De laatste speelronde

De laatste speelronde

15-05-2022

Het is zondag 15 mei en dat betekent dat de laatste speelronde van de vaderlandse Eredivisie op het programma staat. Ondanks dat de kampioen en de eerste degradant bekend zijn, staat er nog meer dan genoeg op het programma. Zo moeten Fortuna, Willem II en Sparta nog alles geven om degradatie of play-offs te voorkomen. Ook een plek voor de Europese play-offs is nog beschikbaar en nog mogelijk voor meerdere ploegen. Al met al belooft het weer een mooie avond vol Nederlands voetbal te worden, waar alles kan gebeuren. En dat geeft alle reden een klein gokje te wagen, toch?

NEC – Fortuna Sittard

Er zijn niet veel wedstrijden, waarbij er voor twee ploegen nog iets op het spel staat. Alleen bij NEC – Fortuna en Heerenveen – Go Ahead is dit het geval. Vandaar dat we die twee dan ook zeker behandelen. Hierbij de eerste. NEC moet winnen om de 8e plek vast te houden die recht geeft op play-offs voor Europees voetbal. Fortuna daarentegen moet echt winnen om degradatie te voorkomen. Ze staan momenteel op een 16e plek, een plek die ervoor zorgt dat ze met een KKD tegenstander moeten gaan strijden om een plek in de Eredivisie. En dat moet je eigenlijk gewoon niet willen, joh.

Meer dan 3,5 doelpunten

In onderlinge duels vallen er vaak veel doelpunten. Zo vielen er ook in de heenwedstrijd in Sittard 4 goals. Aangezien er veel op het spel staat verwachten wij dat er vanmiddag meer dan 3,5 doelpunten gaan vallen. De quotering hiervoor ligt bij Jack´s op 2,50. Laat die goals maar vallen in de Goffert.

SC Heerenveen – Go Ahead Eagles

De tweede wedstrijd waar voor beide ploegen nog iets te halen valt, is die tussen SC Heerenveen en Go Ahead Eagles. Door de onnodige tegengoals tegen Ajax staat Heerenveen momenteel niet meer op de 8e plek, die recht geeft op deelname aan de play-offs. Iets waar trainer Tobiasen dan ook absoluut niet over te spreken was na afloop. Ze moeten daarom vanavond winnen om NEC weer in te halen en zelfs Go Ahead voor te blijven. Want als Go Ahead wint, dan kunnen zij er zomaar vandoor gaan met het ticket. Reden genoeg voor beide teams om er vol voor te gaan. Het belooft dan ook een boeiende pot te worden.

Doelpunt Amin Sarr

Als er een speler van SC Heerenveen in vorm is, dan is het wel Amin Sarr. De wedstrijd tegen Ajax kan je overigens wel een beetje vergeten, aangezien dat ook niet de potjes zijn waar hij de spits het van moet hebben. Uit zijn laatste 4 potjes wist hij toch zomaar 3 keer het net te vinden. Daarbij is de quotering voor een goal van de Zweed aantrekkelijk. Bij bet365 krijg je namelijk 2,75 keer je inzet bij een goaltje van Sarr.

Willem II – FC Utrecht

Vandaag is de dag dat Willem II kan degraderen. Na toch een aantal fraaie seizoenen zou het ongekend als de Tilburgers het weer een treetje lager moeten gaan laten zien. Toch mogen zij simpelweg geen enkel punt verliezen. Het enige dat volstaat is dus een overwinning op FC Utrecht. Een tegenstander die eigenlijk is uitgespeeld en waar het eigenlijk al weken niet loopt. Toch zou je zeggen dat ze nog enigszins in de flow moeten komen om uiteindelijk goed voor de dag te komen in de play-offs voor Europees voetbal.

Winst voor Willem II

Gezien het feit dat Willem II haar laatste 2 thuiswedstrijden in winst wist om te zetten er en vanmiddag er maar één uitgangspunt is, verwachten wij dat Willem II vandaag gaat winnen. Bij FC Utrecht loopt het al tijden niet, waarbij zij ook nog eens minder ‘moeten’. Wat dat betreft kun je gerust inzetten op winst voor Willem II. Een overwinning van de Tilburgers levert je bij Circus een quotering van 2,16 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën