Doordeweeks bekervoetbal

Doordeweeks bekervoetbal

21-12-2022

Het WK zit erop, waarbij we hebben genoten van een groot aantal voetbalwedstrijden. Sommige sterren, zoals Lionel Messi en Kylian Mbappe, hebben zich absoluut laten gelden, terwijl er ook een aantal grootheden enigszins tegenvielen. Hierbij kun je denken aan spelers als Cristiano Ronaldo, Memphis Depay of bijvoorbeeld Sergio Busquets. We laten het WK voor wat het is en gaan vrolijk door met het reguliere voetbalseizoen.

Het klinkt wellicht vreemd, maar vanavond staan er alweer bekerwedstrijden in Engeland en Spanje op het programma. In de League Cup ontvangt het Manchester United van trainer Erik ten Hag Burnley, terwijl Sevilla op bezoek gaat bij laagvlieger Torremolinos. Wij bereiden je voor op drie wedstrijden van vandaag en geven je als vanouds drie wedtips.

Manchester United - Burnley

We beginnen deze woensdag preview uiteraard met het treffen tussen Manchester United en Burnley. The Mancunians staan momenteel op een redelijke 5e plaats in de Premier League, terwijl het vorig jaar gedegradeerde Burnley het momenteel met een eerste plaats in de Championship doet. Een knappe prestatie van Burnley, aangezien het vaak lastig blijkt te zijn om na een degradatie meteen weer bovenin mee te doen. Dit betekent ook dat Manchester United absoluut geen makkie gaat krijgen. Zeker niet in een wedstrijd, waarin eigenlijk maar 1 ploeg zou mogen winnen. Manchester United dus.

Beide teams scoren - JA

Op voorhand weet iedereen dat Manchester United een betere selectie heeft. Het is echter redelijk lastig in te schatten hoe de ploeg van Erik ten Hag ervoor staat, aangezien een speler als Lisandro Martinez ongetwijfeld nog dronken in Buenos Aires staat te dansen. Daarbij wordt een WK vaak als pittig ervaren, waardoor het de vraag is hoe zij hieruit komen. Om die reden, plus het feit dat Burnley dit seizoen in aanvallend opzicht bijzonder sterk is, verwachten wij dat beide teams vanavond gaan scoren. Dit levert je bij bet365 een quotering van 1,80 op.

Charlton Athletic - Brighton & Hove Albion

De tweede wedstrijd van vandaag is er eentje tussen Premier League sensatie Brighton & Hove Albion en Charlton Athletic. Laatstgenoemde speelt vanavond een thuiswedstrijd en speelt in de League One, het 3e niveau van Engeland. Hierin staan ze momenteel op een enigszins teleurstellende 18e plaats. Wij denken bij het woord Charlton Athletic nog altijd aan die waanzinnige volley van Robin van Persie namens Arsenal. Dit was echter in de tijd dat Charlton nog vrolijk meedeed op het hoogste niveau. Dit is iets dat Brighton inmiddels alweer een tijdje doet. Met verve, gezien hun huidige 7e positie.

Beide teams scoren - JA

Ook tijdens deze League Cup wedstrijd verwachten wij dat allebei de ploegen op het scorebord gaan verschijnen. Ondanks dat Brighton de grote favoriet is, valt op dat zij al 7 wedstrijden op rij telkens minimaal 1 tegendoelpunt tegen krijgen. Charlton pikt de doelpunten in eigen huis met regelmaat mee, waarbij we graag willen toevoegen dat het spelen van wedstrijden tegen ploegen van een lager niveau in Engeland altijd de nodige verrassingen met zich meebrengt. Om die reden verwachten wij dat beide teams scoren een juiste voorspelling gaat zijn. Dit levert je bij bet365 een quotering van 1,95 op. Speel jij hem met ons mee?​

Juventud Torremolinos CF - Sevilla

De laatste wedstrijd die we vandaag voorbereiden is die tussen Juventud Torremolinos CF en Sevilla. Bij de naam van de thuisploeg denk je ongetwijfeld aan een paar zongebruinde, bejaarde hangtieten op het strand, terwijl manlief op de dinsdagmiddag met een ijskoud pintje op het terras zit. Toch wordt er in Torremolinos ook voetbal gespeeld. De thuisploeg speelt haar wedstrijden in de Segunda División RFEF, ofwel het 4e niveau van Spanje. Hierin staan zij op een 16e plek, een plek die momenteel zorgt voor degradatie. Kunnen zij verrassen tegen het tot nu toe mager presterende Sevilla? De Andalusiërs staan namelijk ook op een degradatieplaats in La Liga.

Sevilla wint zonder tegendoelpunt

Wij verwachten dat Sevilla deze wedstrijd enigszins eenvoudig gaat winnen. De sfeer zit er ongetwijfeld weer wat beter in na de 7-0 overwinning op FC Volendam. De ploeg uit Zuid-Spanje speelde de afgelopen weken 4 oefenwedstrijden, waarin het driemaal de ‘0’ wist te houden. Wij verwachten dat ze dit ook tegen een laagvlieger als Juventud Torremolinos CF gaan doen. Sevilla dat wint zonder tegendoelpunt levert je bij Jack's een quotering van 1,89 op.

Het WK Darts

Waarschijnlijk heb je het wel meegekregen, maar sinds afgelopen weekend is het WK Darts in volle gang. Gisteren won Raymond van Barneveld zijn 2e ronde wedstrijd en vanavond is het de beurt aan Michael van Gerwen. Ook het WK Darts kun je gewoon bij OddsBeater vergelijken. 

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën