De laatste interlands

De laatste interlands

12-09-2023

Nog één dag! En dan zijn we verlost van de interlands en gaan de blikken weer op de Eredivisie en andere Europese competities. Ondanks dat voetbal altijd een feest blijft, is het aan het begin van het seizoen juist leuk om je eigen club een hart onder de riem te steken. Voordat het zover is, staan er vanavond nog een negental EK Kwalificatiewedstrijden op het programma. Wij hebben vandaag gekozen voor Spanje - Cyprus, Italië - Oekraïne en België - Estland. 

Spanje - Cyprus

Spanje boekte afgelopen week een zeer belangrijke en duidelijke zege op Georgië. In Tbilisi won La Furia Roja met 7-1, waarbij vooral spelers als Alvaro Morata en de in 2007 geboren Lamine Yamal een verpletterende indruk achterlieten. Door de zege komt Spanje op 6 punten uit 3 duels. Gek genoeg staan de Spanjaarden momenteel 9 punten achter koploper Schotland en hijgt Noorwegen nog altijd in de nek. Daarom is er vanavond alles aan gelegen om te winnen van Cyprus. Een eenvoudige opdracht, aangezien de Cyprioten alle 4 de duels verloren.

Meer dan 1,5 schoten op doel - Lamine Yamal

Wij denken dat de net 16 geworden Lamine Yamal vanavond opnieuw de kans krijgt om zijn kunsten te vertonen. Ditmaal in het Estadio Nuevo Los Cármenes, het stadion van Granada. De jongeling van Barcelona scoorde vorige week tegen Georgië en schreef daarmee geschiedenis door de boeken in te gaan als de jongste speler met een doelpunt voor de nationale ploeg van Spanje. Wij verwachten vandaag opnieuw het nodige gevaar van hem. Meer dan 1,5 schoten op doel van Lamine Yamal levert je bij bet365 een quotering van 1,80 op. 

Italië - Oekraïne

Voor Italië is het vanavond de dood of de gladiolen. De Italianen staan momenteel op een 3e plek in de lastige groep met Engeland en Oekraïne en kunnen zich eigenlijk geen puntverlies veroorloven. Sterker nog, een nederlaag zou zomaar eens het doodvonnis voor de ploeg van Luciano Spalletti kunnen betekenen. Tegenstander Oekraïne snoepte afgelopen week punten af van Engeland en lijkt zich daadwerkelijk te gaan mengen in de strijd om een plekje op het EK 2024 in Duitsland. Weet Italië na de dramatisch verlopen wedstrijd tegen Noord-Macedonië wel van Oekraïne te winnen?

Beide teams scoren - JA

Wij denken dat beide teams vanavond het net gaan vinden. Italië hield in de groep pas 1 keer de ‘0’ en moest ook tegen een over het algemeen matig land als Noord-Macedonië 1 x vissen. Oekraïne daarentegen scoort er eigenlijk flink op los. Zo scoorden de geelhemden in elk van de laatste 4 interlands. Om die reden verwachten wij dat zowel Italië als Oekraïne vanavond minimaal 1 keer scoort. Beide teams scoren - JA levert je bij Circus een quotering van 2,12 op. 

Check de actuele EK Kwalificatie odds in onze Oddsvergelijker.

België - Estland

We sluiten deze kwalificatiecyclus af met een wedstrijd van onze Zuiderburen. België speelt in eigen huis tegen Estland en kan zichzelf een groot plezier doen door op 13 uit 5 te komen. Hiermee is een plek op het EK zo goed als zeker. Estland pakte tot nu toe pas 1 puntje en druipt, zoals gewoonlijk, weer kansloos af. De 5-0 thuisnederlaag tegen Zweden is hier maar weer eens het levende bewijs van. België won vorige week zeer moeizaam met 1-0 in Azerbeidzjan door een treffer van Yannick Carrasco. Doet België wat het moet doen en pakken ze opnieuw 3 punten?

European Handicap -2 - België

Net als Zweden verwachten wij dat België vanavond zeer eenvoudig van Estland gaat winnen. Zo kun je simpel redeneren dat België veel moet kunnen scoren als Zweden er al 5 maakt. Daarnaast scoren de Belgen er in eigen huis doorgaans flink op los. Wij gaan daarom voor een zege voor De Rode Duivels, waarin België met minimaal 3 doelpunten verschil wint. Dit leidt tot een European Handicap -1 voor België en levert je bij bet365 een quotering van 1,73 op. 

Check de actuele EK Kwalificatie odds in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën