De World Series of Darts Finals

De World Series of Darts Finals

16-09-2022

Na wekenlang alleen maar over voetbal te hebben getetterd, gaan we ons in deze Preview weer eens richten op Darts. Dit weekend staat namelijk in het teken van de World Series of Darts Finals. Dit toernooi heeft een extra oranje tintje, doordat het evenement in Amsterdam plaatsvindt. Vandaag gaat het toernooi van start, waarna de grote finales op zondag plaats gaan vinden. Uiteraard kijken wij voornamelijk naar de Nederlanders. Hoe gaan zij presteren? Krijgen we te maken met verrassingen? En gaat Michael van Gerwen voor zijn 5e eindoverwinning op dit prestigieuze toernooi? Wij bereiden je voor op het toernooi, vertellen waar je zoal op kunt wedden en geven we je een aantal wedtips. 

Recente geschiedenis van de World Series of Darts Finals

De World Series of Darts Finals wordt alweer voor de derde keer in Nederland gehouden. Eén van de meest in het oog springende wedstrijden die hier ooit heeft plaatsgevonden is de eindstrijd van 2019 tussen Danny Noppert en Mighty Michael van Gerwen. Laatstgenoemde wist de finale uiteindelijk met 12-11 te winnen, waardoor de Brabander maar weer eens een prijs op zijn naam zette. Vorig jaar waren er helaas geen Nederlanders terug te vinden in de finale. De eer van titelhouder gaat dan momenteel ook naar de Welshman Jonny Clayton. Hij was de Belg Dimitri van den Bergh vorig jaar met 11-6 de baas. 

De opzet van het toernooi

Zoals gezegd begint het toernooi vandaag. Tijdens deze openingsdag worden alle eerste ronde wedstrijden gespeeld, waarbij het erom gaat wie als eerste bij de 6 gewonnen legs is. In de Dartswereld spreekt men dan ook wel van best of 11. Alle spelers die winnen komen op zaterdag in actie tijdens de tweede ronde. Dit is overigens ook de ronde waarin de beste 8 spelers van de wereld instromen. Dit is enigszins te vergelijken met het instromen van de grotere Nederlandse voetbalclubs in de strijd om de TOTO KNVB Beker.

Na de tweede ronde op zaterdag staat de zondag volledig in het teken van de finales. Te beginnen met de kwartfinales (best of 19) en tot slot de halve finale en finale, waarin het erom gaat wie als eerste tot 11 gewonnen legs komt. Dan weten we ook direct wie er vandoor gaat met de machtige prijzenpot van €80.000. Een bedrag waar je in ieder geval een leuk setje nieuwe flights van kan kopen. 

De Nederlanders in actie

Michael van Gerwen stroomt pas in tijdens de tweede ronde op zaterdag. Zo kan hij de vrijdag gebruiken om nog even lekker de kroeg in te gaan en zichzelf te bezatten in de bananenbar. Er zijn naast de voormalig nummer 1 van de wereld nog 3 andere Nederlanders die meedoet aan het toernooi. En alledrie komen ze vrijdag al in actie. Dirk van Duijvenbode neemt het op tegen de Nieuw-Zeelander Haupai Puha, terwijl Danny Noppert de zware klus heeft om Simon Whitlock uit te schakelen. Tot slot lootte Vincent van der Voort de Canadees Matt Campbell. Uit de loting blijkt vooral dat Danny Noppert een pittig potje voor de boeg heeft.

Wedden op Dirk van Duijvenbode

Zoals gezegd neemt Aubergenius Dirk van Duijvenbode het in de eerste ronde op tegen de Nieuw-Zeelander Haupai. Hierin is de Nederlander uiteraard de grote favoriet, aangezien Haupai momenteel niet eens een plekje op de Order of Merit heeft. Van Duijvenbode, 13e op deze wereldranglijst lijkt daarom zeer eenvoudig te gaan winnen. Wij verwachten dat hij in zijn eerste ronde partij maximaal 2 legs hoeft weg te geven. Dit leidt automatisch tot een handicap van -3,5 voor Dirk van Duijvenbode. Bij Jack’s levert je dit een quotering van 2,10 op. 

Wedden op Danny Noppert

De wedstrijd van Whitlock tegen Noppert is vanzelfsprekend van een ander kaliber. Ondanks dat Noppert met een 10e plek op de PDC Order of Merit duidelijk hoger staat dan de 27e plek van Whitlock, mogen we de Australiër nooit en te nimmer onderschatten. Toch verwachten wij dat de Fries er met de zege vandoor gaat. Dit levert je bij BetCity een quotering van 1,57 op. 

De kanshebbers voor de titel

Als we de bookies mogen geloven, dan zijn Gerwyn Price en Michael van Gerwen de grote favorieten om dit toernooi te winnen. Eerstgenoemde is momenteel de nummer 1 van de wereld, terwijl van Gerwen het moet doen met een 3e plek. Voor winst van Gerwyn Price ontvang je bij bet365 een quotering van 5,00. De kans is echter net zo groot dat de Nederlander er vandoor gaat met de eindzege. Hij speelt immers toch een thuiswedstrijd. Ook voor van Gerwen ligt de quotering bij bet365 op 5,00. Een andere kanshebber, Peter Wright, deed vorige week goede zaken door de German Darts Open te winnen. Dit betekent dat hij met een goed gevoel naar Amsterdam afreist. Voor winst van de Schot ontvang je odds van 7,50.

SuperOdds tijdens het gehele toernooi

Maak ook dit toernooi gebruik van de SuperOdds bij Circus, een promotie waar menig liefhebber van wedden zijn of haar vingers bij zal aflikken. Indien jij nog geen account hebt bij Jack’s, dan zou ik hier toch nog maar eens over nadenken. Zodra je dit aanmaakt, krijg jij onder andere de kans een quotering van 50,00 te krijgen voor algehele winst van Michael van Gerwen. Deze zelfde quotering ontvang je bij winst van Dirk van Duijvenbode of Haupai en winst van Vincent van der Voort op Matt Campbell. Dit lijken op het eerste oog toch echt zekerheidses. Registreer je via deze link en laat deze kans niet schieten. Grote kans dat jij met wel heel samengeknepen billen voor de tv gaat zitten. 

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën