De laatste loodjes

De laatste loodjes

16-05-2022

Wat hebben we weer een heerlijk weekend achter de rug. Het is eigenlijk jammer dat het binnen afzienbare tijd alweer voorbij is. Liverpool dat weer een prijs toevoegt aan dit nu al legendarische seizoen, het degraderen van Willem II en natuurlijk het naderende kampioenschap van AC Milan. Voor het eerst in 11 jaar kunnen de Rossoneri weer eens aan de haal gaan met de Scudetto. Iets dat maar weinigen hadden voorspeld. Ook aan de Premier League is weer een nieuwe dimensie toegevoegd, door het gelijkspel van City op bezoek bij West Ham.

Zo kunnen we wel dingen blijven benoemen. Echter is het zoals altijd belangrijk de blik naar voren te hebben en ons te focussen op wat er komen gaat. Vanavond staan er namelijk weer een aantal mooie potjes op het programma die wij ieder gaan behandelen. Kijken of er nog wat moois voor jou tussen zit.

Newcastle United – Arsenal

Waar het lange tijd leek dat Arsenal zich, enigszins verrassend, zou gaan plaatsen voor CL-voetbal is het plotseling weer alle hens aan dek voor de ploeg van Arteta. Door de kansloze 3-0 nederlaag bij Spurs en hun nieuwe overwinning op Burnley, is Tottenham The Gunners inmiddels weer gepasseerd. Met een wedstrijd minder heeft Arsenal nu 2 punten minder dan de ploeg van Antonio Conte. Vanavond mogen zij in en tegen Newcastle dus absoluut geen punten verliezen. En dat terwijl The Magpies toch een prima tweede seizoenshelft draaien.

Winst voor Arsenal

Als er een tegenstander is dit Arsenal over het algemeen goed ligt, dan is het Newcastle wel. Van de laatste 19 ontmoetingen wist Arsenal er maar liefst 17 te winnen. Gezien het feit dat Newcastle klaar is, Arsenal moet winnen en de geschiedenis in het voordeel van de Londenaren is, spreken wij vol zelfvertrouwen uit dat Arsenal gaat winnen. De quotering voor een overwinning van Arsenal ligt bij Jack’s op 1,79.

Sampdoria – Fiorentina

De tweede wedstrijd van de avond die we bespreken is die tussen Sampdoria en Fiorentina, respectievelijk de nummer 16 en 7 van de Serie A. Waar Fiorentina nog in volop in de race is voor een plek in Europa, is Sampdoria inmiddels veilig. Na afgelopen weekend zijn ze niet meer in te halen door concurrenten Cagliari en Genoa. Wat dat betreft is de druk eraf en kunnen ze zich focussen op volgend seizoen.

Minder dan 2,5 doelpunten

Het valt op dat er in de laatste 7 wedstrijden van Sampdoria 6 keer minder dan 2,5 doelpunten werden gemaakt. En aangezien Fiorentina, op een enkele uitzondering na, in uitwedstrijden ook weinig weet te scoren, verwachten wij dat er vanavond minder dan 2,5 doelpunten worden gemaakt. De quotering hiervoor ligt bij bet365 op 2,37.

Juventus – Lazio

Wat er ook gebeurd, Juventus zal dit seizoen eindigen op een 4e plek. Erg teleurstellend voor de Oude Dame. De wedstrijd van vanavond is daardoor eigenlijk alleen interessant voor Lazio, aangezien zij nog maar een paar puntjes nodig hebben om zeker te zijn van Europees voetbal. En daar waar Juventus in thuiswedstrijden voor hun doen mager presteert, doet Lazio het in uitwedstrijden zeker niet onverdienstelijk.

Meer dan 2,5 doelpunten

Waar we bij Sampdoria tegen Fiorentina niet veel goals verwachten, is dat bij deze wedstrijd wel anders. In de laatste 15 uitwedstrijden van Lazio in de Serie A, vielen er in 14 potjes daarvan meer dan 2.5 doelpunten. Ook in de laatste 3 wedstrijden van Juve werd minimaal 3 keer gescoord. Wat dat betreft zou je zeggen dat dit ook vanavond weer gaat gebeuren. De focus zal zeker bij Juve hoe dan ook wat minder zijn. Wij verwachten daarom dat er vanavond meer dan 2,5 doelpunten gaan vallen. De quotering hiervoor ligt bij Circus op 1,76.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën