De Finalissima

De Finalissima

01-06-2022

De Champions League finale is geweest, de promovendi in de grootste competities zijn bekend en we weten wie er volgend jaar in Europa gaan spelen. Je zou zeggen dat er op deze manier een mooi einde is gekomen aan het voetbalseizoen 2021-2022. Niets is echter minder waar. We gaan nog even vrolijk door. Er is namelijk besloten dat er nog een aantal interlands voor de Nations League op het programma staan. Zo speelt Nederland in de komende twee weken nog even 4 wedstrijden. Hoe komen ze erbij zou je denken? Het is alsof je na een nachtje rammen op Defqon wakker wordt en erachter komt dat je die dag kaarten voor Mysteryland hebt. Je bent bekaf. En toch moet het gebeuren.

Deze eerste dag vol interlands staat overigens vooral in het teken van de wedstrijd tussen Schotland en Oekraïne. De wedstrijd is eerder uitgesteld door de invasie van Rusland. Een beladen potje kunnen we wel stellen. De vraag is hoe de Oekraïners voor de dag gaan komen, waarbij het in ieder geval aan de motivatie niet zal liggen. Verder staat de Nations League wedstrijd tussen Polen en Wales op het programma en staan Argentinië en Italië tegenover elkaar in een onderlinge wedstrijd tussen de winnaar van de Copa America en het EK.

Schotland – Oekraïne

De eerste wedstrijd die wij behandelen is uiteraard die tussen Schotland en Oekraïne. De winnaar van dit treffen neemt het vervolgens tegen Wales op om een plaats op het aankomende WK in Qatar. Wat dat betreft staat er bizar veel op het spel. Schotland heeft in de poulefase eigen boven kunnen gepresteerd. Met maar liefst 23 punten uit 10 potjes moesten zij alleen de ongenaakbare Denen voor laten. Oekraïne behaalde in Groep D de 2e plaats door achter Frankrijk te eindigen. Op zich geen onlogisch resultaat. Daarbij moet gezegd worden dat de Oekraïners juist in de laatste jaren enorm aan de weg aan timmeren waren. De grote vraag blijft echter in hoeverre de oorlog invloed gaat hebben.

Draw no bet – Oekraïne

Wij verwachten dat Oekraïne deze wedstrijd gaat winnen. Buiten het feit dat het een bijzonder goed elftal is en wereldwijd hoger staat aangeslagen dan Schotland. Daarbij is Schotland de nummer 39 van de FIFA Wereldranglijst, terwijl Oekraïne 12 plekken hoger staat. Tot slot, en daar moeten we altijd voorzichtig mee zijn, verwachten wij dat Oekraïne tot op het bot gemotiveerd is de wereld te laten zien dat ze zich niet uit veld laten slaan. Om die reden is inzetten op een draw no bet voor Oekraïne een goede optie. Bij Jack’s krijg je hier een quotering van 2,50 voor.

Polen – Wales

Dan gaan we gauw door naar de eerste Nations League wedstrijden tussen Polen en Wales. Dit is een wedstrijd in groep 4 van de Nations League, waarbij ook België en ons eigen Nederland in de poule zitten. Voor ons ook een interessante pot, aangezien ook Nederland tegen deze teams gaan aantreden. Voor Wales staat vandaag echt minder op het spel dan voor Polen. Wales moet namelijk komende week nog aantreden in de grote finale om kwalificatie voor het WK in Qatar. Zij zullen deze wedstrijd dan ook meer zien als een opwarm wedstrijd. Zeker na zo’n intens lang seizoen.

Schoten op doel Lewandowski

De absolute vedette op het veld is vanavond niet Gareth Bale, maar Robert Lewandowski. De Pool is getergd door de huidige gang van zaken bij zijn club en zal zich waarschijnlijk nog een keer willen laten gelden. Wij verwachten dan ook dat hij zijn ploeg in Warschau maar al te graag naar een overwinning wil helpen. Om die reden verwachten wij dat hij meer dan 2 schoten op doel gaat afvuren. De quotering hiervoor ligt bij LiveScore Bet op 1,85. Met een gemiddelde van 4,4 schoten per wedstrijd in alle wedstrijden dit seizoen moeten er toch wel 2 op doel kunnen zijn?

Italië – Argentinië

De laatste pot die we behandelen is de wedstrijd tussen Italië en Argentinië. Een wedstrijd die zowaar de titel ‘Finalissima’ heeft gekregen. En hoe kan die ook anders gaan tussen de winnaar van het EK en de Copa America. Waar Italië niet al te lang geleden een mokerslag heeft gekregen tegen Noord-Macedonie en zich hierdoor niet wist te plaatsen voor het WK, gaat het bij Argentinië wel op het gemakje. Zij plaatsten zich zonder al te veel moeite als twee voor Qatar. En uiteindelijk hebben ze toch Messi in de ploeg.

Beide teams gaan scoren

Het valt op dat beide ploegen in bijna al hun wedstrijden het net weten te vinden. Waar Argentinië voornamelijk wordt geroemd om de voorhoede, ligt kracht van Italië vaak juist achterin. Toch krijgen ze met enige regelmaat een doelpunt om de oren en spelen ze uiteraard tegen Messi. Om die reden verwachten wij dat beide ploegen gaan scoren. Iets dat 6 van de 8 eerdere ontmoetingen ook gebeurde. De quotering hiervoor ligt bij Circus op 2,10.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën