm van beide ploegen, dan valt op dat FC Eindhoven erg goed bezig is. Het klinkt misschien vreemd. Niet De Graafschap, maar FC Eindhoven is verrassenderwijs de favoriet in dit tweeluik. Maar kunnen ze die rol ook waarmaken?

Draw no bet FC Eindhoven

Om bovenstaande redenen verwachten wij dat Eindhoven vanavond aan het laatste eind gaat trekken. De Graafschap wist al 7 thuiswedstrijden op rij niet te winnen, terwijl Eindhoven in de laatste 9 uitwedstrijden geen een keer verloor. Een draw no bet in het voordeel van Eindhoven lijkt ons dan ook de beste keuze. Dit geeft je bij bet365 een quotering van 2,50.

Fiorentina – AS Roma

De maandag wedstrijd in de Serie A gaat vandaag tussen de subtoppers Fiorentina en AS Roma, respectievelijk de nummers 8 en 6 van de Italiaanse competitie. AS Roma zal ongetwijfeld vol zelfvertrouwen afreizen naar Florence, door de plaatsing voor de finale van de Conference League. Fiorentina lijkt het echter een beetje kwijt. Na een uitermate sterke reeks, verloor La Viola de laatste 3 wedstrijden. Waaronder de dramatische 4-0 thuisnederlaag tegen Udinese.

Minder dan 2,5 doelpunten

Iets dat opvalt aan beide ploegen is dat ze niet veel weten te scoren. Het kan de Italiaanse degelijkheid zijn of gewoon het inbrengen van Mourinho. Van spektakel in de Serie A is bij deze twee ploegen maar mondjesmaat sprake. Daarom verwachten wij ook vanavond dat er weinig gescoord wordt. Voor minder dan 2,5 doelpunten krijg je bij BetCity.nl een quotering van 1,98.

Sheffield Wednesday - Sunderland

Twee grote ploegen van voorheen struggelen inmiddels alweer jarenlang in de lagere regionen van het Engels voetbal. Toch krijgt in ieder geval één van de twee een grote kans op promotie vanuit de League 1 naar de Championship. De winnaar over twee wedstrijden gaat namelijk door naar finale. De heenwedstrijd van vorige week eindigde in een 1-0 overwinning voor Sunderland, de oude ploeg van trainer Dick Advocaat. De grote vraag is wat er vanavond gaat gebeuren en wie de tegenstander in de finale wordt van Wycombe Wanderers.

Topscorer Ross Stewart

Met 25 doelpunten in 47 wedstrijd eindigde Ross Stewart op de tweede plaats in de strijd om de topscoorderstitel van League One. De spits van Sunderland was ook de enige doelpuntenmaker in de eerste play-off wedstrijd tussen beide teams.

Een doelpunt van de topschutter vanavond levert je bij Jack’s een quotering op van 3,55. Dat is gezien zijn huidige staat van dienst een erg hoge quotering. Bovendien neemt hij ook de penalty’s voor zijn rekening.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën