De play-offs voor het EK

De play-offs voor het EK

21-03-2024

Het klinkt wellicht gek, maar het aankomende EK is over 3 maanden alweer bezig. Dat betekent dat heel Nederland waarschijnlijk weer oranje kleurt. Het EK mag dan bijna beginnen, een aantal landen is nog niet verzekerd van deelname aan dit eindtoernooi. Hierdoor staan er vanavond 6 play-offs duels op het programma, wat betekent dat er nog 12 landen in de race zijn voor een EK-ticket. Van de 12 zijn er uiteindelijk 3 landen die zich nog kunnen plaatsen. Wij bereiden je voor op de 3 meest interessante potjes en geven je 3 wedtips. 

Bosnië Herzegovina - Oekraïne

Toegegeven, het zijn niet de meest interessante wedstrijden die we op deze donderdag voorgeschoteld krijgen. Als er dan toch eentje interessant is, dan is het wel Bosnië Herzegovina tegen Oekraïne. Oekraïne verraste vriend en vijand door op de laatste speeldag van de groepsfase nog altijd kans te maken om zich direct te plaatsen. Toch knap met Engeland en Italië in de groep. Italië was echter toch te sterk, waardoor een plekje in de play-offs overbleef. Bosnië eindigde als 5e in de groep, maar mag dankzij een sterke reeks in de Nations League alsnog dromen van plaatsing. Weet favoriet Oekraïne zich te plaatsen?

Winst Oekraïne

Wij kunnen ons vandaag niets anders voorstellen dan een zege voor Oekraïne. Oekraïne staat op een 24e plek op de FIFA wereldranglijst, terwijl de Bosniërs het met een 71e positie moeten doen. Daarnaast spreekt de kwalificatie van Bosnië boekdelen. Negen punten uit tien duels is simpelweg om te janken. Zeker omdat landen als IJsland en Luxemburg hoger eindigden dan Bosnië. Daarom gaan wij blind voor een zege voor Oekraïne. Dit levert je bij Circus een quotering van 2,23 op. 

Check de actuele EK-kwalificatie odds in onze Oddsvergelijker. 

Wales - Finland

In Cardiff staat vanavond een andere wedstrijd tussen twee middelmatige voetballanden op het programma: Wales tegen Finland. Wales leek even kans te maken op directe plaatsing voor het eindtoernooi, ware het niet dat Turkije en Kroatië toch een maatje te groot bleken. Finland presteerde ook uitstekend in groep H, maar moest zijn meerdere erkennen in Denemarken en Slovenië. Wat rest is een duel om een plekje bij de laatste 6.

Beide teams scoren - JA

Wij denken dat zowel Finland als Wales vandaag op het scorebord verschijnen. Dit gebeurde bijvoorbeeld in de laatste 3 duels die de Britten speelden. Ook Finland lijkt het scoren redelijk onder de knie te hebben. Ware het niet dat het achterin soms zo lek als een mandje is. De laatste 2 onderlinge ontmoetingen in Wales eindigden bovendien ook in een wedstrijd waarin beide ploegen scoorden. Beide teams scoren - JA levert je bij LeoVegas een quotering van 2,48 op. 

Check de actuele EK-kwalificatie odds in onze Oddsvergelijker. 

Griekenland - Kazachstan

We sluiten deze Donderdag Preview af met de wedstrijd tussen Griekenland en Kazachstan. Griekenland kennen we allemaal nog van de groep van Nederland. Ondanks het feit dat het spookte in Athene, lukte het Nederland toch om de 3 punten te pakken. Dit alles dankzij een late benutte pingel van aanvoerder Virgil van Dijk. Kazachstan deed het alleraardigst in de groep van Finland en Denemarken, maar verloor de belangrijke potjes. Weten de Kazachen de Grieken te verslaan in de OPAP Arena?

Beide teams scoren - JA

Net als de wedstrijd tussen Wales en Finland, zien wij in Griekenland en Kazachstan twee ploegen waarvan wij verwachten dat ze allebei gaan scoren. Kazachstan speelt weliswaar uit, maar scoorde in elk van de laatste 6 gespeelde interlands. In deze 6 wedstrijden waren ze daarnaast goed voor 10 doelpunten. Griekenland is een degelijke ploeg, maar krijgt hier en daar toch makkelijk doelpunten om de oren. De laatste ontmoeting in Griekenland? Inderdaad, een wedstrijd waarin beide ploegen scoorden. Beide teams scoren - JA levert je bij Jacks.nl een quotering van 2,75 op.

Check de actuele EK-kwalificatie odds in onze Oddsvergelijker. 

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën