De strijd om Europees voetbal

De strijd om Europees voetbal

01-06-2023

Afgelopen weekend vielen de laatste beslissingen in het reguliere seizoen in de Eredivisie. PSV werd 2e, Ajax eindigde als 3e en de play-off plekken werden verzilverd door FC Twente, Sparta Rotterdam, FC Utrecht en SC Heerenveen. De laatste 4 clubs spelen de komende week nog een aantal wedstrijden met als doel het bereiken van Europees voetbal. Vandaag staan de eerste wedstrijden op het programma. Welke ploeg heeft de langste adem? Wij bereiden je voor op SC Heerenveen - FC Twente en FC Utrecht - Sparta Rotterdam en geven je 2 wedtips per wedstrijd.

SC Heerenveen - FC Twente

De eerste play-off wedstrijd van het seizoen 2022-2023 gaat tussen SC Heerenveen en FC Twente, de nummer 8 en 5 van de Nederlandse voetbalcompetitie. FC Twente kende een fantastisch voetbalseizoen en won afgelopen weekend knap met 3-1 van Ajax. Hiermee zorgde de ploeg ervoor dat er geen enkele thuiswedstrijd verloren ging. SC Heerenveen kende een prima laatste reeks, waardoor er alsnog kans is op voetbal in Europa. Lukt het de Super Friezen een fraai resultaat neer te zetten in het Abe Lenstra Stadion?

Winst FC Twente

Ondanks het feit dat FC Twente vooral goed is in de eigen Grolsch Veste, kunnen we er niet omheen dat de ploeg in bloedvorm is. Zo werden de laatste 4 duels allemaal met ruime cijfers gewonnen en scoorden de Tukkers in de laatste 5 duels maar liefst 18 doelpunten. Om die reden verwachten wij een zege van de ploeg uit Enschede. Dit levert je bij Circus een quotering van 1,97 op. 

Check de actuele Eredivisie odds in onze Oddsvergelijker.

Meer dan 1,5 schoten op doel - Vaclav Cerny

Een van de mannen in vorm bij FC Twente is de Tsjechische buitenspeler Vaclav Cerny. De oud-Ajacied scoorde de afgelopen 2 wedstrijden en lijkt momenteel in bloedvorm te zijn. Wij verwachten vandaag een dominant Twente, waarbij de Tsjech opnieuw veelvuldig aan bod komt. Net als zijn 3 schoten op doel tegen Ajax van afgelopen weekend. Wij gaan voor meer dan 1,5 schoten op doel voor Cerny. Dit levert je bij bet365 een quotering van 3,25 op. 

FC Utrecht - Sparta Rotterdam

De andere wedstrijd in de play-offs om Europees voetbal gaat tussen FC Utrecht en Sparta Rotterdam, de nummer 6 en 5 van de huidige voetbaljaargang. Vooral voor de ploeg uit Rotterdam is dit een ongelooflijke prestatie. Zeker gezien het feit dat de ploeg vorig jaar lange tijd op degraderen stond. Dit seizoen is niets te gek en verbazen de Spangenaren vriend en vijand. FC Utrecht begon het seizoen opnieuw vol goede moed, maar kwam opnieuw niet in de buurt van de topploegen. 

Meer dan 2,5 doelpunten

Ondanks het sterke seizoen van Sparta was FC Utrecht gek genoeg 2 keer veruit de sterkste in de onderlinge ontmoetingen. Het werd 3-1 in Utrecht en 0-3 in Rotterdam. Deze uitslagen laten ook direct zien dat het met het scoren van doelpunten in onderlinge duels wel goed zit. In totaal vielen er in de laatste 5 ontmoetingen namelijk minimaal 3 doelpunten. Deze lijn behaalde Sparta overigens in 5 van de laatste 6 duels. Reden genoeg om vandaag opnieuw in te zetten op meer dan 2,5 doelpunten. Dit levert je bij Circus een quotering van 1,82 op.

Check de actuele Eredivisie odds in onze Oddsvergelijker.

Meer dan 0,5 schoten op doel - Koki Saito

De grote smaakmaker van Sparta in de voorbije weken is de Japanner Koki Saito. Buiten zijn fijne naam scoort de kleine dribbelaar er de laatste tijd op los. Zo was hij in elk van zijn laatste 3 duels trefzeker. Wij vallen vandaag opnieuw voor de aanvallende impulsen van Santo en gaan voor minimaal 1 schot op doel. Meer dan 0,5 schoten op doel van Koki Saito levert je bij bet365 een quotering van 2,25 op. 

logo
Populaire artikelen
logo
Categorie├źn