Een avondje door Europa

Een avondje door Europa

10-10-2022

Het weekend zit er weer op! Arsenal liet zien dat het echt in vorm is, in de Eredivisie werden geen fouten gemaakt door de topteams en Barcelona en Real kwamen enigszins met de schrik vrij. Voordat morgen het Europese voetbal weer van start gaat, staan er vanavond echter ook nog drie potjes op het programma. Net als vorige week maandag zijn dit niet de meest interessante, al willen we je toch maar al te graag helpen met het vullen van jouw betslip. Daarbij staan wij altijd voor jou klaar als het gaat om de laatste bonussen bij bookmakers. Ben jij klaar voor weer een nieuwe week vol topvoetbal?

Nottingham Forest - Aston Villa

We beginnen deze preview met een potje uit de Premier League. Hier gaat het Aston Villa van Steven Gerrard op bezoek bij promovendus Nottingham Forest. Bij laatstgenoemde club rommelt het enigszins, aangezien er veel werd gesproken over het ontslag van trainer Steve Cooper. Uiteindelijk gebeurde echter het omgekeerde. De trainer verlengde namelijk zijn contract en dat is iets waar veel ploegen een voorbeeld aan mogen nemen. Het is natuurlijk helemaal niet gek als je als nieuweling in de Premier League een beetje matig presteert na een ongekend knappe promotie. Wel is het zaak dat Nottingham eindelijk weer eens punten gaat pakken. We kunnen wel stellen dat hier tegen Aston Villa absoluut kansen voor zijn.

Forest verliest niet

Aston Villa presteert enigszins wisselvallig tot nu toe, iets dat heeft geleid tot een ietwat teleurstellende 16e plaats. Wel zijn The Villans laatste 3 wedstrijden ongeslagen en kregen zij in de laatste 5 duels maar 4 tegendoelpunten te verwerken. Dit kunnen we van Nottingham Forest niet zeggen. Zij kregen er in de laatste 5 maar liefst 18 tegen. Toch zien we dat Aston Villa voornamelijk in uitwedstrijden erg matig presteert. In dit seizoen werd alleen op bezoek bij Leeds United een puntje gepakt. Daarnaast denken wij dat de contractverlenging van coach Cooper voor een boost kan zorgen, waardoor Nottingham Forest minimaal gelijk speelt. Hierdoor zien wij het meeste heil in een dubbele kans 1X voor The Tricky Trees. Dit levert je bij Jack’s een quotering van 1,81 op.

Fiorentina - Lazio Roma

We gaan snel door naar de Serie A, waar een op het oog aantrekkelijk pot op het programma staat. Kan je de tijd nog herinneren dat Gabriel Batistuta voor Fiorentina speelde en dat Hernan Jorge Crespo menig Italiaans hart veroverde in het shirt van Lazio? Het is een eeuwigheid geleden, maar het zijn toch dingen we nooit gaat vergeten. Dit seizoen presteert Lazio redelijk en staat het met een wedstrijd minder gespeeld op een 6e plaats. La Viola doet het echter een stuk minder met een 13e plek als gevolg. Wel wisten ze afgelopen week eenvoudig met 3-0 te winnen op bezoek bij Hearts in de Conference League, terwijl Lazio niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel op bezoek bij Sturm Graz. Kan Lazio aanhaken bij de top en moet Fiorentina echt naar beneden gaan kijken?

Schot op doel voor Milinkovic-Savic

Lazio doet het de laatste weken uitstekend en wist de laatste 3 Serie A wedstrijden te winnen. Dit heeft de ploeg onder andere te danken aan de sterk spelende Sergej Milinkovic-Savic. De Serviër was de afgelopen 2 wedstrijden 3 keer trefzeker en draagt op zijn manier goed bij aan de opmars van de Romeinen. Daarbij schoot hij in zijn laatste 3 wedstrijden minimaal 1x op goal. Dit is een lijn die wij vanavond ook verwachten. Meer dan 0,5 schoten op doel van Sergej Milinkovic-Savic levert je bij bet365 een quotering van 1,83 op. Opvallend detail is dat de middenvelder ook vorig jaar wist te scoren in Florence.

Elche - Real Mallorca

Tot slot brengen we nog een bliksembezoek aan La Liga. Hier gaat Real Mallorca op bezoek bij Elche. Toegegeven, absoluut geen wedstrijd waar je jouw maandagavond voor vrij gaat houden. Dan kan je jezelf nog beter vermaken met een stuk of 4 afleveringen van Love Island UK. Toch zien wij ook weer mogelijkheden met deze wedstrijd tussen de nummer 20 en 12 van de Spaanse competitie. Vooral de thuisploeg presteert tot nu toe ronduit dramatisch en staan na 7 wedstrijden op 1 punt. De laatste 5 wedstrijden werden verloren. Real Mallorca presteert wisselvallig en wisselt overwinningen, gelijke spelen en nederlagen met elkaar af. Eigenlijk precies iets wat je een ploeg van dit niveau mag verwachten.

Beide Teams Scoren - Ja

Er moet toch iets gebeuren bij de thuisploeg. Dit is wat ons betreft ook zeker mogelijk, aangezien zij vorig jaar in eigen huis met 3-0 te sterk waren voor Real Mallorca. Daarnaast is het voor de eilandbewoners van Mallorca al 5 jaar geleden dat er voor het laatst punten werden gepakt tegen Elche. Deze wedstrijd werd op dat moment overigens gespeeld op het derde niveau van Spanje. Wij zien Elche vanavond dus sowieso een goaltje maken. Echter wisten ze dit seizoen geen enkele keer de 0 te houden, waardoor we al snel uitkomen op de weddenschap dat beide teams gaan scoren. Dit levert je bij Circus een quotering van 2,15 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën