De felle strijd om promotie

De felle strijd om promotie

13-05-2022

Vanavond gaat de eerste beslissing in de play-offs voor een plek in Eredivisie vallen. Althans, wie er door naar de volgende ronde gaat. Eindhoven krijgt namelijk de Superboeren op bezoek. Net als afgelopen maandag zal het erom gaan spannen en weten we na 90 minuten (of iets langer) welke ploeg een rondje doorgaat en zicht houdt op de promotie. Eenzelfde soort wedstrijd vindt plaats in Engeland. Hier nemen Luton Town en Huddersfield het tegen elkaar op een plek richting de Premier League. Vanavond staat de eerste van de twee ontmoetingen op het spel. Zoals jullie weten kunnen er de gekste dingen gebeuren tijdens de play-offs om promotie.

Aan OddsBeater de taak om, net als altijd, kalm te blijven en jullie te voorzien van wat leuke tippies. En zonder onszelf al te veel op de borst te kloppen, we draaien een lekkere week qua tips. Lukt het vanavond weer?

FC Eindhoven – De Graafschap

Afgelopen week is het al een keertje benoemd, maar het blijft gek dat de bookmakers bij deze wedstrijd De Graafschap zo hoog inschatten. FC Eindhoven draait een prima reeks en eindigde niet voor niets op een keurige 3e plek. Als jij naar de tip van afgelopen maandag had geluisterd, heb je als het goed is niets verloren.

Overwinning voor FC Eindhoven

Wat dat betreft kun je het vanavond over doen. Wij zijn namelijk van mening dat FC Eindhoven vanavond ‘gewoon’ gaat winnen. Ze zitten nu eenmaal is een veel betere flow dan de mannen uit Doetinchem. De quotering voor een overwinning van FC Eindhoven ligt bij Jack’s op 2,45.

Doelpunt van Sleegers

Als er een speler in vorm is bij Eindhoven, dan is het wel Joey Sleegers. De laatste 13 wedstrijden wist de in Helmond geboren aanvaller maar liefst 12 keer het net te vieren. Hij was ook degene die überhaupt de laatste 3 doelpunten voor zijn rekening nam. Een voordeel is dat hij ook de penalty’s neemt. Een doelpunt van Joey Sleegers levert je bij Circus een quotering van 2,90 op.

Luton Town – Huddersfield Town

Wie het Engelse voetbal de laatste jaren enigszins heeft gevolgd, weet dat Huddersfield niet al te lang geleden nog een jaartje op het hoogste niveau heeft gespeeld. Luton is echter een nieuwe eend in de bijt. De ploeg uit de voorstad van Londen heeft voor het eerst de mogelijkheid deel uit te maken van de inmiddels 30 jaar oude Premier League. In het laatste jaar voor de EPL, toen het nog gewoon The First Division heette, degradeerde Luton uit de hoogste competitie. Sindsdien hebben ze amper een rol van betekenis gespeeld. Toch knap dat ze zich weer aardig hebben hersteld.

Minder dan 2,5 doelpunten

Luton eindigde dit jaar als 6e in de competitie, waar Huddersfield knap 3e is geworden. Als er iets is dat opvalt, is het dat beide ploegen weinig scoren. In veel wedstrijden vallen maar 1 of 2 doelpunten. Zeker in de onderlinge potjes die The Hatters en The Terriers spelen. Om die reden verwachten wij ook vanavond absoluut geen doelpuntrijk potje. De quotering voor minder dan 2,5 doelpunten ligt bij TOTO op 1,55. Geen extreem hoge quotering. En dus hebben we er gewoon nog eentje voor je uitgezocht.

Geen doelpunten voor de rust

Zoals hierboven al aangegeven, vallen er doorgaans weinig goals in deze wedstrijd. Daarbij is er nog een statistiek die opvalt. Sinds beide ploegen actief zijn in de Championship hebben ze 6 keer tegen elkaar gespeeld. Hierin blijkt dat er voor de rust maar 2 doelpunten zijn gevallen. Dat betekent dus dat het in 4 van de laatste 6 onderlinge wedstrijden 0-0 bij rust stond. Dit is wat ons betreft reden genoeg hier ook vanavond weer voor te gaan. Zeker gezien het om twee wedstrijden gaat, waarbij de spanning hoog is en beide ploegen niets willen incasseren. De quotering voor minder dan 0,5 doelpunten voor rust ligt bij BetCity.nl op 2,40.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën