De Jong teams in actie

De Jong teams in actie

17-11-2022

Net als gisteren staan er ook vandaag nog een aantal boeiende potjes in de Keuken Kampioen Divisie op het programma. Vanavond staat namelijk in het teken van de onderlinge potjes tussen de ‘Jong’ teams. Jong PSV ontvangt Jong FC Utrecht, terwijl Jong Ajax op bezoek gaat bij Jong AZ. Naast deze 3 potjes bereiden we je ook nog voor op een oefeninterland. Spanje neemt het namelijk op tegen Jordanië. Uiteraard voorzien we elke wedstrijd van een zorgvuldig uitgezochte wedtip.

Jong AZ - Jong Ajax

We beginnen deze donderdag preview met de wedstrijd tussen Jong AZ en Jong Ajax, een wedstrijd tussen de nummer 6 en 10 van de Keuken Kampioen Divisie. Vooral voor de thuisploeg is dit een zeer knappe prestatie toe nu toe, aangezien zij momenteel het beste presteren van alle tweede elftallen. Wel gingen zijn vorige week met 2-1 onderuit tegen TOP Oss, de toenmalige nummer 19 van de competitie. Jong Ajax kende een bizarre wedstrijd tegen FC Den Bosch die uiteindelijk eindigde in een 4-4 gelijkspel. Typerend voor een potje van de Amsterdamse jongelingen.

Veel doelpunten worden er verwacht

Waar Jong AZ het vooral van de thuiswedstrijden moet hebben, halen de Amsterdammers vooral in uitwedstrijden de volle buit. De laatste 2 wedstrijden werden gewonnen van Almere City en FC Dordrecht. Daarbij kunnen we niet heen om het grote aantal goals. Zo vielen er in de laatste 5 wedstrijden van Jong Ajax maar liefst 25 goals, een gemiddelde van 5 doelpunten per wedstrijd. Wij verwachten mede hierom dat er vanavond meer dan 3,5 doelpunten zullen vallen. Dit levert je bij Jack's en quotering van 2,00 op. Een prachtige verdubbelaar!

Jong PSV - Jong FC Utrecht

De tweede pot van vanavond gaat tussen Jong PSV en de ploeg die afgelopen maandag zeer knap van MVV Maastricht won. We hebben het natuurlijk over Jong FC Utrecht. De Domstedelingen wonnen maandag zeer tegen de verwachting in met 3-0 van de Limburgers. Jong FC Utrecht blijft laatste staan, maar heeft toch laten zien over een tal van grote talenten te beschikken. Jong PSV is aardig ingezakt en staat momenteel op een 15e plek. De laatste 3 wedstrijden werd maar 1 puntje gepakt, waardoor het wel weer eens tijd is voor een overwinning.

Winst Jong PSV

Jong FC Utrecht pakte dit seizoen één punt uit 7 uitwedstrijden. Jong PSV wisselt nederlagen en overwinningen af in thuiswedstrijden. Waar er de ene thuiswedstrijd gewonnen wordt, gaat de volgende weer verloren. En deze lijn volgt zich in een rap tempo op. We mogen hier natuurlijk nooit vanuit gaan, maar volgens deze lijn moet Jong PSV deze wedstrijd weer gaan winnen. Wij kijken echter vooral naar de dramatische resultaten van Jong FC Utrecht en zien hun simpelweg niet winnen. Een overwinning voor Jong PSV levert je bij Unibet een quotering van 1,80 op.

Jordanië - Spanje

Vanavond begint Spanje aan de generale repetitie voor het WK in Qatar. In een oefenwedstrijd in de Jordaanse hoofdstad Amman nemen de Spanjaarden het op tegen Jordanië. Het zal even wennen zijn in de wat klammere omstandigheden, waarbij het ook bij Spanje de vraag gaat zijn hoe ze ervoor staan. Jordanië gaat helaas voor hen niet naar het WK, maar zit wel in een bijzonder sterke reeks. De laatste 5 interlands werden gewonnen en werd 5x de ‘0’ gehouden. Nu is Spanje uiteraard andere koek. Wel zegt het dat Jordanië prima in vorm is.

Minder dan 3,5 doelpunten

Wij verwachten vanavond een lastig avondje voor Spanje. Ten eerste omdat Spanje een ploeg is die vaak naarmate het langer samen speelt pas beter wordt. Daarnaast bieden de resultaten van Jordanië waarschijnlijk de nodige hoop, aangezien het achterin potdicht zit. Spanje scoorde daarbij 8 keer in de laatste 6 duels, iets dat laat zien dat de Spanjaarden in aanvallend opzicht nog wel wat extra’s moeten gaan laten zien. Wij verwachten daarom dat er vanavond minder dan 3,5 doelpunten gaan vallen. Dit levert je bij bet365 een quotering van 1,61 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën