De laatste oefenwedstrijd voor Portugal

De laatste oefenwedstrijd voor Portugal

11-06-2024

Nog 3 dagen en dan gaat het EK 2024 in Duitsland officieel van start. Duitsland trapt aanstaande vrijdag het toernooi af tegen Schotland, waarbij wij hopen dat dit het startsein is van een geweldig evenement. Voordat het zover is staan er vanavond nog een aantal oefenduels op het programma. Portugal speelt in eigen land tegen Ierland, terwijl Oekraïne richting Moldavië afreist. Ondertussen eindigt ook het seizoen voor de Grieken. Zij spelen een oefenduel tegen de eilandbewoners van Malta. 

Portugal - Ierland

In tegenstelling tot veel andere landen speelt Portugal vandaag de derde wedstrijd in voorbereiding op het EK in Duitsland. Waar men eerst met 4-2 afrekende met Finland, ging de ploeg van Bondscoach Martinez vervolgens onderuit tegen Kroatië. Dit betekent dat er toch enige zorgen zijn in Portugal. Een kleine kanttekening is dat Cristiano Ronaldo nog niet van de partij was. Gaan we hem tegen Ierland wel zien? En belangrijker nog… weet Portugal de nare smaak van de nederlaag tegen Kroatië weg te poetsen?

Beide teams scoren - JA

Waar de Portugezen jarenlang zijn geroemd om hun verdedigende kwaliteiten gaat het de laatste weken wat minder goed. Normaal waren het verdedigers als Ricardo Carvalho, Pepe en Jorge Andrade die wel zorgden dat het achterin goed zat. Echter kreeg Portugal in elk van de laatste 4 duels minimaal 2 tegentreffers om de oren. Dan zou je zeggen dat het houden van de nul er ook vandaag niet inzit. Zeker omdat Ierland knap met 2-1 van Hongarije wist te winnen. Wij gaan voor beide teams scoren - JA. Dit levert je bij ZEbet een quotering van 2,05 op. 

Moldavië - Oekraïne

Net als Portugal speelt ook Oekraïne vandaag een derde oefenwedstrijd met het oog op EURO 2024. Eerder pakten de Oostblokkers een knap gelijkspel in Duitsland, waarna men toch enigszins onverwacht met 3-1 van Polen verloor. In een groep met Roemenië, Slowakije en België moeten de Oekraïners daarom toch echt een tandje bijzetten. De zoektocht naar het goede gevoel moet vanavond gerealiseerd worden tegen Moldavië. In het Stadionul Zimbru welteverstaan. Reist Oekraïne met iets meer vertrouwen af naar München?

Asian Handicap +0,5 - Moldavië

Je zou zeggen dat deze wedstrijd een prooi voor Oekraïne zou moeten zijn. Toch hebben wij niet heel veel vertrouwen in de manschappen van bondscoach Rebrov. De oud-aanvaller van onder andere Tottenham Hotspur zag zijn ploeg kansloos onderuit gaan tegen Polen en ziet ook dat Oekraïne nog nooit wist te winnen op Moldavische bodem. Wij denken daarom dat Oekraïne ook vandaag niet gaat winnen. Een Asian Handicap +0,5 voor het in vorm verkerende Moldavië levert je bij BetMGM een quotering van 2,88 op. 

Malta - Griekenland

Het laatste duel dat we behandelen in de Dinsdag Preview van 11 juni is de wedstrijd tussen Malta en Griekenland. Griekenland miste het EK 2024 op een haar na door na penalty's van Georgië te verliezen. Wel spelen de Grieken van onder andere Vangelis Pavlidis nog wat oefenwedstrijden. Zo werd er afgelopen week met 2-1 verloren van Duitsland. Geen al te dramatische prestatie. Omdat de Grieken ook met een goed gevoel op vakantie willen, verwachten we dat ze met Malta willen afrekenen. Een niet al te lastige opgave aangezien Malta afgelopen week nog met 7-1 van Tsjechië verloor. 

Minder dan 2,5 doelpunten

Ons valt op dat Griekenland het doorgaans moeilijk heeft met Malta. Zo werden er van de laatste 4 ontmoetingen op het Maltese eiland 2 wedstrijden met 1-0 gewonnen en eindigden er twee duels in een 2-2 en 1-1 gelijkspel. Wij denken daarom dat er vandaag weinig gescoord gaat worden. In 3 van de laatste 4 onderlinge duels op Malta vielen er namelijk niet meer dan 2 treffers. Minder dan 2,5 doelpunten levert je bij JACKS.nl een quotering van 2,28 op. 


logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën