Dendert NAC richting de Eredivisie?

Dendert NAC richting de Eredivisie?

28-05-2024

Het voetbalseizoen 2023-2024 is zowel in Nederland als in het buitenland nagenoeg beslist, waardoor de focus vooral op het aankomende EK voetbal ligt. Toch staat er vandaag in het Rotterdamse Kralingen nog meer dan genoeg op het spel. Zo wordt er vanavond en aanstaande zondag gespeeld om een plek in de Eredivisie 2024-2025. We beginnen vandaag in Breda, waar NAC Breda als thuisploeg fungeert in de wedstrijd tegen Excelsior. Beide ploegen kenden geen moeite in de halve finale. Wie zet vandaag alvast een grote stap richting een nieuw seizoen op het hoogste niveau van Nederland?

NAC Breda als nummer 8 naar de Eredivisie?

Het blijft een vreemde gewaarwording dat de nummer 8 van de reguliere competitie in de Keuken Kampioen Divisie nog altijd kans maakt op promotie. Toch heeft NAC Breda het voor elkaar gekregen. Opvallend genoeg was het behalen van de finale zelfs een eitje voor de Brabanders. Over twee wedstrijden won de ploeg van Jean-Paul van Gastel met 8-1 van Roda JC Kerkrade en met 4-1 van FC Emmen. Spelen de grote ploegen van Nederland volgend jaar weer in het Rat Verlegh Stadion?

Blijft Excelsior aanwezig in de Eredivisie?

Excelsior Rotterdam lijkt de grote favoriet van vandaag. De ploeg won een zeer rommelig duel met 7-1 van ADO Den Haag en lijkt hiermee de juiste vorm op tijd te hebben gevonden. Toch blijft de ploeg van Marinus Dijkhuizen een bijzondere. Geweldige wedstrijden worden namelijk afgewisseld met negatieve resultaten die niemand voor mogelijk hield. Zetten de Rotterdammers vandaag de eerste stap richting lijfsbehoud?

Doelpunt Sigurd Haugen

NAC Breda heeft meerdere spelers in de gelederen die een bijzonder goede vorm kennen op het juiste moment in het seizoen. Zo ook de Noor Sigurd Haugen. Hij maakte dit seizoen niet eens heel veel treffers, maar scoorde in de laatste 4 duels. Dit betekent dat hij in elke wedstrijd in de nacompetitie doeltreffend was. Wij denken dat hij vandaag opnieuw het net gaat vinden. Een treffer van Sigurd Haugen levert je bij ZEbet een quotering van 2,95 op. 

Draw no bet - NAC Breda

Natuurlijk is Excelsior vandaag de grote favoriet. Toch valt het op dat NAC Breda in zo’n bloedvorm verkeert, dat het zowat lijkt alsof ze niet te stoppen zijn. Daarnaast heeft Excelsior de grootste moeite met het winnen van duels als men naar Breda afreist. Sterker nog, 3 van de laatste 4 ontmoetingen in Brabant eindigden in een zege voor NAC Breda. Wij denken daarom dat Excelsior ook vandaag niet wint. Een Draw no Bet voor NAC Breda levert je bij BetMGM een quotering van 1,84 op. 

Doelpunt Chouhaib Driouech

Misschien wel de allerbeste speler van Excelsior is Chouhaib Driouech. De aanvaller die nog steeds in de belangstelling van PSV en Feyenoord staat scoorde namelijk in zowel de thuis- als uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Wij denken dat we een enerverende wedstrijd krijgen, waarin we minimaal 3 of 4 doelpunten gaan zien. Hier moet dan toch wel een treffer van Driouech tussen zitten? Een doelpunt van de aanvaller levert je bij Circus een quotering van 3,70 op. 

 Check de actuele Eredivisie Play-offs odds in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën