De Leeuwinnen in de achtste finale

De Leeuwinnen in de achtste finale

05-08-2023

Het lijkt erop alsof het WK Vrouwenvoetbal vandaag eindelijk echt van start gaat. De Oranje Leeuwinnen spelen op een schappelijke tijd van 04:00 Nederlandse tijd en nemen het in de achtste finale van het grootste voetbaltoernooi op aarde op tegen Zuid-Afrika. In deze wedstrijd is het eenvoudig te stellen dat de dames van Andries Jonker opnieuw favoriet zijn. Zeker aangezien Vietnam met een ruime 7-0 zege aan de kant werd gezet en Zuid-Afrika enigszins verrassend een rondje verder kwam. Lukt het Nederland om door te stoten naar de kwartfinale? We weten het vanavond!

Nederland - Zuid-Afrika

Oranje kende zoals bekend een zeer sterke groepsfase. Allereerst werd Portugal met 1-0 verslagen, een zege waarin Nederland maar mondjesmaat in de problemen kwam. Tegen de USA pakten de dames knap een puntje, waarna Vietnam met een zevenklapper terug naar Hanoi werd gestuurd. Hierdoor eindigde Nederland als eerste in de poule, waardoor het de nummer 2 van Groep G. De Afrikaanse vrouwen pakten maar 1 punt uit de eerste 2 duels, maar verraste vriend en vijand door Italië te verslaan. Hierdoor eindigde Zuid-Afrika boven Italië en Argentinië, een zeer puike prestatie van de dames van bondscoach Desiree Ellis. Lukt het hen om het ook Nederland moeilijk te maken?

European Handicap -1 - Nederland

Nederland en Zuid-Afrika speelden onlangs een oefenwedstrijd tegen elkaar, waarin Nederland met 5-1 de sterkste bleek te zijn. Om die reden verwachten wij ook vandaag een ruime overwinning van de Oranje-Dames. Zeker omdat het met het vertrouwen wel goed moet zitten, gezien de 7 doelpunten tegen Vietnam. Daarnaast won Nederland in het verleden al haar 3 wedstrijden tegen Zuid-Afrika. Wij gaan om die reden voor een European Handicap -1 voor Nederland. Dit levert je bij bet365 een quotering van 1,73 op.

Check de actuele WK Vrouwen odds in onze Oddsvergelijker.

Beide teams scoren - JA

Als we kijken naar de wedstrijden van Zuid-Afrika op dit toernooi, dan valt op dat ze al 6 keer wisten te scoren. Zo werd er tegen outsider Zweden en het uitgeschakelde Italië en Argentinië gescoord. Vooral het doelpunt tegen de Zweedse dames was een knappe prestatie te noemen, aangezien de Scandinaviërs zonder puntverlies de groepsfase doorkwamen. Bovendien lukte het de Zuid-Afrikaanse dames ook vorig jaar om minimaal 1 goal te maken tegen Nederland. Wij gaan daarom voor een wedstrijd waarin beide teams scoren. Dit levert je bij Unibet een quotering van 1,95 op. 

Check de actuele WK Vrouwen odds in onze Oddsvergelijker.

Doelpunt Jill Roord

Aan de Nederlandse kant zijn er een aantal dames die steeds beter in vorm komen. Één van deze dames is Jill Roord. Ze wist zowel tegen Amerika als tegen Vietnam een doelpunt te maken, waaruit blijkt dat ze langzaam in het toernooi groeit. De 26-jarige Nederlandse speelster van VfL Wolfsburg kent sowieso een aardig seizoen en lijkt haar naam meer en meer op de kaart te zetten. Wij denken dat ze ook tegen Zuid-Afrika minimaal 1 doelpunt gaat maken. Een doelpunt van Jill Roord levert je bij Circus een quotering van 2,42 op. Durf jij het aan?

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën