De Eredivisie gaat weer beginnen

De Eredivisie gaat weer beginnen

14-01-2022

De laatste weekend preview die verliesgevend was, is al van een hele tijd geleden. Wat zitten wij er lekker in de laatste tijd! Vorig weekend gaven we drie tips, waarvan één wedstrijd werd uitgesteld. De andere twee tips waren winnend. Lyon pakte een punt tegen PSG en Aboubakar was één van de weinige spelers in de Afrika Cup die wél tot scoren kwam. Wat een droevig toernooi tot nu toe trouwens...

Dit weekend kan niet meer stuk, want onze geliefde Eredivisie ontwaakt uit zijn veel te lange winterslaap. Wie komt het beste uit de winterstop, na al die geannuleerde trainingskampen en vele coronagevallen?

Lastige uitwedstrijd voor de koploper

Nadat Ajax vorige maand verloor van AZ, ging PSV enigszins verrassend als koploper de winterstop in. Op zondag neemt PSV het in de gelijknamige stad op tegen Groningen. Vanwege de Afrika Cup ontbreekt sterkhouder Sangaré bij PSV. Maar, en dat is je vast niet ontgaan, de Eindhovenaren hebben zich versterkt met Joey Veerman. 

Verder werd bekend dat Ramalho voor een langere periode afwezig zal zijn door een blessure. Het trainingskamp in Spanje werd geannuleerd vanwege een aantal positieve coronatests. Van een optimale voorbereiding was dus zeker geen sprake. Statistieken tonen aan dat PSV de laatste jaren moeizaam uit de winterstop komt. De laatste drie seizoenen werd er gelijkgespeeld in de openingswedstrijd.

FC Groningen heeft op dit moment relatief weinig last van alle coronaperikelen. Het team reisde naar Duitsland voor een minitrainingskamp en kon in ieder geval nog een oefenwedstrijd spelen. FC Groningen is daarentegen wel bezig aan een moeizaam seizoen. Toch lijkt het er sterk op dat ze PSV op dit moment, door alle omstandigheden, wel kunnen pakken. Een dubbele kans (1X) krijgt een quotering van 3,10 bij Jack’s. Dat durven wij met een kleine inzet wel aan.

Daarnaast heeft FC Groningen de beschikking over Tomas Suslov. De jonge Slowaak staat op het punt zijn contract te verlengen en is dit seizoen één van de weinige lichtpunten in Groningen. Gemiddeld schiet hij dit seizoen 0,65 keer per wedstrijd op doel in de Eredivisie. Gezien het feit dat de verdediging van PSV niet erg stabiel is én dus ook nog eens verzwakt is momenteel, kiezen wij voor meer dan een 0,5 schot op doel van Suslov. De quotering bedraagt een keurige 2,50.

Kan FC Utrecht weer pieken?

Traditioneel gezien is FC Utrecht één wedstrijd per seizoen in topvorm: als zij het in de Galgenwaard tegen Ajax opnemen. Vorig seizoen werd er echter met 0-3 verloren, mede omdat er geen supporters in het stadion zaten. Ook dit jaar zal dat het geval zijn. Een flink minpunt voor de thuisploeg. Bovendien zal er een nieuwe keeper in het doel verschijnen: Fabian de Keijzer. Hij maakt naar alle waarschijnlijkheid zijn debuut voor de club uit Utrecht.

De vraag is of de Domstedelingen kunnen stunten tegen Ajax. Bij Ajax is het ook maar de vraag wie er aan de aftrap verschijnen, gezien het trainingskamp in Portugal. Omdat ook hier wat positieve coronatesten werden afgelegd, werd de voorbereiding in het zuiden van Europa gestaakt. Beide ploegen hebben geen oefenwedstrijd kunnen spelen, maar wij denken dat − gezien de omstandigheden − de kwaliteit van Ajax de doorslag geeft. Een quotering van 1,50 vinden wij niet de moeite waard voor een enkele weddenschap, dus focussen wij ons op schoten op doel.

Bart Ramselaar schiet gemiddeld één keer per wedstrijd op doel in de Eredivisie dit seizoen. Tegen de verdediging van Ajax is natuurlijk een ander verhaal, maar bij Ajax is het óók maar de vraag wie er opgesteld staan. Keren Mazraoui en Martinez weer terug van hun blessures? Bet365 geeft je in ieder geval een quotering van 2,50 voor een schot op doel van Ramselaar. Kanttekening: wellicht is het beter om te wachten tot de Ajax-opstelling bekend is, voordat je deze weddenschap gaat zetten.

FC Twente pakt SC Heerenveen

Joey Veerman is richting Eindhoven vertrokken en laat daarmee een enorm gaat achter bij SC Heerenveen. Zijn beoogde opvolger is NAC-speler Thom Haye, maar hij is vooralsnog niet binnengehaald. FC Twente is bezig aan topseizoen en het kwakkelende SC Heerenveen moet het volgende slachtoffer van de Tukkers worden. Op een overwinning van FC Twente staat een quotering van 1,82 en dat is ruim voldoende voor ons om hem mee te pakken.

Cambuur wordt ondergewaardeerd

Cambuur Leeuwarden kende een geweldige eerste seizoenshelft maar viel de laatste weken van 2021 iets terug. Zondagmiddag is Sparta de tegenstander en die strijden samen met Fortuna Sittard om de 17e plaats. Sparta mist dit weekend hun geweldige keeper Okoye vanwege de Afrika Cup.

Als we kijken naar de quoteringen, dan lijken de bookmakers Cambuur nog steeds te onderschatten. Cambuur is de lichte favoriet en er staat een quotering van 2,45 op een overwinning van de ploeg. Vooralsnog is er weinig coronagedoe bij Cambuur, dus wij zien hen dit klusje klaren en zetten deze weddenschap.

Promoties voor dit weekend

Na de winterstop proberen de bookmakers het aantal actieve spelers weer op te krikken. Nu de Eredivisie weer van start gegaan, kun je bij de meeste bookmakers een mooie aanbieding verwachten. Wij zetten ze even voor jou op een rijtje:

  • Een €5 gratis weddenschap staat voor je klaar bij bet365. Je kunt deze inzetten op de Eredivisie.
  • Ook bij BetCity.nl ligt er een €5 Free Bet voor de Eredivisie op je te wachten.
  • Bij bookmaker Jacks Casino & Sports krijg je een 50% winstverhoging als je inzet op de kampioen van de Eredivisie. 
  • Bij TOTO kun je dit weekend risicovrij inzetten. Combineer 3 Eredivisie wedstrijden met een minimale quotering van 1,50 en krijg je inzet terug als gratis weddenschap als jij jouw weddenschap verliest. 
  • Bookmaker Bingoal geeft iedereen een 100% winstverhoging op de Eredivisie met een maximale inzet van €10. 

Fijn weekend en geniet van de Eredivisie!

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën