De EK Kwalificatie is weer terug

De EK Kwalificatie is weer terug

12-10-2023

We gaan ons weer opmaken voor een nieuwe reeks interlands om kwalificatie voor het EK 2024 in Duitsland. Nederland speelt deze keer tegen Frankrijk en Griekenland, waarbij het al dagenlang gaat om de grote groep afwezige aanvallers bij Oranje. Gelukkig heeft bondscoach Ronald Koeman nog een dagje extra om zijn ideale voorhoede te formeren, aangezien het vandaag aan andere landen is om hun kwaliteiten te tonen. Vandaag bereiden we je voor op Spanje - Schotland, Kroatië - Turkije en Cyprus - Noorwegen.

Een nieuwe bookmaker

Voor we beginnen met de wedtips willen wij jou graag erop attenderen dat er sinds deze week een nieuwe bookmaker beschikbaar is in Nederland! LeoVegas, een hele populaire bookmaker wereldwijd, is sinds kort ook beschikbaar voor Nederlanders. Bij het aanmaken van een account kun je een Free Bet krijgen tot maximaal €50, dus maak snel een account aan via deze link. Wil je iets meer weten over deze bookmaker? Dan kun je ook onze recensie eens goed lezen.​

Spanje - Schotland

We trappen af met de topper in groep A tussen Spanje en Schotland. Deze wedstrijd in Sevilla staat onder leiding van Serdar Gözübüyük. Gek genoeg gaat het om een wedstrijd waarin Schotland de trotse koploper is, aangezien alle 5 de groepswedstrijden tot nu toe werden gewonnen. Ook in de Schotse Hooglanden werden de Spanjaarden eind maart verslagen. Spanje wist vervolgens alle andere wedstrijden te winnen en lijkt hierdoor ‘gewoon’ naar het EK te gaan. Wel moet er vandaag een goed resultaat worden geboekt tegen de ontketende Schotten. 

Meer dan 0,5 schoten op doel - Scott McTominay

Degenen die afgelopen week naar Manchester United hebben gekeken, hebben ongetwijfeld gezien dat er in deze wedstrijd een Schot in de spotlights stond. Het was Scott McTominay die zijn ploeg in blessuretijd met 2 treffers langs Brentford loodste. Ook voor zijn land presteert de sterke middenvelder ongekend goed. Zo scoorde hij 4 x in zijn laatste 4 interlands. Wij denken dat hij vandaag minimaal 1 schot op doel gaat lossen. Dit levert je bij LeoVegas een quotering van 2,60 op. 

Check de actuele EK Kwalificatie odds in onze Oddsvergelijker.

Kroatië - Turkije

Veel Nederlandse ogen zullen vandaag gericht zijn op Kroatië - Turkije. De Ajacieden onder ons zullen vooral benieuwd zijn hoe Sutalo en Sosa het doen voor hun land, terwijl de Feyenoorders wellicht een glimp van oud-aanvoerder Orkun Kokcu willen opvangen. Duidelijk is dat beide ploegen hard op weg zijn naar het EK, terwijl Armenië nog flink in de nek hijgt. Weet Turkije te stunten in Osijek? Of is de nummer 3 van de wereld te sterk?

Meer dan 2,5 doelpunten

Wij verwachten vandaag een enigszins doelpuntrijke pot. De laatst 2 duels van Turkije waren zeer aantrekkelijk te noemen, gezien de 2-1 en 3-2 overwinningen op Armenië en Letland. Ook de laatste wedstrijd van Kroatië deed ertoe met een 5-0 zege voor de ploeg van aanvoerder Luka Modric. Om die reden durven wij het aan vandaag in te zetten op een wedstrijd met minimaal 3 goals. Meer dan 2,5 doelpunten levert je bij LeoVegas een quotering van 2,05 op. 

Check de actuele EK Kwalificatie odds in onze Oddsvergelijker.

Cyprus - Noorwegen

Tot slot behandelen we de andere wedstrijd uit de poule van Spanje en Schotland. Ondanks het feit dat beide ploegen afstevenen op een plek op het EK 2024 in Duitsland, lijkt alleen Noorwegen het de koplopers nog lastig te kunnen maken. De ploeg van Erling Braut Haaland en Martin Ødegaard staat op gepaste afstand van Spanje en dient vandaag af te rekenen met Cyprus, het land dat alle 5 de groepswedstrijden verloor. Maken de Noren de favorietenrol waar?

Meer dan 2,5 schoten op doel - Erling Braut Haaland

Wij verwachten vandaag een zeer getergd Noorwegen dat strijdt voor de laatste kansen. De laatste 3 interlands werden allemaal winnend afgesloten met een ontkende Haaland in de gelederen. Wij denken dat Noorwegen gaat domineren met veel kansen als gevolg. Hierin gaan we voor minimaal 3 schoten op doel van de sterspelers van Manchester City. Meer dan 2,5 schoten op doel van Erling Braut Haaland levert je bij bet365 een quotering van 2,20 op. 

Check de actuele EK Kwalificatie odds in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën