Een degradatiekraker in de Eredivisie

Een degradatiekraker in de Eredivisie

14-10-2022

Het Europese voetbal van deze week zit er weer op en we kunnen terugkijken op wisselende resultaten van de Nederlandse ploegen. De internationale wedstrijden worden over twee weken weer hervat, waardoor de blikken voor nu weer even op de nationale competities staan. Hierin gaan we ons op deze vrijdagavond uiteraard weer opmaken voor het nodige voetbal op de Nederlandse velden. In de Eredivisie nemen degradatiekandidaten FC Emmen en FC Volendam het tegen elkaar op, terwijl er in de Keuken Kampioen Divisie een volledige speelronde wordt afgewerkt. Wij bereiden je in dit artikel voor op een drietal Nederlandse wedstrijden en geven we je wedstrijd een wedtip.

FC Emmen - FC Volendam

Zoals wel vaker is de vrijdagavond wedstrijd in de Eredivisie er ook vandaag eentje waarbij je niet direct begint te watertanden. Vanavond staat namelijk het treffen tussen de nummer 17 en 18 op het programma, FC Emmen en FC Volendam. Beide ploegen hebben 5 punten gehaald uit de eerste 9 wedstrijden en staan eigenlijk op de plek die je vooraf enigszins kon invullen. Toch hadden veel mensen waarschijnlijk net iets meer verwacht van de Drentenaren van Dick Lukkien. Zij hebben al 6 wedstrijden op rij niet meer gewonnen. Ditzelfde kunnen we zeggen van het FC Volendam van trainer Wim Jonk. Voor beide ploegen zijn deze wedstrijden zo belangrijk, dat ze eigenlijk moeten worden gewonnen. Is dit het geval? Of krijgen we een bloedeloos gelijkspel tijdens deze degradatiekraker?

Trouwens, let vanavond even op de LED-boarding als je FC Emmen zit te kijken. Het prachtige OddsBeater logo komt dan langs op je beeldscherm!

FC Emmen is de favoriet

Wij zien FC Emmen in deze wedstrijd als de grote favoriet. Ondanks het feit dat het niet bepaald loopt, kan de thuisploeg vaak net wat meer op de Meerdijk. Er werd dit seizoen dan ook pas eenmaal verloren in eigen huis. Vorig jaar liet FC Emmen al zien een klasse beter te zijn dat het ‘andere oranje’, waardoor wij de thuisploeg als favoriet voor de winst zien. De quotering voor winst van FC Emmen ligt bij Holland Casino op 2,00. Een leuke verdubbelaar, toch?!

PEC Zwolle - Heracles Almelo

Vanavond staat er een absolute kraker op het programma in de Keuken Kampioen Divisie. Periodekampioen Heracles Almelo gaat hierin op bezoek bij het PEC Zwolle van good old Bram van Polen. Door de winst van Heracles en het verlies van PEC Zwolle van vorige wist wisten de Almeloërs vorige week de periodetitel binnen te halen, waarbij ze nu ook nog eens aan kop gaan met 5 punten voorsprong op de nummer 2. Voor de Zwollenaren was de 3-0 nederlaag tegen FC Dordrecht alweer de derde wedstrijd zonder winst, waardoor het alle hens aan dek is voor de ploeg die maar al te graag wil promoveren. Heracles gaat als de brandweer en wist de laatste 5 wedstrijden in winst om te zetten. Kunnen zij PEC Zwolle na vanavond helemaal op afstand zetten?

Heracles verliest niet

Als we de bookmakers mogen geloven, dan is PEC Zwolle de favoriet. En dat vinden wij opvallend gezien de huidige vorm van beide ploegen. Zeker door de dramatische nederlaag in Dordrecht. Wij zien in dat het een lastige pot wordt voor Heracles, maar verliezen zien we ze niet doen. Daarbij levert een draw no bet voor Heracles Almelo je een leuke quotering op. Wint Heracles dan ontvang je bij bet365 een quotering van 2,25. Wordt het toch een gelijkspel? Dan krijg je jouw inzet terug.

MVV Maastricht - Jong PSV

De laatste wedstrijd die we behandelen gaat tussen nummer 3 MVV Maastricht en Jong PSV. De Limburgers presteren dit seizoen naar behoren en wisten de laatste 4 wedstrijden in winst om te zetten. Met name de thuiszeges op Jong Ajax en Willem II waren hierin overtuigend en laten inzien dat MVV zomaar een outsider is voor de play-offs. Bij een ploeg als Jong PSV is het altijd afvragen welke spelers er precies beschikbaar zijn. Dit zorgt voor wisselvalligheid, iets wat ook terug te zien is in de uitslagen. Hierdoor staan de Eindhovenaren op een 12e plek, waarbij vorige week in eigen huis een kansloze nederlaag tegen Telstar werd geleden.

MVV sterk in eigen huis

MVV wist dit seizoen 4 van de 5 thuiswedstrijden te winnen. Alleen het treffen met Roda JC eindigde in een gelijkspel. Hierdoor kunnen we dus wel stellen dat de ploeg uit Maastricht zeer sterk presteert in eigen huis. Wij verwachten dan ook een zege van de ploeg van Maurice Verberne. Hierin is net als bij de bovenstaande wedstrijd wat ons betreft een draw no bet de meest veilige keus. Wij zien ze hoe dan ook niet verliezen van Jong PSV, waardoor je bij een gelijkspel je inzet terug krijgt. Indien ze winnen, dan ontvang je voor een draw no bet voor MVV Maastricht bij Unibet een quotering van 1,98.​

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën