De laatste Champions League wedstrijden

De laatste Champions League wedstrijden

02-11-2022

Buiten groep D hebben we gisteren een redelijk rustige Champions League avond gehad. Ajax pakte nog wat punten door Rangers FC te verslaan en Liverpool wist de 4-1 nederlaag op bezoek bij Napoli thuis op Anfield enigszins recht te trekken. In groep D kon het alle kanten nog op en zagen we uiteindelijk Eintracht Frankfurt en Tottenham Hotspur aan het langste eind trekken. Ook vanavond staat er nog zeker het nodige op het spel. Zo heeft AC Milan in eigen huis minimaal een puntje nodig tegen het Oostenrijkse Red Bull Salzburg en gaat Shakhtar Donetsk bij winst tegen RB Leipzig samen met Real Madrid door naar de volgende ronde. Wij bereiden je voor op de meest interessante potjes en geven je per wedstrijd een wedtip.

AC Milan - Red Bull Salzburg

Aangezien Chelsea al eerste in de poule is, staat de 2e plek in poule E het meest in de aandacht. Deze plek gaat tussen AC Milan en Red Bull Salzburg, waarbij de Italianen genoeg hebben aan een gelijkspel om een plek bij de laatste 16 te bemachtigen. Dit betekent dat er voor de Oostenrijkers meer dan voldoende op het spel staat en dat zij ongetwijfeld op hun eigen fanatieke en aanvallende manier volle bak gaan spelen in San Siro. Eerder speelden beide ploegen met 1-1 gelijk in Salzburg. Kan RB Salzburg verrassen? Of is het toch de kampioen van Italië die een rondje verder mag?

Beide teams scoren - JA

AC Milan kent geen slecht seizoen, maar lijkt toch echt op te moeten gaan passen. Zo verloren de Rossoneri afgelopen weekend opnieuw in de Serie A, aangezien Torino met 2-1 te sterk was. Daarnaast kunnen zij zich vanavond niets permitteren in de kraker tegen de landskampioen van Oostenrijk. Opvallend aan de thuiswedstrijden van Milan in de Champions League is dat zij al 5 wedstrijden op rij minimaal 1 tegendoelpunt moesten incasseren. En dat terwijl Red Bull Salzburg in 14 van de laatste 15 uitduels in het Miljardenbal minimaal 1 keer wist te scoren. Om die reden denken wij dat beide teams gaan scoren. Iets dat in de heenwedstrijd ook al gebeurd. Beide teams scoren - JA levert je bij Circus een quotering van 1,85 op.

Shakhtar Donetsk - RB Leipzig

Wij zijn van mening dat het soms lastig is om te voorspellen op wedstrijden waar weinig tot niets op het spel bij staat. Daarom kiezen we vandaag onder andere voor de wedstrijd tussen Shakhtar Donetsk - RB Leipzig. Momenteel staat RB Leipzig op een tweede plek met 3 punten meer dan de Oekraïners. Daar moeten we echter wel aan toevoegen dat de Duitsers eerder dit jaar met maar liefst 1-4 verloren van Shakhtar. Om die reden is een overwinning voor de kampioen van Oekraïne voldoende voor een plek bij de laatste 16. Kan Shakhtar een grootse prestatie leveren door samen met Real Madrid naar de laatste 16 te gaan?

Dubbele kans Shakhtar Donetsk - 1X

Wij verwachten dat Shakhtar het onderste uit de kan gaat halen en vanavond absoluut niet gaat verliezen. Zeker als we de heenwedstrijd in Duitsland meenemen. Toegegeven, er is sinds de trainerswissel een hoop veranderd bij de Oost-Duitsers. Echter wist RB Leipzig dit seizoen bijvoorbeeld nog geen uitwedstrijd in de Bundesliga te winnen. Shakhtar wist daarbij dit jaar in eigen huis ook niet van Real te verliezen, waardoor wij vol voor een dubbele kans gaan: winst of een gelijkspel voor Shakhtar. Dit levert je bij Jack’s een quotering van 2,28 op.

Maccabi Haifa - SL Benfica

Tot slot kijken we naar het Portugese SL Benfica, dat op bezoek bij het Israëlische Maccabi Haifa op zoek gaat naar de eerste plek in groep H. Indien Benfica wint en PSG punten laat liggen bij Juventus, dan gaat de ploeg van Roger Schmidt zeer knap als groepswinnaar door naar de laatste 16. De kans dat Benfica wint is daarbij zeer groot, aangezien de ploeg tot nu toe het hele jaar nog geen wedstrijd heeft verloren. Hierdoor gaat het fier aan kop in de Portugese competitie en is overwintering in de Champions League dus al zeker. Wij vinden het een grootse prestatie van de ploeg van onder andere David Neres.

Doelpunt Rafa Silva

Er is een speler bij de Portugezen die de laatste weken in bloedvorm verkeert. We hebben het over Rafa Silva. De Portugees scoorde dit seizoen al 3x in de Champions League en is de laatste tijd sowieso lekker op dreef. Zo maakte hij in zijn laatste 3 wedstrijden maar liefst 4 doelpunten. Ook stond hij op het scorebord toen Benfica eerder dit jaar thuis van Maccabi Haifa won. Wij verwachten daarom opnieuw een goal van de rappe buitenspeler. Dit levert je bij bet365 een quotering van 3,10 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën