De eerste wedtips van 2022

De eerste wedtips van 2022

31-12-2021

Wij hebben een heerlijke Kerstmis achter de rug. Dit jaar zat ‘ie wederom vol met eten en drank, maar ook een mooi aantal winnende betjes. Boxing Day kon niet beter: maar liefst vier van de vier wedtips bleken goed. Het jaar is mooi afgesloten op die manier, maar op Nieuwjaarsdag en 2 januari staan er weer mooie wedstrijdjes op het programma! Er is Premier League-voetbal en de Spaanse LaLiga wordt hervat na twee weken rust. En uiteraard is het wereldkampioenschap darts nog in volle gang. Op Nieuwjaarsdag worden de kwartfinales gegooid. Let’s go!

De eerste wedstrijd van 2022

Ga er maar aan staan: op 1 januari om 12:30 (lokale tijd) een Premier League-wedstrijd beginnen. Dat is voor niemand leuk. Voor de wellicht brakke kijker is het natuurlijk wel écht genieten. Lekker bankhangen, oude oliebollen naar binnen werken en Arsenal-Manchester City voorgeschoteld krijgen. Heerlijk om zo 2022 in te glijden. 

The Gunners zijn na een zwakke seizoenstart opgeklommen naar een vierde plaats en hebben de laatste vijf wedstrijden op rij overtuigend gewonnen. Ook The Citizens zijn op dit moment niet te kloppen en wonnen maar liefst 12 van de laatste 13 wedstrijden. Op de ranglijst hebben ze een gat geslagen en staat Liverpool op zes punten afstand. 

Ondanks het feit dat de spelers misschien wat moeizaam vooruit te branden zijn, verwachten we toch vuurwerk van deze teams. Vermoeidheid kan ook voor de nodige fouten zorgen en die slordigheden kunnen weleens tot een veel doelpunten leiden. En met deze clubs op het veld, ben je al min of meer verzekerd van goals. Kijken we naar de quoteringen, dan zien we dat je 2,45 krijgt voor meer dan 3,5 doelpunt.

Nog een topwedstrijd op zondag

Op zondag aan het einde van middag is het de beurt aan Chelsea en Liverpool. Hun belangrijkste taak is het gat met City zo klein mogelijk houden. Beide teams móeten winnen om in de race te blijven, maar wie kan het nog opbrengen? De laatste weken hebben ze meer punten verspeeld dan nodig en lijkt de vermoeidheid zijn tol te eisen.

Wij vinden het lastig om een winnaar te voorspellen in deze wedstrijd; beide teams lijken gelijkwaardig en zijn niet in hun beste vorm. Daarom kijken we naar doelpunten. Beide teams scoren veel en omdat er veel op het spel staat, verwachten wij dat de clubs risico zullen nemen. Beide teams scoren (BTTS) krijgt op het moment van schrijven een quotering van 1,66 en die pakken wij zeker mee.

Coronaperikelen in Spanje

Ook in Spanje begint het er steeds meer op te lijken dat er wedstrijden afgelast gaan worden in verband met het hard oplopende aantal coronabesmettingen. Bij Rayo Vallecano trainde deze week slechts acht spelers mee, dus we wachten af wat er gaat gebeuren.

FC Barcelona mist door corona, blessures en schorsingen een waslijst aan spelers. De Catalanen mogen met het vliegtuig naar het prachtige Mallorca, waar ook vier spelers een positieve test hebben afgelegd. De Catalanen steken nog altijd in een matige vorm, dus wij verwachten hier een stuntje van Real Mallorca. Een double chance-weddenschap (1X) levert je 1,75 keer je inzet op en dat is een leuke weddenschap voor de zondagavond.

De kwartfinales van het PDC World Darts Championship

Er is helaas geen Nederlander meer over op het wereldkampioenschap in Londen, mede dankzij de vele coronabesmettingen. Desondanks valt er nog genoeg te genieten op Ally Pally en hebben wij twee mooie wedtips voor je geselecteerd:

  • Luke Humphries gooit de meeste 180’s. Quotering: 1,77.

Luke Humphries neemt het op tegen Gary Anderson, die licht favoriet is. Humphries switcht relatief weinig naar de 19 en als zijn eerste pijl in de triple 20 zit, gooit ‘ie regelmatig een 180’er. Zijn tegenstander gooit wat minder vloeiend en zal waarschijnlijk vaker 140 gooien.

  • Gerwyn Price versus Michael Smith: vijf of meer checkouts van 100 plus. Quotering: 2,10.

Gerwyn Price is bezig aan een sterk toernooi en gooit met veel vertrouwen hoge checkouts. Zijn tegenstander is ook één van de topfavorieten voor dit toernooi, dus wij verwachten een hoog niveau. Beide spelers gaan ook graag richting de dubbel 40 en zetten hem dus vaak weg op 120 of 100.

Wij wensen iedereen een fantastische jaarwisseling en een geweldig 2022! Wij proosten op een jaar met nog meer mooie, succesvolle weddenschappen!

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën