De Londense derby

De Londense derby

20-04-2022

Meneer Zaagmans is weer langs geweest en de week is doormidden. Doordat er deze week in veel competities een doordeweekse speelronde plaatsvindt, kunnen wij onze vingers als voetballiefhebbers weer aflikken. De Paasdagen zijn gelukkig weer voorbij, zodat we ons vanaf nu weer even op onszelf kunnen richten en op hetgeen dat echt belangrijk is: voetbal. Vanavond staan er een aantal fraaie affiches op het programma in onder andere Engeland en Spanje. Zo hebben we de Londense derby tussen Chelsea en Arsenal, krijgt City reuzendoder Brighton op bezoek en mag Benzema het vanavond gaan laten zien in Pamplona.

Chelsea – Arsenal

Chelsea bungelt eigenlijk een beetje in een dal tussen plek 2 en 4 in. Dit betekent dat ze zich zo goed als zeker voor Champions League voetbal gaan plaatsen, maar dat de titel ver uit zicht is. Arsenal daarentegen was bezig aan een waanzinnige reeks. Om onverklaarbare redenen gingen ze echter hard onderuit tegen respectievelijk Crystal Palace, Brighton en Southampton. Misschien wel typisch Arsenal. Op dit moment kunnen we hoe dan ook stellen dat The Blues van Tüchel er lekkerder in zitten dan The Gunners van Arteta.

Een overwinning voor ‘The Blues’

Gezien de vorm van beide teams verwachten wij vanavond een overwinning van Chelsea. Daarnaast werden de laatste twee edities in het voordeel van het team van Ziyech beslist. Bovendien wil Chelsea het o, zo gewilde CL ticket veiligstellen. Een overwinning van Chelsea levert je bij TOTO een quotering van 1,91 op.

Manchester City - Brighton

Wat gisterenavond voor Liverpool gold, geldt vanavond voor Manchester City. Er mogen simpelweg geen punten meer verloren gaan. Met nog 7 wedstrijden op het programma is er voor de ploeg van Guardiola alles aan gelegen om ze te winnen. Vanavond krijgen ze echter bezoek van reuzendoder Brighton. Op het eerste zicht verwacht je duidelijk een overwinning van de koploper op de nummer 10. Toch wisten de bezoekers de afgelopen weken zowel op bezoek bij Arsenal als Tottenham de 3 punten mee naar huis te nemen.

Meer dan 2.5 doelpunten

Het feit dat Brighton zo goed presteert zorgt bij ons niet voor de verwachting op een nieuwe overwinning van het team van de sterk spelende Joël Veltman. Toch lijkt het erop alsof ze altijd wel gevaarlijk zijn en kansen krijgen om een doelpunt te maken. Over City en het maken van doelpunten hoeven we over het algemeen sowieso niet te hebben. Daarom denken wij dat er vanavond meer dan 2,5 doelpunten worden gemaakt. Bij bookmaker Jack’s krijg je hiervoor een quotering van 1,62. Gezien de laatste 5 ontmoetingen lijkt dit toch een zekerheidje.

Osasuna – Real Madrid

Real Madrid is op dit moment het team in vorm en heeft de Spaanse landstitel al zo goed als binnen. Zeker als Barcelona zo enorm blijft tobben zoals afgelopen maandag. Osasuna ondergaat overigens een sterk seizoen. Waar de ploeg normaal gesproken veelal onderin te vinden is, staan ze op dit moment op een verdienstelijke 9e plek. Daarnaast werden de laatste 3 thuiswedstrijden in winst omgezet, onder andere tegen CL halve finalist Villarreal. Real is en blijft echter Real en niets lijkt hen dit seizoen te kunnen stoppen. Daarnaast is de quotering voor een overwinning van de Madrilenen niet gek. Bij TOTO ontvang je voor een overwinning van Madrid 1,67.

Karim Benzema on fire

We kunnen er niet omheen een klein stukje over Benzema toe te voegen. De Franse topscorer van La Liga presteert fenomenaal en moet ook vanavond weer goed in de gaten worden gehouden. Tot nu toe zijn er maar weinig ploegen die dat dit seizoen voor elkaar hebben gekregen. Gemiddeld schiet de Fransman 1,52x op doel per wedstrijd dit seizoen. Tegen middenmoter Osasuna moet het, in zijn huidige vorm, geen probleem zijn om twee schoten op doel te lanceren. Bij bookmaker BetCity.nl krijg je hiervoor een quotering van 2,00.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën