De strijd om degradatie

De strijd om degradatie

07-05-2022

Het is zaterdag en dat betekent dat we vanavond weer een aantal potjes in de Eredivisie op het programma hebben staan. Natuurlijk kijken de meeste mensen uit naar morgen, de dag waarop de titelstrijd kan worden beslist of juist nieuw leven in wordt geblazen. Toch zijn de wedstrijden vanavond voor de desbetreffende clubs net zoveel van waarde. Het gaat namelijk om overleven en het wel of niet doorgaan in de Eredivisie. Vanavond komen zowel PEC Zwolle, Willem II en Sparta in actie. Er is alles aangelegen om de punten binnen te halen en zo een stapje dichterbij lijfsbehoud te komen. Wij geven je bij alle drie de wedstrijden een mooie wedtip.

PEC Zwolle – FC Utrecht

De eerste wedstrijd die we behandelen is die tussen PEC Zwolle en FC Utrecht. Zwolle staat momenteel op een 16e plek, terwijl ze hetzelfde aantal punten als nummer 17 Sparta en nummer 18 Willem II hebben. Alleen het doelsaldo van de Zwollenaren is ietsje beter. Wat dat betreft is de spanning onderin de afgelopen jaren nooit zo hoog geweest. Wat er ook gebeurd, onder Dick Schreuder heeft Zwolle enorme stappen gezet en hebben ze de weg omhoog in ieder geval gevonden. FC Utrecht daarentegen dobbert lekker door en staan op een voor hun tegenvallende 7e stek. De play-offs zijn binnen en de vraag is of ze nog wat laatste krachten bij elkaar kunnen sprokkelen om Europees voetbal binnen te halen.

Meer dan 2,5 doelpunten

Als we kijken naar de laatste 5 edities van de wedstrijd is er op één potje na elke keer meer dan 3.5 keer gescoord. De reden is onbekend, maar het blijkt dat de wedstrijd tussen deze twee ploegen altijd zorgt voor goals. Gezien de grote Zwolse belangen verwachten wij ook vanavond weer de nodige doelpunten. Voor meer dan 2,5 doelpunten krijg je bij Jack’s een quotering van 1,85.

Willem II – Heracles Almelo

De tweede wedstrijd van de avond gaat tussen het Willem II van Kevin Hofland en het Heracles van de aan het eind van het seizoen vertrekkende Frank Wormuth. Heracles staat momenteel op een 12e plek en heeft nog een kleine kans op de play-offs. De achterstand op nummer 8 FC Groningen bedraagt maar 2 punten. Al moet gezegd worden dat er nog 3 ploegen tussen staan. Misschien ligt het aan ons, maar een laatste plek voor Willem II past de ploeg uit Tilburg totaal niet. Toch is er niets aan gelogen en is de kans nu eenmaal groot dat ze gaan degraderen.

Een overwinning voor Willem II

De druk voor Willem II is enorm en daarom verwachten wij dat ze de wedstrijd vanavond gaan winnen. De laatste 3 thuiswedstrijden tegen Heracles werden respectievelijk met 4-0, 1-0 en 5-0 gewonnen. Wat dat betreft liggen de Almeloërs Willem II goed. Een overwinning van Willem II levert je bij Circus een quotering van 2,27 op.

FC Groningen – Sparta Rotterdam

De laatste wedstrijd die we behandelen is die van FC Groningen en Sparta, de nummer 8 en 17 van de Eredivisie. Waar Groningen nog volop strijd om een plek in de play-offs voor Europees voetbal, zal Sparta er alles aan moeten doen om niet te degraderen. Wat dat betreft staat er voor beide ploegen nog voldoende op het spel. Vorige week behaalde Sparta knap een punt tegen AZ, terwijl Groningen vrij dramatisch verloor van RKC. Dit betekende alweer de 4e nederlaag op rij voor de Noorderlingen. De vraag is natuurlijk wat dit betekent voor de verwachtingen van vanavond.

Beide teams gaan scoren

Wij verwachten dat beide teams vanavond een doelpunt gaan maken. Net als in de vier voorgaande edities. Beide ploegen moeten punten pakken en zullen dus op hun eigen manier de aanval zoeken. Als je inzet op beide teams scoren krijg je bij BetCity.nl een quotering van 1,88.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën