Een drietal Eredivisie wedstrijden

Een drietal Eredivisie wedstrijden

30-04-2022

Na een typische Nederlandse voetbalavondje, trekken we hem vanavond gewoon weer door. Zo staan er vanavond een drietal Eredivisie wedstrijden op het programma die wij allemaal gaan behandelen. Koploper Ajax moet afrekenen met PEC Zwolle, Twente speelt de streekderby op bezoek bij Heracles en AZ gaat op bezoek bij hekkensluiter Sparta. Bij elke wedstrijd staat er meer dan genoeg op het spel, waardoor het een boeiende avond belooft te worden. Hieronder volgen onze verwachtingen in de hoop dat jij er wat leuks mee kunt verdienen.

Ajax – PEC Zwolle

Uiteraard beginnen met we met de koploper van de Eredivisie. Ajax is bezig aan een ietwat bijzondere reeks. Ze spelen dramatisch en halen gemiddeld in 2022 toch meer punten dan voor de jaarwisseling. Ajacieden kennende is dit natuurlijk niet voldoende. Er wordt sprankelend voetbal geëist met duidelijke, ruime overwinningen als gevolg. Toch lijkt het erop dat de supporters maar wat opgelucht zijn als de titel eventueel behaald wordt. PEC daarentegen doet het de laatste weken bijzonder goed en heeft overduidelijk de stijgende lijn ingezet. Na een kansloze positie in de winterstop staan ze momenteel op plek 16. Een plek die zal zorgen voor de altijd spannende en gekke play-offs. Maar wat kan de ploeg van Dick Schreuder vanavond uitrichten?

Wederom een schot op doel van Gravenberch

Ondanks dat Ajax de grote favoriet is, zal PEC ongetwijfeld kansen krijgen. Er is echter een man bij Ajax die de laatste weken steevast het doel weet te vinden. Ongeacht of de bal er nu ingaat of niet. Ryan Gravenberch heeft blijkbaar een knop omgezet en doet steeds vaker een poging tot scoren. De bookies zijn hier nog niet helemaal scherp op, aangezien de quotering voor meer dan 0,5 schoten op doel van Gravenberch nog steeds uitermate aantrekkelijk is. Zo krijg je bij Bet365 namelijk een quotering van 2.37. In de laatste 6 wedstrijden schoot hij telkens één keer op doel.

Heracles – FC Twente

De Overijsselse derby staat weer op het programma. Nummer 4 van de Eredivisie FC Twente gaat vanavond op bezoek bij nummer 12 Heracles. De ploegen zijn elkaars grootste rivaal en dit is dan ook vaak terug te zien op het veld. Heracles is veilig en FC Twente presteert geweldig met nog altijd kans op rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal. Dit had niemand verwacht aan het begin van de competitie. Een dikke pluim voor Ron Jans en zijn manschappen.

Winst voor FC Twente

Twente is al 8 wedstrijden ongeslagen en wist hiervan zelfs 6 keer te winnen. Heracles daarentegen is erg wisselvallig bezig en presteert thuis op zich nog niet eens heel gek. Het grote verschil vanavond is dat er voor Twente heel veel en voor Heracles heel weinig op het spel staat. Om die reden verwachten wij een overwinning voor FC Twente. Deze overwinning levert bij Circus een quotering van 2,18 op.

Sparta – AZ

Sparta kent een uiterst roerige week. Trainer Fraser is pleite, waardoor Maurice Steijn opeens al eerder trainer werd bij de Rotterdammers. Dat er iets moest gebeuren leek overigens duidelijk. De ploeg staat onderaan en moet echt punten gaan pakken om volgend jaar niet in de KKD te hoeven spelen. Er moet gezegd worden dat Sparta de laatste tijd in thuiswedstrijden zeker niet gek presteert. Van de laatste 7 thuiswedstrijden waren er maar 2 die verloren gingen. Niet gek voor de nummer 18 van de Eredivisie. Daarentegen is AZ juist in uitwedstrijden erg wisselvallig bezig. Zo werd er onlangs onder andere verloren van de toenmalige hekkensluiter PEC Zwolle.

Dubbele kans voor Sparta

Aangezien Sparta vanavond meer moet dan AZ en het feit dat ze de laatste twee ontmoetingen met AZ op het Kasteel verdienstelijk eindigde met een ruime overwinning en een 4-4 gelijkspel, is de verwachting dat Sparta vanavond gaat winnen of gelijkspelen. Zeker het schokeffect van de nieuwe trainer kan nog wel eens gekke dingen doen met een ploeg. Een dubbele kans voor Sparta levert je bij Jack’s een quotering van 2,14 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën