Degradatiekraker in de Eredivisie

Degradatiekraker in de Eredivisie

08-09-2022

De Europese week met wisselende resultaten voor de Nederlandse ploegen zit erop, waardoor we snel weer doorgaan met het voetbal uit de vaderlandse competities. Vandaag staat er 1 wedstrijd in de Eredivisie op het programma, terwijl er in de Keuken Kampioen Divisie maar liefst 10 potjes worden gespeeld. Dit geeft ons natuurlijk voldoende aanleiding eens flink voor te beschouwen en op jacht te gaan naar de gouden tips. Vandaag gaan we het hebben over FC Volendam - Go Ahead Eagles, PEC Zwolle - Willem II en FC Eindhoven - MVV Maastricht. 

FC Volendam - Go Ahead Eagles

We beginnen deze Preview uiteraard met de wedstrijd op het hoogste niveau van Nederland. Al zal iedereen het erover eens zijn dat deze wedstrijd net zo goed in de Keuken Kampioen Divisie had kunnen worden gespeeld. We spreken eigenlijk nu al van een heuse degradatiekraker. Het gaat namelijk tussen de nummer 16 en 17 van de Eredivisie. FC Volendam heeft in de eerste 5 wedstrijden van het seizoen nog 4 keurige puntjes gehaald. Go Ahead Eagles daarentegen staat nog op de schaamgelijke nul punten. Dit betekent dat alle 5 de wedstrijden zijn verloren. Een dramatische start dus voor de ploeg van trainer René Hake. Kan hij het tij nog keren?

Minder dan 2,5 doelpunten

Go Ahead wist dit seizoen nog geen doelpunt te maken op vreemde bodem. FC Volendam wist daarentegen in de 2 thuiswedstrijden 2 keer te scoren. Tot nu toe laat dit zien dat er weinig gescoord wordt door beide ploegen. Daarbij zal Go Ahead vanavond absoluut niet willen verliezen, waardoor enige zekerheid achterin ongetwijfeld zal worden ingebouwd. Zeker na de gemakkelijk weggegeven tegendoelpunten tegen Feyenoord. Wij verwachten daarom dat er vanavond minder dan 2,5 doelpunten gaan vallen. De quotering hiervoor ligt bij Jack's op 2,43.

PEC Zwolle - Willem II

Momenteel is er een ploeg ongenaakbaar in de Keuken Kampioen Divisie. Natuurlijk hebben we het over koploper PEC Zwolle. De ploeg van trainer Dick Schreuder heeft nog geen puntje verloren en gaat daardoor aan kop in de eerste periode en de reguliere competitie. Tegenstander Willem II is het seizoen wat minder goed gestart en kan absoluut nog niet voldoen aan de hooggespannen verwachtingen. Momenteel bevinden de Tilburgers zich op een teleurstellende 9e plek. Er zit voor hen gelukkig wel een stijgende lijn in het spel, aangezien ze inmiddels drie potjes ongeslagen zijn. Kunnen zij de eerste puntjes afsnoepen van koploper PEC?

Winst PEC Zwolle

Willem II wist tot nu toe 1 punt te behalen in de twee gespeelde uitwedstrijden. Hierin was vooral het 0-0 gelijkspel op bezoek bij Jong FC Utrecht toch een fikse tegenvaller. Een ploeg van het statuur Willem II moet zo’n potje natuurlijk gewoon winnen. PEC Zwolle wist beide thuiswedstrijden dit seizoen logischerwijs te winnen. Dit lijkt toch behoorlijk in het voordeel te spreken van de Zwollenaren. En hier gaan wij vrolijk in mee. Winst voor PEC Zwolle levert je bij TOTO een quotering van 1,91 op.

FC Eindhoven - MVV Maastricht

Tot slot richten we ons op twee ploegen die het seizoen uiterst goed zijn gestart, namelijk FC Eindhoven en MVV Maastricht. Beide ploegen behoren absoluut niet tot de titelkandidaten, maar met name eerstgenoemde doet het tot nu toe meer dan prima. Na 4 overwinningen op rij werd afgelopen week voor de eerste keer puntverlies geleden door met 1-1 gelijk te spelen op bezoek bij NAC Breda. Absoluut geen schande wat ons betreft. MVV is dit seizoen vooral in eigen huis beresterk en wist helaas voor hen in uitwedstrijden nog maar weinig te bereiken. Toch werd er knap met 2-2 gelijkgespeeld op bezoek bij degradant Heracles Almelo. Kan FC Eindhoven in het spoor van koploper PEC Zwolle blijven?

Minder dan 2,5 doelpunten

FC Eindhoven is een bijzonder zuinige ploeg. Zo werd er in de laatste 3 wedstrijden 2 keer met 1-0 gewonnen, met hierna uiteraard het 1-1 gelijkspel tegen NAC Breda. Dit betekent dat het achterin meer dan prima staat. Mede hierdoor verwachten wij dat Eindhoven ook vanavond zeer weinig gaat toelaten. Dit leidt bij ons tot een weddenschap voor minder dan 2,5 doelpunten. Dit levert je bij Holland Casino een quotering van 2,65 op. 

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën