De laatste EK plekjes worden ingevuld

De laatste EK plekjes worden ingevuld

20-11-2023

Nadat gisteren de eerste groepen zijn afgerond, weten we dat Nederland in pot 3 belandt voor de loting voor het aankomende EK 2024 in Duitsland. Een redelijk bittere pil, aangezien we nu weten dat Nederland hoogstwaarschijnlijk een lastige poule krijgt. Aan de andere kant moeten we blij zijn dat we geplaatst zijn, een prestatie die Italië vanavond ook probeert te realiseren in de uiterst belangrijke wedstrijd tegen Oekraïne. Daarnaast moet Slovenië vanavond hoe dan ook winnen van Kazachstan. Wint Kazachstan? Dan plaatsen zij zich voor de eerste keer voor het EK voetbal. Kortom, een avond vol spannende wedstrijden. Uiteraard verzorgen wij weer 3 interessante wedtips. 

Oekraïne - Italië

De wedstrijd van de dag is ongetwijfeld die tussen Oekraïne en Italië. Het betreft een wedstrijd tussen de nummers 3 en 2 uit groep C, waarbij de winnaar zich simpelweg plaatst voor het eindtoernooi. Beide landen staan na 7 duels op 13 punten, terwijl Engeland met 19 punten al lang en breed geplaatst is. Italië won afgelopen week eenvoudig van Noord-Macedonië, waardoor het met het vertrouwen wel goed zit. Toch gaan de gedachten ongetwijfeld uit naar vorig jaar, toen de Italianen het WK 2022 in Qatar aan zich voorbij moesten laten gaan. Wie wint deze in Leverkusen gespeelde kraker?

Minder dan 2,5 doelpunten

Wij gaan uit van een wedstrijd op het scherpst van de snede tussen 2 teams die absoluut niet willen verliezen. Om die reden verwachten wij enige voorzichtigheid, iets wat we overigens vaker terugzien in de wedstrijden van Oekraïne. Zo eindigden de laatste 5 ‘thuiswedstrijden’ van Oekraïne allemaal in een wedstrijd met minder dan 3 doelpunten. Om die reden kiezen wij voor minder dan 2,5 doelpunten. Dit levert je bij bet365 een quotering van 1,90 op. 

Check de actuele EK kwalificatie odds in onze Oddsvergelijker. 

Slovenië - Kazachstan

In groep H staat vandaag ook nog meer dan genoeg op het spel. Denemarken plaatste zich afgelopen week na een 2-1 zege op Slovenië, waardoor het de Slovenen zijn die vandaag aan een overwinning op Kazachstan genoeg hebben voor kwalificatie. Verliest Slovenië van de Kazachen? Dan is het Kazachstan dat naar het EK in Duitsland gaat. Duidelijk is dat beide ploegen erg aan elkaar gewaagd zijn en dat Kazachstan er de laatste 2 potjes lekker in zit. Welk van de 2 landen zien we in juni op het EK?

Beide teams scoren - JA

Wij denken dat beide ploegen vandaag op het scorebord komen te staan. Kazachstan moet vandaag minimaal 1 keer scoren om te winnen. Dit laatste lijkt ze de laatste tijd aardig te lukken, aangezien het in de laatste 2 duels 5 keer raak was. Ook de Slovenen scoorden er flink op los. En vooral in eigen huis. Zij scoorden 7 keer in de laatste 2 thuisduels. Wij gaan daarom voor beide teams scoren, net als in de heenwedstrijd tussen de twee landen. Beide teams scoren - JA levert je bij LeoVegas een quotering van 2,25 op. 

Check de actuele EK kwalificatie odds in onze Oddsvergelijker. 

Tsjechië-Moldavië

We sluiten deze Preview af met nog een wedstrijd waar veel op het spel staat. In het Tsjechische Olomouc nemen de Tsjechen het namelijk op tegen Moldavië. De bezoekers staan momenteel op een teleurstellende 4e positie, maar weten dat een overwinning genoeg is voor een plek op het EK. Eerder liet Moldavië al zien dat ze landen als Tsjechië en Polen meer dan goed partij konden bieden, waardoor Tsjechië vandaag absoluut op hun hoede moet zijn. Plaatst Tsjechië zich voor het EK of zorgt Moldavië voor een daverende verrassing?

Doelpunt Tomas Souček 

Misschien wel de beste Tsjechische speler is West Ham United-speler Tomas Souček. De middenvelder is steevast een van de eerste namen op het wedstrijdformulier en laat in zijn laatste interlands zien dat hij van grote waarde is. Zo scoorde hij zowel tegen Polen als de Faeröer-Eilanden, de laatste 2 wedstrijden die Tsjechië speelde. Wij gaan opnieuw voor een treffer van Souček. Dit levert je bij Circus een quotering van 4,00 op. 

Check de actuele EK kwalificatie odds in onze Oddsvergelijker. 

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën