Een avondje KKD

Een avondje KKD

28-10-2022

De vijfde speelronde van het Europese voetbal van deze week zit er weer op. Dat betekent dat de nodige beslissingen zijn gevallen en veel clubs al een beeld hebben wat hen na het WK 2022 in Qatar te wachten staat. Voor het zover is, gaan we rustig aan door met het voorbeschouwen en uitdelen van wedtips tijdens deze Vrijdag Preview. Net als wel vaker staat de vrijdag in het teken van de Keuken Kampioen Divisie en een klein aantal potjes in de grotere competities van Europa. Vandaag focussen wij ons volledig op de Keuken Kampioen Divisie. We behandelen hierin de wedstrijden tussen Almere City en Heracles Almelo, PEC Zwolle en MVV Maastricht en tenslotte die tussen FC Eindhoven en Jong PSV. Uiteraard voorzien we elke wedstrijd van een wedtip.

Almere City - Heracles Almelo

Na een uitermate dramatische start van de competitie heeft Almere City de draad enigszins opgepakt. Wel werd er in de laatste twee wedstrijden maar 1 punt gepakt. Heracles Almelo herpakte zich vorige week goed door in eigen huis met 3-0 te winnen van naaste concurrent FC Eindhoven. Dit was hard nodig, omdat zij de week hiervoor met 3-2 van PEC Zwolle verloren. Een knappe prestatie, waaruit blijkt dat Heracles hoe dan ook de beste selectie van de competitie heeft. De koppositie kwam dan wel even op de tocht te staan, de rug is in ieder geval snel gerecht.

Winst Heracles Almelo

Als we alleen al naar de quoteringen van beide ploegen kijken, dan zien we dat dit wel eens een zeer gelijk opgaande wedstrijd kan gaan worden. Wij hebben echter bijzonder veel vertrouwen in de ploeg van trainer John Lammers. Hierdoor gaan wij voor een overwinning voor Heracles Almelo, waarbij de ervaring uiteindelijk de doorslag gaat geven. Winst voor Heracles levert je bij Unibet een quotering van 2,30 op.

PEC Zwolle - MVV Maastricht

De topper van deze speelronde is die tussen PEC Zwolle en MVV Maastricht, een wedstrijd waarbij de nummer 2 op bezoek bij de nummer 3 gaat. PEC Zwolle kende een matige periode waarin punten werden verloren tegen Jong Ajax en FC Dordrecht, waarna de ploeg zich sterk herpakte met 2 overwinningen op rij. MVV doet het ook geweldig en won maar liefst 5 van de laatste 6 wedstrijden. Een zeer knappe prestatie van de ploeg van Maurice Verberne. Daar kunnen we aan toevoegen dat ook de laatste twee uitwedstrijden keurig werden omgezet in 6 punten. Wat dat betreft kunnen de Zwollenaren hun borst natmaken.

Dubbele kans voor MVV Maastricht - X2

Wij hebben veel vertrouwen in MVV Maastricht. Zij pakten 16 punten uit de laatste 6 wedstrijden, terwijl PEC Zwolle eigenlijk maar 2 van de laatste 5 thuiswedstrijden in de competitie wist te winnen. Hierdoor trekken wij de stoute schoenen aan en gaan we voor een dubbele kans voor MVV Maastricht. Zo is een gelijkspel of overwinning voor de Limburgers bij Jack's voldoende voor een quotering van maar liefst 3,60. Vrij hoog toch?!​

FC Eindhoven - Jong PSV

Tot slot kijken we naar de derby van de Lichtstad. Hierin gaat Jong PSV op bezoek bij nummer vier FC Eindhoven. De thuisploeg begon het seizoen geweldig. Echter werd er maar 1 van de laatste 6 wedstrijden omgezet in winst. Absoluut geen schande, maar het zorgt er wel voor dat de ploeg van trainer Rob Penders weer met beide voetjes op de grond staat. Gelukkig voor hen hebben zij vanavond alweer een herkansing om zich in de bovenste regionen te handhaven. Zij nemen het op tegen stadsgenoot Jong PSV, dat momenteel 12e staat. Een prima prestatie voor de jonge talenten, aangezien er van de laatste 7 wedstrijden maar 1 verloren ging.

Dubbele kans voor Jong PSV - X2

Opvallend aan de 6 gespeelde uitwedstrijden van Jong PSV dit seizoen, is dat ze er pas eentje verloren. Dit was tegen PEC Zwolle. Dit betekent dat ze op bezoek bij Roda JC, ADO Den Haag, MVV Maastricht, Willem II en VVV-Venlo steeds minimaal een puntje uit het vuur wisten te slepen. En laten we eerlijk zijn, dit zijn absoluut niet de minste ploegen. Wij verwachten om die reden dat Jong PSV ook vanavond niet gaat verliezen. Hier ligt ook de mindere vorm van de thuisploeg aan ten grondslag. Daarbij verloor Jong PSV maar 1 van de laatste 3 bezoekjes aan het Jan Louwers stadion. Een dubbele kans voor Jong PSV levert je bij Holland Casino een quotering van 1,91 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën