De laatste speelronde in de KKD

De laatste speelronde in de KKD

06-05-2022

Na een geweldige Europese week, gaat de focus weer snel op de nationale competities. We zitten in de eindfase, waarin dit weekend weer belangrijke beslissingen kunnen vallen. Zo kan Ajax zondag zomaar kampioen zijn en kan het zomaar zijn dat verschillende ploegen zich volledig uit de degradatiezorgen spelen. Al met al is er in zowel binnen- als buitenland weer voldoende te beleven op de velden. Wij gaan jou, net zoals iedere andere dag, voorzien van een paar leuke wedtips. Misschien verdien je dit weekend wel dat kaartje voor een van de vele festivals.

Cambuur – RKC Waalwijk

De laatste vrijdagavond wedstrijd in de Eredivisie van dit seizoen gaat tussen Cambuur en RKC. Dat hebben de programma bedenkers weer lekker ingepland. Want inderdaad, deze wedstrijd heeft niet heel veel meer om het oog. Beide ploegen zijn zo goed als veilig. Voor RKC zou een puntje nog wel lekker uitkomen, maar gezien het feit dat zij nog 4 ploegen onder hen hebben staan, moet er een hoop gebeuren wil het mis gaan. Na zes nederlagen wist Cambuur vorige week eindelijk weer eens een puntje te halen. Wat dat betreft doodzonde, aangezien het begin van het seizoen erg hoopgevend was.

Beide teams gaan scoren

Ken je uitdrukking van Evert ten Napel in FIFA nog, waarin hij zegt dat de verdediging zo lek als een mandje is? Precies dat is iets dat geld voor beide ploegen van vanavond. Met flinke regelmaat krijgen beide ploegen de tegendoelpunten om de oren. Om die reden verwachten wij dat beide ploegen vanavond gaan scoren. De quotering hiervoor ligt bij Circus op 1,59.

FC Emmen – ADO Den Haag

De laatste wedstrijd van het jaar in de KKD staat op het programma. Een bomvol programma, waarin alle 20 ploegen in actie gaan komen. De twee promovendi zijn al bekend, waardoor de focus voornamelijk ligt op de aankomende play-offs. Eén van de deelnemers daaraan is ADO Den Haag. Door de winst in de 1e periode, was dat ticket al vrij snel binnen. Tegenstander vanavond is kampioen Emmen, dat eigenlijk niets meer om voor te spelen heeft. Dit was ook enigszins te zien aan de nederlaag tegen Eindhoven van vorige week.

Dubbele kans ADO Den Haag

Aangezien ADO er alles aan zal doen om hun goede vorm vast te houden en met een goed gevoel de play-offs in te gaan, lijkt het logisch dat ze er vanavond alsnog flink voor gaan. Emmen daarentegen is dan wel de kampioen, het blijft gek als je een wedstrijd voor Jan Sambal moet spelen. Als we kijken naar de quoteringen valt op dat een overwinning voor de thuisploeg weinig oplevert. En dat terwijl het helemaal niet gek is als Emmen niet gaat winnen. Wij voorspellen dan ook een dubbele kans in het voordeel van ADO. Dit geeft bij Jack’s een quotering van 2,55.

FC Volendam – FC Eindhoven

De laatste wedstrijd die we op deze vrijdag behandelen is die tussen kersverse promovendus FC Volendam en nummer drie FC Eindhoven. Waar de mannen uit het Vissersdorp zich ongetwijfeld aan het voorbereiden zijn op de rondvaart van komende zondag, met onder andere Gerard Joling als artiest, staat er voor Eindhoven nog meer dan voldoende op het spel. Ze gaan namelijk aan kop in de 4e periode en zullen er alles aan willen doen om die plek in de nacompetitie binnen te harken. Daarnaast valt op dat ze het op het moment erg goed doen met bijvoorbeeld al acht ongeslagen potjes in uitwedstrijden.

Een overwinning voor FC Eindhoven

Gezien het feit dat Volendam het liefst aan het bier zal gaan en dat Eindhoven moet winnen om de periode binnen te halen, verwachten wij waarschijnlijk wel een overwinning voor de mannen van trainer Rob Penders. Een draw no bet weddenschap voor FC Eindhoven levert je bij TOTO een quotering van 2,27 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën