Doet van Hooijdonk het opnieuw?

Doet van Hooijdonk het opnieuw?

03-09-2022

Naast het geweld in Zandvoort wordt er vandaag uiteraard weer genoeg gevoetbald. De meeste grote ploegen zijn gisteren aan zet geweest in verband met de aankomende Europese week met de start van de Champions League op dinsdag en woensdag. Gelukkig blijven er nog meer dan genoeg interessante potjes over. Zo gaat AZ Alkmaar op bezoek bij FC Emmen, ontvangt het sterk presterende SC Heerenveen NEC Nijmegen in eigen huis en gaat koploper Arsenal op bezoek bij het in vorm zijnde Manchester United. Wij vertellen je meer over deze wedstrijden en helpen jou met het vullen van jouw wedstrookje(s).

AZ - FC Emmen

We beginnen deze Zondag Preview met het tot nu toe ongeslagen AZ Alkmaar. De ploeg van Pascal Jansen verloor afgelopen donderdag voor de eerste keer punten, aangezien er met 1-1 werd gelijkgespeeld in eigen huis tegen NEC Nijmegen. Het is aan de bijzonder veel gemiste kansen te danken dat AZ niet samen met PSV en Ajax aan kop gaat. Al met al staat AZ er goed voor en is het zaak vooral aansluiting te blijven behouden bij de topclubs. Emmen is het seizoen redelijk gestart en staat momenteel op een 13e plek. Ondanks de 4-0 nederlaag van vorige week in De Kuip, speelde de ploeg van Dick Lukkien absoluut niet slecht. We zijn benieuwd waartoe de Drentenaren in staat zijn.

Winst AZ

Als we kijken naar de afgelopen edities tussen AZ en Emmen, dan valt op dat AZ de laatste zes wedstrijden allemaal wist te winnen. Ondanks dat het af en toe met moeite gaan, vorig jaar won AZ twee keer met 1-0, verwachten wij ook nu weer dat AZ er met de overwinning vandoor gaat. Bij Holland Casino ontvang je hier een quotering van 1,95 voor.

SC Heerenveen - NEC Nijmegen

Kees van Wonderen, trainer van SC Heerenveen, is bijzonder goed begonnen aan het huidige voetbalseizoen. Met acht punten uit vier wedstrijden draait de ploeg fantastisch mee, waardoor de Super Friezen eindelijk weer eens langzaam mogen dromen over Europees voetbal. Tegenstander NEC Nijmegen pakte afgelopen donderdag knap een punt op bezoek bij AZ. Mede door een aantal knappe reddingen van Jasper Cillessen nam de ploeg van Rogier Meijer toch maar even een puntje mee. Dit leidt tot nu toe tot een verdienstelijke achtste plek. Kunnen de Nijmegenaren aanhaken bij de top?

Doelpunt Sydney van Hooijdonk

De speler in vorm bij SC Heerenveen is op dit moment Sydney van Hooijdonk. Ze zoon van good-old Pierre wist er de laatste twee duels maar liefst vier te maken en lijkt eindelijk in de juiste voor te zijn beland om een club te dragen. Aangezien NEC tot nu toe elke wedstrijd een tegendoelpunt om de oren kreeg, verwachten wij dat ook SC Heerenveen gaat scoren. En de kans is daarbij groot dat dit gebeurt aan de hand van de topschutter. De quotering voor een doelpunt van Sydney van Hooijdonk ligt bij TOTO op 2,35.

Manchester United - Arsenal

Vanmiddag staat er opnieuw een zeer boeiende pot op het programma in de Engelse Premier League. Het Manchester United van kersverse aankoop Antony ontvangt namelijk koploper Arsenal op Old Trafford. Voor de thuisploeg is dit de kans echt aan te haken bij de top, aangezien Arsenal momenteel nog zonder puntverlies aan kop gaat. The Gunners mogen hun wedstrijden dan met enige moeite winnen, de punten gaan tot nu toe elke keer weer netjes in de tas. 

Meer dan 0,5 schoten op doel Christian Eriksen

Eén van de spelers die tot nu toe alle wedstrijden speelde onder Erik ten Hag is de Deen Christian Eriksen. Daarbij is de spelverdeler als vanouds met enige regelmaat betrokken bij aanvallen en doelpogingen. Ook afgelopen week tegen Leicester City was de voormalig Ajacied weer dichtbij een doelpunt. Echter lag opnieuw de keeper in de weg. Dit betekent dat hij tot nu toe in vier van de vijf wedstrijden dit seizoen een schot op doel loste. Dit is toch een slordige 80% van de wedstrijden. Wij verwachten dat hij ook vandaag weer minimaal een schot op doel gaat lossen. Bij bet365 levert je dit een quotering van 1,72 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën